Economie

Modern servitude – La servitude moderne

Opresiunea se modernizeazã întinzându-si pretutindeni formele de mistificare ce permit mascarea conditiei de sclav. A arãta lucrurile asa cum sunt ele în realitate si nu cum sunt prezentate de cãtre putere reprezintã subversiunea sub forma ei cea mai autenticã.  Numai adevãrul este revolutionar.

Cresterea economica nu inseamna cresterea nivelului de trai. Este doar metoda prin care se pastreaza crisparea, stresul nostru, al oamenilor de rand, starea noastra de sclavi producatori si consumatori in acelasi timp. Economistii sunt si ei sclavii diplomelor pe care le obtin cu greu invatand niste teorii si ideologii pe care le accepta fara sa le treaca prin filtrul ratiunii. Dar le este foarte greu sa recunoasca adevarul ca au fost prostiti pe fata, atrasi in minciuna capitalista. Orgoliul este poate cel mai “greu” defect al umanitatii actuale. Din cauza orgoliului celor cu diplome ne afundam tot mai mult in minciuna si nu vom iesi pana nu se schimba continutul educatiei pentru care se obtine o diploma.

Oamenii trebuie sa invete cum sa imbunatateasca viata umanitatii, nu cum sa subjuge restul umanitatii.

Educatia de azi e una fascista, care trateaza omul ca pe un cobai aruncat in valtoarea “pietei libere” , un cobai care trebuie sa consume de la hrana absolut necesara pana la informatia falsa aruncata pe piata de atotputernicii zilei. Snobismul, ipocrizia celor cu “orientari liberale”, a celor care ridica in slavi individualismul si profitul cu orice pret, astea sunt defectele ce trebuie eliminate din societatea umana. Din pacate devin majoritare si din ce in ce mai greu de observat: nu mai vedem padurea din cauza copacilor.

Criza actuala, in mod normal, nu ar trebui sa afecteze viata omului de rand, al aceluia cu un venit minim, pentru ca de fapt e criza celor cu un venit cel putin mediu, afectati de scaderea profitului. Dar au avut grija “licuricii” sa transfere criza tot pe umerii caliti ai randasului, pentru ca acesta nu are posibilitatea sa se apere decat cu bata sau cu greva(eventual a foamei). Iar impotriva batei lui, licuricii au armate intregi de zombi platiti prea bine ca sa se intrebe in ce fel poate sa-i afecteze si pe ei vreo criza. Zombii sunt din mai multe sectoare de activitate, au uniforme diferite, diplome diferite, mentalitati oarecum diferite, dar sunt folositi de aceeasi ticalosi si pentru aceleasi scopuri. Sunt zombi in costume de lux, cu cravate, papioane, fitze de cosmopoliti ai gandirii economico-financiare “moderne”. Mai avem juristii, aceasta armata de legiferatori ai jafului si genocidului. Mai sunt armatele propriu-zise, mercenarii care n-au tata si mama, au doar superiori si stapani. Mai avem si lupii ascunsi sub lana de oaie, liderii sindicali care se dau de gol cel putin odata la 4 ani pentru cine lucreaza. Toti acestia, impreuna cu politicienii, sunt de fapt parazitii, vampirii care sug din sangele populatiilor. Din pacate nu putem sa ne luptam cu ei, pentru ca au avut “licuricii” grija ca acestia sa fie rudele noastre de sange, prietenii din copilaria noastra, colegii nostri de munca chiar.

Deci singura solutie este lucrul la constientizarea acestora ca aceasta tradare din partea lor nu aduce nimic bun decat “licuricilor”, ca directia spre care ne indreptam astfel e cea mai dezastruoasa posibila. Dar in primul rand cred ca noi, cei de jos, trebuie sa stim cu ce avem de-a face. Sa stim cum s-a ajuns asa, sa intelegem de ce nu trebuie sa mai continuam asa si sa dam mai departe aceasta intelegere.

Multe aspecte sunt dezvaluite in filmul de mai sus, “Modern servitude” (in original – La servitude moderne). Altele le stiti din viata de zi cu zi. Altele le stiu economistii si juristii. Trebuie puse cap la cap si dezvaluit adevarul ca sa iesim din negura in care ne-am afundat. Dar unii prefera sa inceapa sa consume noi produse pe care marketingul pervers capitalist le prezinta chiar ca fiind o forma de revolta fata de sistem (?!). Chiar si drogurile legalizate par benefice in creierele ratacitilor (incerc sa nu-i judec: poate foamea le-a luat mintile…). Astea sunt in mare tampeniile cu care trebuie sa ne luptam pentru o lume mai buna. Stiu ca nu va place adevarul, dar nimeni nu a spus ca adevarul e placut. Poate efectul folosirii adevarului este placut. Sa incercam si sa vedem daca asa e.

sursa: la-deruta.blogspot.com