Economie

Demis de ministrul Educației fără explicații, cel mai prestigios cercetător român tupe tăcerea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a provocat un nou scandal, hotărând să îl demită din funcție pe cel mai titrat cercetător român, „părintele” Laserului de la Măgurele, Nicolae Zamfir. Acesta conducea, din 2004, din funcția de director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. Demiterea lui a fost anunțață de Edupedu, care a scris de asemenea că Anisie l-a numit în funcția de director pe sindicalistul Nicolae Mărginean, care a purtat în ultima lună o campanie virulentă împotriva lui Zamfir.

Directorul demis a declarat sâmbătă la Digi24 că a fost uimit de acest gest și că nu i s-a dat nicio explicație. El crede că este victima unei campanii de denigrare duse de anumiți angajați ai Institutului pe care i-a sancționat pentru nerespectarea unor reguli.

„Nu știu, nu vă pot răspunde, am primit și eu cu stupoare (vestea demiterii – n.r.), sunt uimit de faptul că am fost demis în grabă, deodată, fără nicio discuție. În afară de campania de presă, de denigrare, care a fost în ultimele luni, nu știu alt motiv. Proiectul merge foarte bine, suntem aproape de finalizare”, a declarat Nicolae Zamfir, sâmbătă, la Digi24. „Nu știu ce a fost în spatele deciziei doamnei ministru”, a repetat profesorul Zamfir.

El recunoaște că în Institut au fost niște probleme legate de nerespectarea regulilor financiare, nerespectarea unor reguli legate de protecția la radiații nucleare. „Sigur că a trebuit să iau măsuri, dar acesta este rolul unui director. Cei care au încălcat aceste reguli au găsit de cuviință că e bine să protesteze și să ducă o campanie de denigrare”, susține Nicolae Zamfir.

Autor: Florin Puscas

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asta stiu sa faca guvernantii nostrii efemeri, sa distruga tot ce profesionist, patriot, tot ce ar trebui sa stea la temelia acestei tari!?

  • Totul poate fi rezumat astfel: Tuta din fruntea Educatiei si-a adus acolo omul ei(poate chiar amantul)!

  • Pentru o toapa analfabeta ca asta trebuie de urgenta reintrodusa pedeapsa cu MOARTEA! Astept sa o vad pe RUG!