Cultură și Familie

Angelo Davidescu: OCCIDENTUL ÎȘI PIERDE PUTEREA ECONOMICĂ ÎN FAVOAREA BRICS

Distribuția bogăției globale se schimbă, Occidentul cedând locul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud). Acestea încep să domine G7, potrivit unui studiu realizat de Refinitiv Datastream și Acorn Macro Consulting. După ce a crescut constant din 1990, rata PIB-ului acestor țări este acum de 31,5%, față de 30,7% pentru G7.
Puterea economică a BRICS, cu Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, este în plină expansiune, arătând perspectiva unei dominații asupra Occidentului. Volumele totale ale PIB-ului lor (produsul intern brut, principalul indicator al producției economice) le-au depășit pe cele ale Grupului celor șapte țări. Aceasta include țările occidentale, considerate mari puteri (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite).
În plus, acest decalaj are toate șansele să continue. Până în 2025, BRICS ar putea ajunge la aproape 35%, în timp ce PIB-ul G7 pare să continue să scadă, până la aproximativ 28%.
Țările BRICS, care reprezintă o uniune de state non-occidentale, înregistrează o creștere constantă, de la o rată totală de aproximativ 16% în anii 1990. În același timp, ponderea G7 slăbește. În 40 de ani, acesta a pierdut aproape 15%, de la 45% la 30,7%.
Această organizație tinde să se extindă, întrucât trei țări, Algeria, Argentina și Iran, au depus deja cereri de aderare. Și altele și-au exprimat interesul, și anume Bangladesh, Grecia, Indonezia, Kazahstan, Mexic, Arabia Saudită, Siria, Tadjikistan, Thailanda și Turcia.

Reiau ce-am mai spus: Toate aceste date „n-au darul” să ne bucure pe noi, românii. Fiindcă suntem parte a Occidentului. Dimpotrivă, trebuie să ne înspăimânte. Deoarece am intrat într-un conglomerat (nici pol nu este, n-are omogenitate) care se sinucide. Mizează pe o ipotetică superioritate militară. Total rupt de realitate. De dinamica geopolitică și economică globală.
Occidentul este condus de grupuri de interese fără nicio perspectivă globală realistă. A pierdut competiția economică globală. Și, cel mai mult, a pierdut încrederea la nivel global. Toate mizeriile derulate în numele „implementării democrației” în diverse state din lume, care să acopere intersele economice, au fost devoalate. Lumea ne-occidentală nu mai crede în Occident. Asta e drama Occidentului.
Cine să-l mai trezească? Cine să-i mai trezească pe neoconii americani? O singură șansă mai este: ca Trump să mai revină la Casa Albă.
Make America Great Again (economic, nu prin războaie!) Make UE Great Again, așa cum a fost gândită de fondatori, nu cum au distrus-o Ursula și demenții din spatele ei! Democrați americani și ei.

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu