Analize

Globaliştii lui Merkel, patrioţii lui Trump şi Marele Reset sub asediul pandemiei Covid-19

Cine mai are vreun strop de îndoială că de ceva vreme se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte între globalişti şi ”patrioţi” (în versiunea lui Trump) sau globalişti şi ”naţionalişti” (în accepţiunea lui Merkel), fie este profund dezinteresat de politica externă, fie trăieşte cu senzaţia că ne aflăm în faţa unei false probleme. Sau chiar a unei conspiraţii.
Pe fondul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite spiritele s-au încins între cele două tabere. Am văzut imagini şocante, altă dată de neimaginat.
Am văzut cum cetăţeni americani dădeau foc drapelului ţării lor, fără ca Poliţia să intervină. De parcă ar fi fost vorba despre fundamentalişti islamici surescitaţi, aflaţi la o petrecere în curtea lui Bin Laden.
Există peste Ocean un puternic curent de opinie progresist potrivit căruia Statele Unite ar trebui să-şi cedeze suveranitatea unor organisme internaţionale concepute să pună pe picioare guvernul mondial, odată cu atingerea punctului culminant al globalizării. De aici şi aversiunea faţă de drapelul ţării, faţă de sintagma ”America First” şi faţă de tot ceea ce înseamnă patriotismul invocat de preşedintele Donald Trump.
”Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii şi onorează diferenţele care fac fiecare ţară specială şi unică”, spunea Donald Trump înseptembrie 2019, în faţa Adunării Generale a ONU, spre stupefacţia liderilor prezenţi.
Ajuns preşedinte în 2016 în ciuda oricăror pronosticuri,
Trump a devenitrepede principalul inamic al globaliştilor. Politicieni de rang înalt, instituţii importante, multimiliardari, bancheri, baroni de presă şi filantropi cu scopuri politice declarate s-au trezut peste noapte ameninţaţi de o fostă vedetă de televiziune. Un oarecare om de afaceri, fără experienţă politică, având pretenţia (absurdă?!) că ar putea schimba mersul istoriei.
Am scris într-un material recent cum s-au folosit globaliştii de pandemie ca să-l execute pe Trump la alegerile din 3 noiembrie.
Ar fi păcat ca aceleaşi forţe discrete şi foarte puternice să nu profite până la capăt. Şi să nu aşeze lumea pe noile coordonate, cu mult în avans faţă de data stabilită. Pare momentul ideal, odată ce patrioţii sunt pe punctul de a rămâne fără lider, cumva înbătaia vântului, ignoraţi şi deseori stigmatizaţi de mass-media şi o bună parte ai ntelectualităţii cu vederi de stânga. După preconizata dispariţie a lui Trump dela Casa Albă, nimeni şi nimic nu va mai sta în calea Noii Ordini Mondiale, cunoscută în ultima vreme sub denumirea Marea Resetare. O sintagmă folosită de economistul german Klaus Schwab chiar în titlul cărţii sale, ”COVID-19:The Great Reset”.
Klaus Schwab nu este un economist oarecare. El conduce Forumul Economic Mondial, adică mega-influenta organizaţie din Elveţia sub egida căreia au loc întrunirile anuale de la Davos, cu participarea elitelor lumii – politicieni, miliardari, oameni de ştiinţă, patroni de media, şefi de instituţii importante, bancheri, directori de ONG-uri, activişti de talia Gretei Thunberg. ”MareaResetare” este noul plan promovat de Forumul Economic Mondial, încompletarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, ca modalitate de afolosi pandemia pentru a schimba sistemele politice şi economice globale. Evident, nicidecum în sensul întăririi suveranităţii statelor lumii, ciexact pe dos, în ideea cedării şi mai mult a acestei suveranităţi către instituţii cu acoperire planetară.
Întrunirile anuale de la Davos ale elitelor din mediul politic şi economic nu sunt deloc doar nişte discuţii neoficiale şi irelevante, chiar dacă se petrec într-un cadru informal. Uitându-ne puţin în urmă, constatăm că liniile directoare ale globalizării, stabilite la întrunirile de la Davos, au fost puse înpractică punct cu punct. Pagina de internet a Forumului Economic Global vorbeşte foarte transparent despre politicile impuse prin intermediul Agendei 2030, completată de conceptul Marii Resetări: schimbările climatice şi pactul Green Deal, lupta anticorupţie, identitatea digitală, companiile multinaţionale şi guvernarea globală, egalitatea între sexe, drepturile LGBT, migraţia, firmele BigTech şi dreptul la intimitate, reacţiile la pandemii, protecţia mediului, reducerea inegalităţilor şi a sărăciei, combaterea rasismului, vaccinarea, realitatea virtuală şi multe altele. Desigur, lipseşte combaterea ideologiilor de extremă stânga.
Un studiu (chiar şi superficial) al programelor propuse de Forumul Economicde la Davos arată fără putinţă de tăgadă o suprapunere perfectă între teorie şi practică. Între aceste discuţii informale şi concretizarea lor. În ultimii 25-30 de ani liderii politici globalişti au implementat fără ezitare Agenda 2030 (cu mici sincope în perioada Trump) şi vor continua să o facă în ritm susţinut, impulsionaţi de preconizata victorie a lui Joe Biden în Statele Unite.
”Trebuie să construim baze complet noi pentru sistemele economice şi sociale. Pandemia ne-a arătat cât de repede ne putem schimba radical stilul de viaţă. Populaţiile şi-au manifestat în mod covârşitor dorinţa de a face sacrificii de dragul îngrijirii sănătăţii proprii şi apersoanelor vulnerabile. În mod clar, există voinţa de a construi o societate mai bună. Trebuie s-o folosim pentru a asigura Marea Resetare de care avem atât de multă nevoie. Criza COVID-19 afectează toate aspectele vieţii oamenilor din fiecare colţ al lumii. Dar tragedia nu trebuie să fie singura sa moştenire. Dimpotrivă, pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate pentru a reflecta, reimagina şi reseta lumea noastră. Pentru a creaun viitor mai sănătos, mai echitabil şi mai prosper”, pretinde KlausSchwab, directorul Forumului Economic.
Oare unde am mai auzit noi despre ”construirea unei societăţi mai bune”?
Spre deosebire de patriotul Donald Trump, globalistul Justin Trudeau, premierul Canadei, nu s-a sfiit să se alăture fără echivoc Agendei 2030.
”Această pandemie a oferit o oportunitate pentru resetare. Este şansa noastră de a reimagina sistemele economice care abordează de fapt provocările globale precum sărăcia extremă, inegalitatea şi schimbările climatice. A reconstrui mai bine înseamnă a obţine sprijin pentru cei mai vulnerabili, menţinând în acelaşi timp elanul nostru în scopul atingerii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”, a spus Trudeau în binecunoscutul limbaj de lemn, la Generală a ONU.
Liderul canadian este printre politicienii care nu-şi ascunde adevărata agendă. Odată ce-a amintit numele programului major al ONU care vizează remodelarea economiei prin mijloace de mediu (aka Agenda 2030), practic Justin Trudeau a îmbrăţişat în mod public neomarxismul, cu ambele braţe.
Ca de altfel şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la fel de preocupată de binele omenirii:
”Folosindu-ne de Green Deal ca de o busolă, am putea să transformăm această criză într-o o portunitatede a reclădi economiile noastre într-un mod cu totul diferit şi de a le face mai sustenabile. Putem să facem societatea şi planeta mai sănătoase investind în energie regenerabilă, utilizând maşini cuemisii scăzute, renovându-ne casele şi făcându-le mai eficiente, cumpărând alimente obţinute prin procese sustenabile, reutilizând materialele în loc să le aruncăm şi reducându-ne amprenta de carbon.”
În afară de latura strict economică şi de mediu, în afară de intenţiile de a salva omenirea de la o adevărată catastrofă ecologică, pandemia este folosită de globalişti pentru a schimba în mod fundamental societatea, credinţele şi tradiţiile noastre. Este folosită fără scrupule pentru a trece cu tăvălugul peste specificul şi istoria fiecărei naţiuni. Şi nu în ultimul rând este folosită pentru amestecarea raselor prin politica migraţionistă a porţilor deschise şi promovarea multiculturalismului de tip ateu, fără niciun Dumnezeu.
Directorul Forumului Economic Mondial sugerează prin intermediul Marii Resetări că distincţia dintre sectoarele public şi privat ar trebui să fie estompată, iar naţiunile lumii ar trebui să se unească într-un guvern global.
Marea provocare a globaliştilor, după preconizata plecare a lui Trump, o reprezintă statele care se opun în mod făţiş unei ordini mondiale bazate pe doctrina liberală: Brazilia, India, Rusia, Turcia, Ungaria şi Polonia. Adică statele unde patrioţii sunt la putere. Am văzut cum Uniunea Europeană încearcă sărezolve problema ungurilor şi a polonezilor printr-un şantaj ca lacarte: condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept (a se citi ”respectarea ideologiei progresiste”). La rândul ei, chiar dacă a marşat puternic pe venirea lui Joe Biden la Casa Albă, nici China nu pare prea încântată de propunerile Forumului Economic de la Davos.
Teoretic, Marea Resetare ar fi trebuit să funcţioneze perfect pe timpde pandemie. La început părea a fi momentul ideal pentru cooperare la nivel global. Cu toate acestea, în loc de coordonare sub umbrela instituţiilor multilaterale am avut parte de goana pe cont propriu după măşti de protecţie şi aparate de ventilare mecanică. Pe urmă a venit închiderea frontierelor şi concurenţa acerbă pentru aprovizionarea cu viitoarele doze de vaccin. Ca un făcut, statul naţional s-a dovedit a fi pilonul de bază în vremuri de pandemie.
Însă timpul nu-i pierdut. Ofensiva globaliştilor continuă pe măsură ce apar valurile doi şi trei ale pandemiei. Vedem cum încălcarea libertăţilor civile şi extinderea capacităţilor de supraveghere a populaţiei fac parte din viaţa de zi cu zi. State ca Danemarca şi Germania impun noi legi cu vădit caracter totalitar, în flagrantă contradicţie cu drepturile fundamentale ale omului. România nu are un traseu diferit (ne amintim de insistenţele lui Raed Arafat în Parlament). Sunt voci din ce în ce mai multe care spun că politicienii urmează deliberat un program de prăbuşire a  economiei şi menţinerea stării de teroare prin carantinarea oraşelor, pentru ca ulterior singura opţiune rămasă, Agenda 2030 – Marea Resetare, să poată fi pusă în practică fără probleme.
Dacă vi se pare că Agenda 2030 sună bine, atunci haideţi să vedem cum explică parlamentarul danez Ida Auken noua ordine mondială, într-un articol apărut chiar pe blogul Forumului Economic Mondial:
”Bine aţi venit în 2030. Nu am nimic. Nu deţin o maşină. Nu am o casă. Nu deţin aparate sau haine. Tot ceea ce altădată era considerat un produs, a devenit acum un serviciu. Avem acces la transport, cazare, mâncare şi toate lucrurile trebuincioase în viaţa noastră de zi cu zi. Una câte una acestea au devenit gratuite, aşa că a ajuns să nu mai aibă sens să deţinem multe lucruri. Din când în când, mă enervează faptul că nu am intimitate reală. Ştiu că, undeva, tot ceea ce fac, gândesc şi visezeste înregistrat. Sper doar că nimeni nu o va folosi împotriva mea. Una peste alta, viaţa nu a fost niciodată mai bună”.
Dacă adăugăm faptul că Spania şi Germania experimentează venitul universal garantat (după ce Finlanda a făcut-o deja cu succes), atunci avem tabloul aproape complet al Agendei 2030. Complet şi atât de strâns îmbrăţişat de lideri şi antreprenori neomarxişti ca Merkel, Macron, Trudeau, Biden, Obama, Iohannis, Sánchez, von der Leyen, Soros, Gates, Bezos ş.a.m.d. Mulţi dintre ei nişte băieţi altfel putred de bogaţi, dar care mor de grija minorităţilor, a oprimaţilor şi săracilor din întreaga lume.
Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Viganò, fost ambasador al Vaticanului la Washington, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Trump:
”Vedem cum şefii de stat şi unii lideri religioşi încurajează aceasta sinucidere a culturii occidentale şi a sufletului creştin, în timp ce drepturile de bază ale cetăţenilor şi credincioşilor sunt refuzate, în numele unei urgenţe de sănătate care apare din ce în ce mai mult ca instrument pentru acreditarea unei tiranii inumane fără chip. Iar majoritatea şefilor de state şi de guverne ale lumii sunt doar complici şi executori. O criză economică globală este provocată într-un mod inteligent. Vedem cu toţii complicitatea presei mainstream în a face tranziţia către Noua Ordine Mondială aproape nedureroasă şi neobservată. În spatele măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei se află, în realitate, planul ascuns de implementare a unei Mari Resetări (Great Reset), planificate pentru primul trimestru alanului 2021”.
Desigur, aceeaşi presă dedicată trup şi suflet pandemiei l-a catalogat rapid pe Carlo Maria Viganò drept adept al teoriei conspiraţiei, după modelul binecunoscut, în ciuda evidenţelor expuse în scrisoarea deschisă. Gata, s-a terminat cu creştinismul, iudaismul şi islamismul.
Noua religie la modă în întreaga lume a devenit progresismul. Trebuie să ne închinăm cu toţii zi de zi, ceas de ceas, la icoanele acestei religii, la liderii politici înhămaţi la proliferarea ei şi transformaţi de mass-media în adevăraţi sfinţi. Altfel riscăm să ajungem subit nişte paria ai societăţii, după modelul preşedintelui Trump.
În ce măsură Agenda 2030 – Marea Resetare va fi implementată cu succes depinde foarte mult de evenimentele din Statele Unite. Cu sau fără Donald Trump la Casa Albă devine crucial cine va deţine majoritatea în Senat ulterior alegerilor din statul Georgia, programate în ianuarie anul viitor. Căci dacă Trump pleacă, Curtea Supremă de Justiţie şi Senatul majoritar republican ar putea rămâne singurele obstacole majore în calea unei administraţii Biden dispusă să facă paşi decisivi în direcţia destructurării statelor naţionale aşa cum le ştiam până mai ieri.
La patru zile după alegerile din 3 noiembrie, senatorul democrat Chuck Schumer a spus-o direct, cu subiect şi predicat: ”Câştigăm alegerile din Georgia. Şi apoi schimbăm lumea!”.
Autor: Adrian Onciu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca era cu adevarat “Patriot” Trump retragea trupule imperiale de pe cuprinsul intregii planete mai ales concentrarile imense de trupe din jurul Irakului a Rusiei si a Chinei unde se pregatesc de invazie si de razboi total ! Unde “globalizarea ” nu va merge ca nu peste tot e Romania ,acolo ei pregatesc invazii ! Pai sincer, nu mi sa parut ca Trump ar fi fost pacifist in cazul acesta ci exagerat de razboinic ,chiar descreierat !Trebuie sa recunoastem insa ca promisiuni mincinoase cu retrasul trupelor au fost cu duiumul numai ca nu sa concretizat nimic ! Si pentru ca sunt intro acuta lipsa de bani ,Trumpalaul miliardar a jecmanit de-a valma atat asa zisi inamici ai statelor hulite cit si prietenasi asa zisii aliati ! De ce ? Pentru ca in ocupatia de miliardar asta se cheama arta si ….meserie ! Asta e ca si in bankul acela cu cainele cu nasul rece cu care nimeni nu a mai vrut sa se intalneasca deoarece in salutul cainilor e folosit de o parte nasul si de cealalta parte organul genital ! Cred ca nimeni din lume ,sincer ,nu-l mai vrea asociat ! Acum stiu si cum isi aduna miliardarii cocolosul enorm de bani ! Ei sunt ca si piratii reginei Elisabeta care Talhareau pentru imperiul Britanic .