Analize

Cornel Nistorescu: „România normală” este doar o uriașă păcăleală transformată în program politic.

Am început să înțeleg de ce președintele României n-a redactat și n-a inițiat nici un proiect de țară. Nu știe și nu poate. Și nu-i pasă!
Am început să înțeleg de ce proiectul său cu ”România educată” s-a făcut praf cu Monica Anisie. Nu-i pasă de cei tineri și nu poate concepe unul.

Profesor mediocru, dintre cei care mor de plictiseală pe la jumătatea orei, inspector picotitor pe scaunul șefului de la învățămîntul județului Sibiu, el n-a făcut niciodată o mare brînză. Nici jumătate din ordinele și indicațiile primite de la București nu au prins rădăcini în orașul carantinat.
Am început să înțeleg ce înseamnă proiectul ”România normală”. Este doar o uriașă păcăleală transformată în program politic.

Este normală cea care există de la sine și pentru care nu trebuie să facă miști un deget.
Este normal să avem drumuri proaste!
Este normal ca resursele țării să fie luate pe mai nimic!
Este normal să livrăm ingineri, programatori și medici mai ales țărilor dezvoltate care nu au suficienți.
Este normal să ți se rupă în paișpe de Constituția României!
Este normal să livrăm zeci și sute de mii de culegători de căpșuni, portocale și asparagus.
Este normal să blochezi de unul singur o reședință prezidențială care papă din buget sute de mii de euro pe lună și apoi să faci naveta pînă la Sibiu, blocînd săptămînal traficul, polițiștii și un grup mare de ofițeri.
Este normal să se contrazică atunci cînd are chef și să nu-i pese atunci cînd își dă cu stîngul în dreptul.
Este normal că s-a opintit să trîntească proiectul de lege cu aniversarea Tratatului de la Trianon. De ce să aibă și românii încă o dată istorică de sărbătorit?
Este normal să minimalizeze tot ce înseamnă patriotism și țară pentru că el mai are una de rezervă.
Am început să înțeleg de ce muncește din greu la demolarea oricărei opoziții politice. N-are chef de stat de vorbă cu cei care au alte păreri. Mai bine îi distruge decît să își argumenteze deciziile.

Am început să înțeleg de ce face conferințe de presă din ce în ce mai des, fără să aibă nimic de spus. Îl cuprinde și pe el sindromul singurătății dictatorului din romanele scriitorilor sud-americani.
Am început să înțeleg de ce criticile la adresa opoziției sunt și ele schematice. Sunt împrumutate din limbajul altor încrîncenați din istoria Europei.
Am început să înțeleg de ce tot acest ”Mircea, fă-te că lucrezi!”. Simte și el nevoia de a fi văzut, iubit, admirat și acceptat. Este președintele României. El crede că funcția îi dă dreptul să fie singurul cetățean român care gîndește și vorbește singur.

Cînd se teme de o idee sau de o decizie pune repede pe ”recomandarea experților”. Experții i-au recomandat să minimalizeze Covid 19. Experții i-au recomandat să nu amîne alegerile parlamentare! Toate expertizele arată că ar putea să scape castana!

Omul vrea puterea la modul grosier, la grămadă. Să facă un gest și mașinăriile statului să se învîrtă. Adică să execute, chiar dacă din roțile unui asemenea mecanism nu rezultă decît o altă mașinărie.
Am început să înțeleg ce vrea el, nu papițoii de liberali. A spus-o chiar Ben Oni Ardelean mai zilele trecute la o emisiune. Ei visează (și lucrează în bandă) la o majoritate parlamentară confortabilă. Pe fond, care să le permită orice aiureală, dar mai ales modificarea Constituției României! Imaginați-vă singuri de ce!

Cum va arăta țara noastră după modificarea Constituției? Ca după aplicarea proiectului de țară conceput de Klaus Iohannis, ca după punerea în practică a proiectului ”România educată”, ca după temerile de azi din ”România normală”, ca după combaterea cu succes a Pandemiei, operațiune condusă de guvernul meu și la ”recomandarea experților” (cum se numesc mai nou ideile fără cap și coadă din mintea președintelui!).
Le vreți? Chemați prietenii la vot și puneți ștampila pe PNL !

Vă temeți de ”România normală” a lui Klaus Iohannis pe care o trăiți deja de șase ani? Nu mai aveți timp! Ați tocat trei anotimpuri (primăvară, vară și toamnă 2020) cu scenarii și presupuneri. Singura soluție este să o luați din om în om, din vecin în vecin, din rudenie în rubedenie, din coleg în coleg și să puneți de o mobilizare la vot. Numai așa puteți să vă apărați viața, familia și tot ce aveți.
Dacă ”România normală” continuă, țara noastră este într-un mare pericol!

Aceasta‎ este părerea mea, azi,  într-un moment în care mă tem că în 6 decembrie iarăși vă veți vota nenorocirea!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul.ro