Analize și opinii

Ziua în care președintele a semnat, iar presa a tăcut

E scandal mare, la tv. Trump și Clinton se bat ca-n filme, Dragnea i-a executat magistral pe Lavinia Șandru și pe Alexandru Căutiș făcându-i să creadă că vor ajunge deputați, Sebastian Ghiță face praf imaginea șefei DNA fluturând o cucuvea mov, ăla micu’ fără buze are 10% în sondaje dar nu poate aduna USR-ului suficiente semnături cât să candideze. Are la ce să se uite poporul, nu?

tratamente-600x315

Are. O știm și noi, ăștia, din presă, o știu și politicienii. O știe și președintele Iohannis, care tocmai a retrimis la parlament legea care interzicea reclamele la medicamente. Și ghici ce? Legea a fost respinsa definitiv.

Păcat. Era o lege bună, ce prevede interzicerea reclamelor explicite pentru medicamente la radio și televiziune, precum si interzicerea totala a publicitatii pentru medicamentele care se eliberează cu rețetă.

Pentru presă, ar fi fost o lege proastă. Publicitatea la medicamente reprezintă cam 10% din banii din publicitate care ajung la televiziuni. Dar ar fi fost și mai proastă pentru companiile farmaceutice, care au găsit în România raiul pe pământ.

E plină pauza de publicitate, în fiecare seară, de reclame care vorbesc despre arsuri, dureri, scurgeri vaginale, prostată, măsele stricate, oase rupte. Calupul ăla pare un scurtmetraj bizar, făcut pentru un popor de oameni stricați ca mașinile dintr-un cimitir auto. Din când în când, vezi o figură cunoscută: actori, cântăreți, fotomodele te îmbie să guști din pastilele alea ca o hangiță, pe timpuri, din friptură…

Nu degeaba. Românii sunt proști, de-a dreptul bătuți în cap, la capitolul sănătate. Se uită la reclamele astea atât de numeroase și de explicite și încep să se trateze singuri. Câteodată o nimeresc, dar câteodată își fac mai mult rău, există medicamente care te pot afecta mai grav decât boala de care suferi, iar spitalele din România încep încet-încet să bifeze tot mai multe operații menite să oprească hemoragii digestive, provocate de medicamente luate aiurea.

Sigur, ar fi grozav ca Ministerul Sănătății să deruleze, în paralel cu campaniile astea de publicitate, o campanie de conștientizare a riscurilor la care te supui când te tratezi aiurea. Ar fi fost minunat ca CNA să fie mai strict cu agențiile de publicitate care livrează exagerările alea de spoturi. Cum Ministerul se pricepe la comunicare cum mă pricep eu la manele, iar CNA stă preș în fața agențiilor cum stau eu în fața fiicei mele când vrea ceva, legea asta ar fi fost grozavă. Măcar câțiva ani.

N-am avut noroc, însă. Președintele a considerat-o ne-bună. Iar liniștea care s-a așternut, în presă, pe tema deciziei lui, este cel mai bun semn că gestul său n-a fost un demers întâmplător. Companiile din Pharma sunt cele mai puternice entități din România, după bănci. Pe locul 3 e Ambasada SUA, apoi DNA. Statul român e abia pe locul 5 în topul puterilor din România, fapt cumva normal, a fost și bolnav, săracul….

Autor: Bogdan Stoica

Sursa: PS News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Noi, cu valul pe cap si voaleta pe fata, nu distingem intre grau si neghina, amestecand structurile intre ele in aceeasi iluzie, confundand Europa-continent cu UE ca modalitate de constructie strategica sub sigla careia s-au secatuit unele popoare de resurse, cel mai dezavantajat fiind poporul nostru, cu documente justificative pe masa, in continuare nu distingem intre NATO, ca parteneriat de mentinere a securitatii, pacii si componenta strategica sub sigla careia prolifereaza in fapt, inarmarea, inrolarea, inregimentarea pe cheltuiala si resursele umane si materiale ale popoarelor membre, statul ca institutie fiind doar un mijloc care inlesneste prin reprezentantii alesi “democratic” functionarea mecanismului in atingerea planului hegemonic. Nu distingem inca, intre substratul, substanta notiunilor de: stat, natiune, popor, structuri de genul aliantelor, uniunilor, parteneriatelor la nivel global, in speta nu distingem intre structura identitara a poporului american, visul american si vestul salbatic, faza pana la urma pe continente asa cum a fost statornicita Legea Naturala a Locului din creatie, separand graul de neghina, in considerarea faptului ca universul nu recunoaste creatiile/structurile hibride, distructive, la nivel planetar, ca la stadiul acesta am ajuns cu avansata tehnologie, pe legea cauza-efect si efectul de bumerang, normele eterne si precise care nu pot fi schimbate de nimeni, entitate pamanteana sau extra, de unde si sintagma “Culegem ce am semanat”! Cireasa de pe tort, da “serviciile” de pretutindeni specializate, unele pe componenta strategica de deturnare, diversiune, distructiva, altele la polul opus, pe deconspirare, echilibrarea raportului de forte, restabilirea ordinii de drept, normalitate.

  • In sfirsit un material bun,explicit, care merita sa fie citit,putina lume e constienta de raul ce-l poate face reclamele astea,felicitari autorului.

  • Romania de astazi pare fara exagerare, o scena de teatru in care se desfasoara un show al papusilor Muppets, acestea reprezentand actuala clasa politico-economica , bine manevrata de papusarii externi, dintre care cel mai cunoscut, fiind George Soros.
    Unde se afla poporul roman in tot acest show? Evident, unde se putea altfel, decat la balcon , fiind reprezentat de cei 2 batranei carcotasi, care doar isi dau cu parerea, neputand influenta cu nimic show-ul.

  • Fara exagerare in aceasta locatie carpato-danubiano-pontica se deruleaza scenariul edenic in decor conturat natural de Creator: Muntii Carpati, Dunarea, Marea Neagra. Ce va fi sa se intample, se va produce in mod cert, ca vor sau nu carcotasii, papusarii si alti actori profesionisti sau amatori.