Analize și opinii

Vrei un iobag? Te costa 2 lei pe ora!

Iobagul român, plătit cu 2 lei pe oră. Legea iobăgiei 52/2011

Am afirmat mai demult că scopul explicit al clasei politice este reintroducerea sclaviei sau a iobăgiei pe teritoriul României şi aservirea românilor prin legarea de glie si de interesele lor şi ale găştii lor. Ei ne urăsc pe noi, pe toţi românii, iar asta se vede în actele normative pe care le promovează.

Exemplul cel mai scandalizator este Legea 52/2011 privind zilierii. Scopul legii, explicat cu o claritate de cristal în expunerea de motive, este acela de a se folosi de un număr tot mai mare de şomeri, dar nu prin angajarea lor ca salariaţi, ci ca zilieri, plătiţi cu minim doi lei dar maximum 10 lei pe oră (art. 9, alin. 2 din Legea 52/2011 – plafonul maxim de 10 lei brut mi se pare culmea ilegalităţii şi dovada străvezie a abuzului de putere şi exploatării sălbatice a persoanelor aflate în poziţii economice defavorabile).

Munca zilierului este muncă prestată în afara relaţiei de muncă (art. 2), deci nici o normă de protecţie din Codul muncii nu se aplică zilierului. Zilierul poate să lucreze legal până şi 12 ore pe zi (art. 4, alin. 2), comentaţi voi. Singura limitare prevăzută este aceea ca un zilier să nu muncească mai mult de 90 zile pentru acelaşi angajator, însă nimic nu împiedică pe angajator să schimbe zilierii din trei în trei luni pentru a evita angajarea unui salariat, fie şi pe durată determinată.

Salariul minim este de 2 lei pe oră, brut, adică de 16 lei brut pe zi (art. 9, alin. 2), legea iobăgiei 52/2011 interzicând să se plătească zilierului/iobagului un salariu mai mare de 10 lei pe oră. Raţiunea plafonului superior de 10 lei pe oră nu o pot pricepe nici de frică, mai ales că nerespectarea plafonului superior sau inferior reprezintă contravenţie (atenţie, în capul oamenilor politici şomerii nu merită, în nici un caz, mai mult de 10 lei pe oră dacă lucrează ca zilieri).

Modificarea Codului muncii a fost o lege-instrument pentru actualele reglementări-finalitate. Astfel, dacă se va plăti o persoană cu 2 lei brut pe ora, 16 lei brut pe zi, asta înseamnă 352 lei BRUT pe lună. Înţelegeţi de ce trebuia abrogat CCM unic la nivel naţional? Deoarece impunea 700 lei NET (binişor peste 1000 BRUT). Înţelegeţi ce tare se ieftineşte mâna de lucru care devine şi iobagă, pe deasupra?

Ce este iarăşi uluitor este că numai persoanele juridice pot fi beneficiari ai muncii zilierilor, persoanele fizice nu au dreptul de a angaja zilieri la sapă sau la curat în casă, ceea ce subliniază caracterul injust şi de act normativ “cu dedicaţie” de la clasa politica la camarilă.

Domeniile în care se poate presta activitate de zilier sunt limitate de lege – art. 11, fără sancţiuni în caz de nerespectare, dar domeniile de activitate nu sunt delimitate ştiinţific, prin raportare la CAEN, ci imprecis, pentru a justifica interpretări extensive (eu deja am intuit câteva interpretări extensive care vor fi în mod cert şi sigur uzate şi abuzate). Remuneraţia plătită zilierului nu este diminuată de CAS, CASS, alte contribuţii, deci se dă, explicit, undă verde evaziunii fiscale legale şi reprezintă, totodată, o lovitură de graţie dată bugetului asigurărilor sociale, şomaj şi sănătate. Contravenţiile săvârşite de beneficiari sunt constatate de inspectorii de muncă şi inspectorii ANAF (nu separat, ci împreună, ceea ce va fi imposibil în practică, în concluzie).

Concluzia : clasa politica urăste românii. Ei toti ne vor sclavii lor şi ai camarilei lor aservite.

sursa: cristipetre.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Stimate domnule cristipetre, eu zic că e încă bine.Ce făceam dacă scria la lege că se poate plăti zilierul minim cu un blid de mâncare şi maxim cu trei blide de mâncare pe zi! Eee!! Ce mai ziceai atunci! Cel puţin am satisfacţia, că groparii care le vor săpa gropile la rudele lor, vor încasa cel puţin 500 de lei de om, de la ei.Şi dacă stăm strâmb şi judecăm drept, acest popor de vite, nici nu merită mai mult decât o porţie de fân şi una de apă pe zi.În loc să pună mâna să facă molotoave şi să meargă valuri valuri peste ei, românii noştri, dansează Pinguinul şi strigă huo!Românii au o singură grijă, să bage la maţ şi să se certe cu alt român.Să nu uităm cât s-au chinuit nişte români patrioţi să facă unirea între principatele române!Şi povestea cu “muieţi’s posmagii” este de pe plaiurile mioritice, nu e din Germania, Franţa sau Japonia.

  • Din pacate asa este Doru. Plang in mine in fiecare zi cand vad atat prostie si lejeritate, si pasivitate… Doamne, cum mai asteptam eu “ziua cea mare” cand s-a dorit sa se iasa in strada. Mi-am luat si liber de la servici…si cand colo, o mana de oameni care dansau pinguinul si chicoteau, de parca iesisera la radio sant. si totusi inca sper ca se vor trezi mai multi dintre noi. pentru ca nu mi-ar fi frica chiar sa ma jertfesc numai sa mor cu un nenorocit de gat!

  • Daca astia ne imping de la spate spre un razboi civil , va fi nasol rau . Vor ajunge strainii sa puna mana pe bogatiile pamantului romanesc cand nu vor mai gasi pe nimeni in tara asta . Cat despre “Desteapta-te romane” , imnul a ajuns sa fie doar un lucru invechit si aruncat in vant pentru ca nimeni nu s-a trezit din somnul cel de moarte , inca …