Analize și opinii Cultură și Familie

Virgil Magureanu: In ’89 am avut o lovitura de stat militara organizata de KGB si CIA. Se stia din anii ’70 ca Ion Iliescu va fi succesorul lui Ceausescu.

Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost organizata de KGB si CIA. Fostul sef al SRI spune ca datele loviturii de stat se stiau din septembrie ’89.

Ideea unei lovituri militare de stat este sustinuta, in opinia lui Magureanu, si de succesiunea unor operatiuni militare de dinaintea fugii lui Ceausescu si pana s-a declarat ca situatia e sub controlul armatei si a avut loc acea fraternizare a armatei cu populatia. “Ma indoiesc ca in decembrie ’89 sentimentul anticomunist a fost unul atat coplesitor. El a aparut cateva saptamani mai tarziu”.

Magureanu spune ca inca din a doua jumatate a anilor ’70 se stia ca succesorul regimului Ceausescu si a lui personal va fi Ion Iliescu si crede ca marginalizarea lui Iliescu din ultima perioada a regimului comunist a fost si din aceasta cauza.

Fostul sef al SRI spune ca arestarea si condamanarea generalilor Stanculescu si Chitac este o farsa judiciara sinistra. “Nu e vorba numai de contributia generalului Stanculescu, de neinlocuit in acele evenimente, dar cineva vrea sa ne adoarma cu ideea ca daca a scos in fata niste tapi ispasitori ei scapa nevinovati.”

Dezvaluirile care stau la baza dezbaterilor media din ultimele doua zile au fost facute de Virgil Magureanu in ultima sa carte referitoare la evenimentele din decembrie 1989.

“Nu era o persoana dotata cu prea mult curaj. Nu avea vocatia unui personaj eroic. Nu l-am fi putut vedea vreodata indemnand tinerii la lupta pe baricade. Profita insa de orice situatie chiar daca nu avea niciun merit acolo”, este descrierea facuta in carte lui Ion Iliescu de catre Virgil Magureanu.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cine mai crede tot ce scriu javrele securisto-comuniste ??? Nu cred o iota din varsaturile astuia. Iar Iliescu in anii 1970 cati ani avea si ce facuse de l-au remarcat KGB si CIA ???

  • Daca nici asta nu stie cum au stat lucrurile …eu nu mai zic nimic !SIGUR CA ASA A FOST !Comunismul trebuia inlaturat de spionul rus si marioneta de presedinte american restu sint vorbe …cum ar fi imensele dezinformari ca apa a fost otravita,ca vin teroristii cu tancurile de la Cimpina ca sint peste 60000 de morti datorati regimului Ceausescu !De acea trebuia el sa moara …fiinca daca el sau copii lui traiau ,ASTAZI CONDUCEAU ROMANIA SI BANDITII NU MAI GASEAU SLUGI CA BASESCU BOC SI PONTA SANE CUMPERE PE GRATIS IN TIMP CE NE EXTERMINA ….CU MILIOANELE ….ABIA ACUM SE PUNE IN PRACTICA UN GENOCIT ABJECT IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN !In fiecare zi vedeti asta in spitale,la casele de pensii si pe fetele pensionarilor dar si pe fetele putinilor cetateni care muncesc aproape pe gratis pentru ocupantul intern si extern …restul este o poveste despre o tara numita Romania care era o data puternica dezvoltata si de neatacat !Tot ce-mi doresc,si ma rog la Dumnezeu cu lacrimi in ochi,este SA II FACA PRAF SI PULBERE PE TOTI DUSMANII TARII MELE POPOARE SAU INDIVIZI SIPE NEAMURILE LOR …ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU !

  • Vreau sa stiu care este titlul noii carti a lui Virgil Magureanu si daca se afla in librarii. Multumesc.

  • Un magistrat stie ca presiunea asupra lui ,este infractiune si trebuie sa o reclame ,de ce accepta si face greva tacerii ?

    Noi nu vrem adevarul pentru ca e mai dulce si mai confortabila minciuna care ne tie sclavi intr-o iluzie de viata fericita. Torturam oamenii curajosi pentru ca ne e frica de cuvintele lor, de curajul lor de probele lor care marturisesc un alt adevar despre trecutul omenirii, despre cine santem noi si despre cei care ne conduc.