Analize și opinii

Viktor Orban: “Vestul este în război cu Rusia. Asta este realitatea”

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 10: Hungarian Prime Minister Viktor Orban and German Chancellor Angela Merkel (not pictured) speak to the media prior to talks at the Chancellery on February 10, 2020 in Berlin, Germany. Orban is on a one-day official visit to Berlin. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
”Liderii europeni nu știu cine sunt cu adevărat. Dacă îi întrebi, îți vor spune că sunt liderii unor țări care sunt de partea bună a istoriei. Convingerea aceasta, faptul că sunt presați de Washington și teama de presa liberală îi face să gândească astfel și să nu ia în calcul ce este în interesul țărilor lor. (…)
Germanii suferă pentru că ei știu ce anume ar fi in interesul lor național, însă nu pot să spună asta. Liderii Germaniei știu că nu trebui să se implice într-un război cu Rusia, însă, din diverse motive, nu pot să refuze Washingtonul. (…)
Dacă ofensiva de primăvară a Rusiei va avea succes, atunci țările NATO se vor confrunta cu dilema trimiterii soldaților lor pentru a lupta în Ucraina. Acest lucru îi preocupă pe tot mai mulți europeni ale căror țări ar putea fi devastate din cauza extinderii războiului.
Vestul este în război cu Rusia. Asta este realitatea. Ne afundăm tot mai mult în această realitate cu fiecare zi ce trece”, declară Viktor Orban pentru The American Conservative.