Viktor Orban vrea o economie bazată pe afaceri de familie, după modelul german și sporirea numărului angajaților în întreprinderi cu capital ungar.
Viktor Orban vrea să transforme economia țării după modelul Germaniei, astfel ca jumătate din PIB să fie creat de afacerile de familie, iar 65 din angajați să lucreze în uzine și companii cu capital ungar. Astfel de intenții au fost anunțate de liderul Ungariei în cadrul ceremoniei de deschidere a unei fabrici de cabluri a companiei germane Rosenberger Magyarorszag, anunță guvernul într-un comunicat de presă.
“Ne dorim o economie ca a Germaniei: o economie unde, noi sperăm, în viitor afacerile de familie vor asigura peste jumătate din producția economiei ungare. Ne-am dori ca între 60-65 la sută din maghiari să lucreze în uzine și fabrici cu capital maghiar”, a declarat prim-ministrul ungar.
Acesta a confirmat, de asemenea, că familia Rosenberger, care deține uzina și este originară din Bavaria, a reprezentat întotdeauna un exemplu pentru Ungaria. În prezent întreprinderea lansează două proiecte: lansarea a câte o întreprindere la Jászárokszállás și Nyírbátor, care reprezintă o investiție de peste 19,2 milioane euro și 400 noi locuri de muncă.
Premierul a subliniat că în ultimii ani au fost realizate proiecte enorme. Volumul investițiilor a crescut cu 17 la sută, în timp ce performanța economiei ungare a crescut cu patru la sută. Orban prognozează că același ritm al sporirii performanței se va păstra și în anul 2018. “Există destui bani pentru a acoperi atât salariile lucrătorilor, cât și plata pensiilor”, a afirmat liderul ungar.
Potrivit lui, Ungaria trebuie să devină nu doar un centru de producție, dar și un centru de cercetare și dezvoltare. El a subliniat că țara lui nu dorește să se alăture sistemului economiei mondiale drept o producție de nivel scăzut, ci la un nivel cât mai înalt. Ungaria vrea să producă o valoare adăugată cât mai mare, iar pentru asta este nevoie de tehnologie și resurse umane.
Prim-ministrul ungar a menționat că scăderea ratei șomajului din regiunea Nyírbátor a demonstrează faptul că regiunea a obținut rezultate importante, deoarece fostul indicator care a fost de 20 la sută a scăzut la aproximativ 9 la sută, dar a adăugat că nu este pe deplin mulțumit de aceste rezultate, deoarece în alte regiuni ale țării, în orașe vechi industriale, șomajul se situează acum între aproximativ 2 —3 la sută.
Orbán a reamintit publicului că guvernul său s-a angajat să creeze un milion de noi locuri de muncă în decurs de 10 ani. „Peste 750 000 dintre acestea au apărut deja”, a spus el.
El a adăugat că cabinetul oferă sprijin familiilor și femeilor și a subliniat că așteaptă ca politicienii străini sau investitori care vin în Ungaria „să dea dovadă de un respect, pe care îl merită toți maghiarii”.
Autor: Octavian Racu
Sursa: Sputnik.ro
Are si domnia sa oligarhii de serviciu care deja si-au facut calculele pe baza gazelor naturale din M.Neagra si a altor strategii. Fenomenele meteo extreme reprezinta o problema in zona, cu precadere in arealul aferent tarii noastre, o eventuala reasezare tectonica afectand in mod cert traseele, conductele, afacerile, modul de viata, evolutia fenomenelor la niv. planetar. Doamne ajuta sa ne vina mintea la cap si sa beneficiem de protectie divina!