Analize și opinii

Vești de pe frontul vaccinării în masă

Guvernul sud-coreean urma să furnizeze gratuit 18 milioane de doze de vaccin anti-gripal, în încercarea de a imuniza în masă populația de presupuse complicații după epidemia covid-19. Programul a început prost: vaccinul a cauzat moartea a 25 de coreeni, unul de 17 ani, astfel că Choi Dae-zip, președintele Asociației Medicale din Coreea, a solicitat suspendarea campaniei de vaccinare. Ministrul Sănătății, Park Neung-hoo, a recunoscut că oamenii sunt „îngrijorați” de vaccin, dar a spus că programul va continua. Populația însă a devenit refractară la soluția medicală guvernamentală.

Un cetățean din Rio de Janeiro care participa la studiile efectuate de Universitatea Oxford asupra vaccinului contra coronavirus, realizat de multinaționala britanico-suedeză AstraZeneca, a murit din cauza complicațiilor.
Experimentele din Marea Britanie cu același vaccin au fost oprite după ce o femeie din lotul de voluntari a căpătat o boală neurologică rară, invalidantă.

Trebuie menționat faptul că experții români (Rafila, Cercel etc) au impus guvernului precomenzi exact cu vaccinul realizat de concernul AstraZeneca.

Și, în fine, acum câteva zile corporația Johnson & Johnson (ăștia fac absolut orice, de la detergenți la apă de gură, tampoane pentru femei, șampoane pentru copii, aparatură medicală șamd) și-a oprit temporar studiul vaccinului împotriva coronavirusului după ce un voluntar a contractat o „boală inexplicabilă”, așa cum au declarat purtătorii de cuvânt ai companiei, fără să ofere detalii suplimentare despre acest eșec.

Vor impune parlamentarii noștri vaccinarea obligatorie, în urma imensele presiuni ale lobby -ului BigPharma?
La cât sunt de lacomi și imbecili, la ce sume colosale se învârt, nemaivorbind de faptul că aceste concerne controlează OMS, anticipez că e greu de crezut că se vor opri. Mai ales că cioclii media (ieftini, la sumele învârtite) vor fi ca ciorile care croncăne și se găinățează abundent în capul românilor.

Autor: Iulian Capsali