Analize și opinii

Vă mulțumesc că m-ați radicalizat!

Cica m-am “radicalizat’. Ca iau apararea preotilor si a bisericilor. Si e greu de inteles de ce. Cum, tocmai eu? Aia vesnic politicoasa, diplomata, toleranta?!Sa va spun cand m-am ‘radicalizat”. De fapt cand voi m-ati radicalizat!

* M-ati radicalizat cu fiecare postare pe care am citit-o impotriva preotilor, Ca daca va duceti la un medic prost, care va pune un diagnostic gresit, nu renuntati la a mai merge sa va cautati de sanatate la alt doctor. Dar daca un preot nu e pe gustul vostru, gata, toti sunt rai. Dar nu faceti la fel cand e vorba de un frizer prost, care v-a tuns aiurea, nu, atunci cautati pe unul care sa va dreaga.

Nu mai mergeti la biserica pentru ca nu v-a placut slujba sau preotul. Dar daca ati mancat o pizza proasta intr-un loc, nu renuntati la pizza, cautati o alta pizzerie care sa fie pe gustul vostru. Cu biserica insa nu faceti la fel. Toate sunt proaste.

* M-ati radicalizat cu fiecare postare in care ati scris “daca banul e ochiul dracului, de ce cer popii bani la biserica?” cand nici un preot nu v-a bagat mainile in buzunare, ca oricum nu calcati in biserici nici ca la muzeu. Pe de alta parte cereti Bisericii sa se implice social, ca biserica are mai nou monetarie proprie si face banii cu ciocanul. Sau daca va duceti, nu va intrebati cu ce e incalzit locasul ala, cu ce e luminat, cu ce e spalat, cu ce i se repara un acoperis, cu ce se mai pune o floare in curte, cu ce i se mai curata geamurile, cu ce e conservata pictura murala.

* M-ati radicalizat cu fiecare tampenie in care comparati numarul bisericilor cu cel al spitatelor, uitand ca bisericile exista de sute de ani, pe cand spitalele, nu. Ca sunt peste 16.000.000 de ortodocsi declarati, dar, Slava Domnului, nu avem 16.000.000 de oameni blonavi!

* M-ati radicalizat cu fiecare postare in care ati spus “vrem spitale, nu catedrale”, cerand bisericii sa va faca spitale, desi nu e asta treaba bisericii, ci a statului care va ia mai mult de jumatate din banii pe care ii obtineti din munca.
Cand v-a luat Biserica jumatate din ce castigati, mai oameni?! Cand?!

* M-ati radicalizat cand v-ati aratat contra referendumului declarandu-va simultani crestini, spunand ca “Dumnezeu e dragoste”, dar uitand ca Dumnezeu nu are nimic de a face nici cu promiscuitatea si nici cu sexul anal! Cand ati auzit vreodata voi de bebelusi iesiti din anus?!

* M-ati radicalizat de fiecare data cand ati luat in tabarca toti preotii luand ca exemplu vreun ratacit. Desi toti cunoastem cel putin un “ratacit” din acesta in vietile noastre.

* M-ati radicalizat cand nu ati scapat nici cea mai mica ocazie sa Il scuipati pe Dumnezeu, ca apoi, cand v-a fost greu, sa nu Ii mai negati asa transant existenta si sa Ii cereti ajutorul si sa alergati dupa un preot cu limba scoasa.

* M-ati radicalizat cand l-ati pus la zid si l-ati masacrat pe preotul “bataus” , fara macar sa vreti sa auziti ce are omul ala de spus! Nu, voi ati judecat, ati dat verdicte si ati condamnat apriori doar pentru ca preda Religie si mai purta si sutana!

* M-ati radicalizat de fiecare data cand le-ati cerut si de fiercare data cand le cereti sa fie “popilor” pe care nu ii suportati TOT ceea ce NU SUNTETI VOI!

Si cu fiecare postare, cu fiecare mesaj pe care il trimiteti in jurul vostru, mai radicalizati si pe altii ca mine, care s-au saturat de prigonorea in masa a unor oameni care sunt la fel ca noi. Ca sa stiti de ce m-ati radicalizat.

Eu nu sunt vreo sfanta. Am mai multe pacate decat pot duce, asta stiu cu siguranta. Dar daca voua va place sa trambitati nedreptati si sloganuri pe care daca le analizati, vedeti ca sunt neghioabe, eu nu pot. Si nu pot sa tac si nu voi tacea vreodata in fata nedreptatii.

Asa ca va multumesc ca m-ati radicalizat!

Diana Maria, o “fanatică religioasă”

Sursa: Conservator 24 Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Întru totul de acord cu tine , dar este valabilă ( alocuțiunea ) ptr. cine are totuși “puțină credință ” , ptr. restul este pământ de flori, sau nici măcar atât , fapt care mă gândesc, că aceștia trebuiesc deplânși și pe ei să-i trecem la rugăciune ptr. îndreptare, că nu se știe cand pleacă la JUDECĂTORUL CEL DREPT și nu vor putea da nici un răspuns ! Ar fi multe de spus , dar mă opresc aici rugândul pe DUMNEZEU să-i ajute să deschidă ochii ( minții ) , deoarece cu ei închiși nu vor putea vedea LUMINA !

 • Eu nu m-am “radficalizat”. Intitdeauna mi-a placut sa fac ceva misto de popi .. am dezlegare permaneta la porc ,prin vierica trec decat dac aori sunt nevoit de conveninete sociale (parastase, morti, botezuri, nunti) INSA .. e un insa sunt botezat in rit ortodox.Ortodoxia este mostenirea mea culturala .
  SI nu suport pe aia care isi bat joc de mostenirea mea!!!

 • Mark Twain este de parere ca cele mai importante doua zile din viata noastra sunt Ziua in care ne-am nascut si cea in care aflam de ce…
  A omis Ziua Z.

 • Pentru idiotii nativi (roman cristian si tiberius claudius),care posteaza si isi dau cu parerea,fara sa-i bage cineva in seama.
  Stiti, toti idiotii, plini de otrava propiei idiotenii se cred “vii”.
  Mai bine va dati palme, cand va uitati in oglinda, pina vi se rearanjeaza inteligenta.
  Dobitocilor……