Analize și opinii

Vă mai amintiți?

Ieri ieșea Cel Mai Agricultor Al Țării (Dacian pre numele lui) să ne anunțe triumfător că ciuciu bani Ungaria de la PNRR (celebra gulgută europeană pentru a domoli avântul proștilor care își pun întrebări). Ca la Radio Erevan, ceva mai pe după-amiază s-a dovedit că nu era Volgă ci era bicicletă și nu s-a dat ci s-a luat. Go Ciolo!
Cel Mai Premier al Țării iese ieri și de mână cu toți liderii penele anunță triumfător că Onor Comisia Europeană ne dă câștigători prognozați la întrecerea europeană de creștere porumb … pardon, PIB … la hectar. Urlete de încântare, mulțime entuziastă, agitație populară! Câțiva cârcotași comentează că scumpirea energiei, benzinei și alimentelor a dus în derizoriu orice creștere economică dar nimeni nu îi bagă în seamă.
Era pe vremuri unul de construise un metru de autostradă. Cu elen muncitoresc, actuala guvernarea l-a băgat în seamă și a început să facă Studii de Fezabilitate. Că autostrăzi și construcții publice nu mai face nimeni deocamdată pentru că scumpirea materialelor de construcții a cam blocat orice șantier din țară. De nu mă credeți, cercetați.
Pe vremea lui Dracnia ieșea Cel Mai Bancher al Țării și cu o moacă gravă își exprima îngrijorarea față de derapajele financiare ale guvernării PSD. Azi nu mai sunt derapaje. Azi sunt drifturi pe gheață spre un perete de beton. Dar Isărescul nu e îngrijorat. Isărescul consideră că e totul controlabil. Și dosarele chiar sunt controlabile comentează aceeași cârcotași.
Cel Mai Președinte ne anunța acum ceva vreme că vom primi de la UE 80 de melearde de cocostârci. Din care primim 29. Din care jumate sunt împrumuturi. Iar pe cealaltă jumătate a fost scris un plan de accesare atât de inept că am fost trimiși la plimbare fără drept de apel. Doar greierii comentează aici.
E unul care demască politicienii cât de hahalere sunt. Cel Mai Mare Dezvăluitor. Scrie zilnic postări populare. Despre ironic numiți “aleșii noștri”. Paranteză. Poate vă amintiți cum Cea Mai Televiziune la vremea ei îi numea sarcastic “aleșii neamului” la aproape fiecare știre despre Parlament. Ați crescut cu creierii spălați și nici nu știți azi de ce vă vine să vomitați când auziți cuvântul “aleși”. Revenim. La postările despre politicieni. Mama lor de ticăloși! Până când ce să vezi, concluzia e că trebe musai să scăpăm de pesedeee că ăilalți (PNL-USR-UDMR) au și ei poame stricate dar de fapt nu sunt așa stricate ci doar e băieți buni care au luat-o vremelnic pe cărări greșite.
Vă mai amintiți de Consiliul de Coroană Fiscal? Unul condus de cel mai Speranță de Premier? De făcea spume la orice declarație a Minstrului Teodorovici și care ne demonstra negru pe alb că pesedeaua ne va aduce dezastrul? Azi, pe cifre economice infinit mai cumplite iese la teve și declară doct că “ce bine e în țara noastră”.
Vă mai amintiți de Cel mai Cântăreț Artist? Unul Chirilă? Săracul, a ieșit din foame zdrăngănind din nou pe la șușanele organizate de Primăria Liberală Cocârlați cu ocazia întemeierii orașului acum enșpe mii de ani. Să curgă banu’!
O mai știți pe cea mai Primăriță de Sector 1? Repet încă o dată: nu se va dovedi nici o fraudă la alegerea Duamnei. Referendumul de demitere are aceleași șanse ca Referendumul care a încercat să-l zboare pe Băsescu. Poate ați uitat cum Ditamai Ambasadorul Franței a parcat ostentativ în fața Primăriei… Și da, pipălu’ obișnuit, paizanu’ dă Bucale și cel universal e trup și suflet cu Ea. “Și Primărița din Roma s-a luptat cu Mafia Gunoaielor și a învins! Au stat un pic oamenii cu gunoiu’ pe străzi și după aia a fost bine!”. Asta e auzită de mine personal.
Îl cunoaștem pe Cel Mai Liberal Liberal, nu? Ludovicul? Ultimul om din țara asta care nu a aflat că nu va câștiga nici o Președenție de Partid. S-a trezit musiu să dea în USR, să-și amintească că “progresiștii” mai curând și-ar tăia o mână decât să jure pe Biblie sau să depună o coroană la mormintele soldaților români morți în luptă. De ce să facă asta? Că doar au jurat război Bisericii Ortodoxe și nici cu eroismul nu au ei prea mare legătură. Pe bune măi domnule Orban? Acu’ te trezești și-ți aduci aminte că Marii Liberali (care erau Mari în anumite momente în rest fiind și ei niște politicieni absolut obișnuiți, combinatori și intriganți) erau legați ombilical de Coroană, Biserică și Tradiție? Zău? Mai bine te duci matale și mai sari un pic în Piața Victoriei. Că în momentul când vei pierde vine trenul cu dosare din spate și te ia pe sus.
Zău, te apucă râsul când vezi cine se culcă seara neo-marxist și se trezește dimineața conservator.
Iar Europa…Europa e sorcova vesela, cu China și SUA mult în fața ei, cu rușii care nu dau doi bani pe “eco-bio” și fanteziile verzi din visele Gretei. Stau și mă întreb cât va dura comedia cu electricitatea salvatoare (în condițiile în care ce să vezi…s-au scumpit enorm celule solare și materiile prime pentru turbinele de vânt). A, scuze. Noi închidem minele de cărbuni și descurajăm activitatea nucleară. Apropo, mai știm ceva de reactoarele 3 și 4? Au venit americanii, nu?
Măi, parcă prin 1938, în toiul terorii Staliniste, apare Mustăciosul și zice ironic că se trăiește mai bine, că e cazul să se mai relaxeze lumea. Așa că, pe noi cine ne oprește?

Autor: Vasile Suhov