Analize și opinii

Urmează o privatizare totală (și nu vă gândiți doar la CEC sau Hidroelectrica… gândiți-vă la Sănătate, Metrou, porturi, etc.).

Mă uit la prietenii mei. Dă Doamne să iasă Trump!” zic ei cu glas puternic. Câteva glasuri mai subțiri strigă într-un colț Biden! Biden!”. Ridic din umeri și încerc să trec peste.

Să respirăm și să fim un minut înțelepți. Nici unul nici altul habar nu au pe unde vine România. Politica referitoare la colțul nostru de planetă o fac câțiva dintr-un cerc tangent cu adevăratele cercuri de putere. Oameni care vor hotărî exact ce ne trebuie, pe cine să lăudăm, pe cine să înjurăm și ce să punem pe masă.

Ultimile declarații ale Ambasadorului SUA stau mărturie. Privatizare totală (și nu vă gândiți doar la CEC sau Hidroelectrica… gândiți-vă la Sănătate, Metrou, porturi, etc.).

Vom face așa ceva?
Cum să nu.

Poate PSD să ia 40% (ha ha ha … ce glumă bună), guvernul viitor va fi PNL. Minoritar susținut punctual de UDMR, PMP….si cine va mai reuși să intre. USR? Mă îndoiesc. Sunt prea imprevizibili. Dar cine știe.

Deci ce auzim azi ca dorință, Orban va impune cu largul sprijin al Palatului Cotroceni.

Așa că bucurați-vă cât mai puteți de o sănătate oarecum gratuită, de școli cumva gratuite, de servicii publice să zicem gratuite.

Gata.Vreți sănătate, lumină, apă curată și șosele? Siguranță și respect?
Bagă banul frăție, altfel marș băi sărăntocule.
Banul greu, nu așa cum e acum…plătim ceva la salariu și gata. Nu nenică, plătești ca acum la salariu dar vei plăti apoi totul la valoarea reală. O călătorie cu autobuzul sau metroul nu la 2 sau 3 lei. 10 sau 15. Ce, nu ai văzut cât e metroul la Paris? Consultația la 200-400 de lei. Inclusiv la medicul de familie. Curentul și gazul fără subvenție. RCA la mașină la cât vor mușchii asiguratorului.

Vreți liberalism?
Aveți liberalism.
Veți avea liberalism.
Cine va putea, va plăti. Cine nu, nu. Extincție naturală. Ai auzit pe cineva să sufere prea tare că un sfert de milion de copii se culcă flămânzi în România? Că sunt sate întregi depopulate de sărăcie, lipsuri și inexistența oricăror perspective?

Dă-i dracu, niște bețivi leneși care își bat copii și nevestele. Ai văzut tu în “Las Fierbinți”.

Biden sau Trump? Cui îi pasă? Aceleași rahaturi se vor întâmpla în colțul nostru de lume. Aceleași mizerii, servilisme și abureli tradiționale.

Zi bună să aveți!

Autor: Vasile Suhov