Analize și opinii

Ungaria a declarat război total împotriva îmbătrânirii demografice şi crizei de pe piaţa forţei de muncă: femeile care cresc 4 copii nu vor mai plăti impozit pe venit toată viaţa, iar familiile mari primesc subvenţii de la stat pentru a-şi cumpăra maşini

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, a lansat recent o serie de măsuri menite să încurajeze tinerele cupluri de pe teritorul acestei ţări să îşi intemeieze o famile şi să facă copii. Astfel, potrivit lui Orban, femeile care cresc cel puţin patru copii nu vor fi nevoite să plătească impozit pe venit toată viaţa, iar familiile  mai mari vor beneficia de subvenţii pentru a cumpăra maşini, scrie CNBC.



Mai mult decât atât, guvernul va oferi familiilor cu doi copii un împrumut pentru ca acestea să îşi poată achiziţiona o casă. În plus, fiecare femeie aflată sub vârsta de 40 de ani va fi eligibilă pentru a beneificia de un împrumut preferenţial atunci când se căsătoreşte pentru prima dată.

Altă iniţiativă cu care vine guvernul de Budapesta sunt investiţiile în sistemul de sănătate ungar şi construirea a 21.000 de creşe. Nici bunicii nu au fost daţi uitării, pentru că aceştia vor beneficia de o primă de îngrijire a copiilor, în cazul în care aceştia vor avea grijă de cei mici în lipsa părinţilor.

„Sunt din ce în ce mai puţini copii care se nasc  în Europa. Pentru Europa de Vest, răspunsul la acestă problemă este imigraţia. Pentru fiecare copil în minus, ar trebui să existe unul deja pe drum, iar din punct de vedere al cifrelor vom sta bine”, a declarat Viktor Orban.

Autor: Iulian Tenchiu

Sursa: Ziarul Financiar

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Iata un adevarat patriot maghiar, responsabil pt tara si neamul din care face parte! La noi, in schimb, 2 alogeni de ultima spetza!