Analize și opinii

UN ROMAN DE DRAGOSTE JUDICIARO-PREZIDENȚIAL

PERSONAJELE :



El: Înalt, blond, masiv, cu un număr nesfârșit de dinți, dotat cu palton și cu o căciulă de tip „Gigantică poart-o cupolă pe frunte / Și vodă-i un munte”( fragment din „Pașa Hassan”, de George Coșbuc)

Ea: Înălțime potrivită, vopsită blond-platinat, planturoasă, „…partener de nădejde”, cu o lungime inexplicabilă a sprâncenelor care țin loc de „Gigantică poart-o cupolă pe frunte”…

PREMIZELE:

El: Ca orice primar gospodar de municipiu capitală de județ, care-și petrece nesfârșite vacanțe în Florida, jucând tenis, dânsul are un dosar de incompatibilitate la draga de ANI… nu-i o problemă mare, sute de primari au astfel de dosare, numai că nu toți vor să devină președinți ai României. El vrea … de-aia i-a și pus pioneza pe scaun lui Crin, cel care-a crezut , când a dus PNL-ul în PPE că e PARTE A COMPLOTULUI, iar nu VICTIMĂ FRAIERĂ a acestuia . S-a dovedit că Antonescu Crin nu a calculat corect – drept pentru care a fost îndepărtat cu-n șut în părțile moi de către însuși statul-paralel , care după opinia prietenului său, Rareș Bogdan, nici nu există, adică prin bunăvoința unor servicii pe care, din lene, fostul președinte al Senatului nu s-a obosit să le privească mai de-aproape.

Dar nu e singura problemă pe care blondul aspirant la președinție o are… dânsul are și o încurcătură cu o casă din centrul Sibiului pentru care se judecă de mulți ani, deoarece, cu încăpățânare, niște „onorate instanțe”, dușmănoase, nu vor să recunoască autenticitatea unor falsuri grosolane.

Ea: În afară de faptul că a luat-o gura pe dinainte, spunându-le procurorilor la bilanțul DNA din 27 februarie 2014 că „…veți avea întotdeauna în judecătorul Stanciu un partener de nădejde, un partener total și necondiționat …” platinata noastră protagonistă a băgat la pușcărie tot ce i s-a spus că trebuie băgat, iar „după” a dormit liniștită, că doar ordinul era de sus, și ea doar a lovit cu ciocănelul… Dar, nefiind prea înțeleaptă, a mai avut și inițiative personale: pe primarul Mircia Gutău l-a trimis la ocnă pentru că a crezut că așa vrea stăpânul Băse, și când colo, ăla nu voia, ba s-a mai și mirat … blonda noastră, panicată, a fugit să se spovedească la un prieten… iar prietenul a fost cam limbut. Așa am aflat și noi. Apoi, dacă tot era „ a mai barosană ” din ÎCCJ, a zis să-și rezolve și o mică problemă personală și să o bage la pușcărie pe o doamnă care o enerva că-i tot cerea o datorie de 2 500 de euroi, în timp ce blonda noastră simțea ca o săgetare în inimă de câte ori era nevoită să scoată vreun bănuț din buzunar… păi, ce? Să „moară mamița?” Pe deasupra, dânsa a încasat și două condamnări la CEDO, pentru procese inechitabile…ei, ce vreți! lume rea!

INTRIGA:

Așa cum știți deja, oricât de canalie ar fi un personaj, totdeauna se va găsi o canalie cel puțin la fel de consistentă -dacă nu și-mai-și- care să-și dorească să-l cunoască … iar întâlnirea dintre cei doi este, de aceea, doar o chestiune minoră, de destin și de timp…

El a ajuns președinte, așa cum și-a dorit… dar acum, din noua sa demnitate, dorea cu ardoare rezolvarea procesului cu casa din centrul municipiului unde fusese primar, precum și ștergerea etichetei de incompatibil care-l cam împiedica la mers.

Ea voia, ca orice reputat specialist, după atâta efort de băgat cetățeni la pușcărie, un post călduț, cu muncă puțină și cu un salariu cumulat cu pensia de circa 7 000 de euroi pe lună… din toate simulările pe care le-a făcut , doar postul de judecător la Curtea Constituțională îndeplinea condițiile optime…

El i-a făcut o vizită la birou… a văzut în ce condiții grele lucrează ea, săraca…și, din vorbă-n vorbă, i-a povestit micile lui necazuri judiciare… Ea a fost impresionată că un PREȘEDINTE, care, nu-i așa ? e mai presus de orice bănuială poate să fie suspectat că nu a dobândit în mod cinstit cele șapte case, pardon , șase, că pe a șaptea o pierduse deja în instanță…El a fost tulburat de austeritatea ei financiară care nu-i dădea voie să-și facă toate vacanțele la Palm Beach, jucând tenis, ca orice bugetar, precum și de faptul că nu-și permitea serviciile Anastasiei Soare, REGINA SPRÂNCENELOR DE LA HOLLYWOOD care i-ar fi putut aduce o ameliorare a imaginii !

S-au despărțit pe scările instituției unde ea lucra de-și dădea sufletul… cu o strângere de mână , care, de la el a arătat ca o rezolvare simplă a problemelor dânsului cu justiția iar de la ea , exact ca o numire a dânsei la CCR.

EPILOG :

În ciuda faptului că ea i-a strămutat procesul , admițând faptul că „…judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul”! precum și că „… pe plan local s-a creat un curent nefavorabil petenților, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor”, el a pierdut casa definitiv. Din fericire și-a păstrat însă banii proveniți din chiria casei obținute fraudulos, cam 320 000 de euro, bani din care poate să-și ia (încă) o casă drăguță în Florida. Dar bine măcar că nu mai e incompatibil…

Ea a obținut postul la CCR și suma (salariu+ pensie) la care a visat atâția ani… nimeni nu o urmărește până la intrarea în casă, să-i spună „slugă” , cum a pățit un coleg de-al ei. De aceea are impresia, în intimitatea gândurilor ei, că a fost o slugă mai discretă și că lumea n-a observat… Ioana Ena Dogiouiu și „U.M. ZIARE.com” o simpatizează. U.M. REVISTA 22 scrie frumos de ea. Pune capul pe pernă și doarme neîntoarsă.

P.S. Uneori, blonda noastră lăcrimează gândindu-se la MARELE BLOND: „Săracu’ de el, președintele…el a pierdut două case în instanță, eu n-am pierdut decât două procese la CEDO… totuși, ce coincidență fericită …”

Căci marile iubiri s-au bazat întotdeauna pe afinități.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook