Analize și opinii

Un joc periculos: Cîțu n-a aflat că a fost demis, Cioloș crede că a fost învestit

Cine își imaginează că atît Florin Cîțu, cît și Dacian Cioloș ar face ceva de capul lor, fără să primească „ordin” de la Cotroceni, deci din „pădure”, este naiv rău de tot.

Îl vedeți dumneavoastră pe Florin Cîțu să-l refuze vehement pe cel desemnat de Iohannis să formeze guvernul dacă acest circ n-ar face parte dintr-un plan?

Sau îl vedeți dumneavoastră pe Dacian Cioloș hotărît să se ducă în Parlament cu un guvern USRPLUS, fără „Partidul Meu”, dacă circul său n-ar face parte, de asemenea, dintr-un plan?

Întrebarea care se pune este, în mod firesc: Care este planul? Pentru a răspunde la întrebare, revenim la principiul nostru, deja consacrat, acela de a pune la îndoială ce ni se servește ca o certitudine și să ne întrebăm dacă nu cumva în spatele unei realități ce pare evidentă ni se ascunde altceva, care, de regulă, este manipulare!
Și atunci vom simți nevoia să recitim în Constituție, mai exact art. 89, al. 1:

În finalul acestui articol din Constituție găsim cheia dezlegării acestui joc periculos cu destinul românilor, pe care-l face Klaus Iohannis, folosindu-se de slugile sale, Florin Cîțu și Dacian Cioloș! Aflăm aici că Președintele României poate să amenințe Parlamentul cu dizolvarea „NUMAI DUPĂ RESPINGEREA A CEL PUȚIN DOUĂ SOLICITĂRI DE ÎNVESTITURĂ”!
Coroborînd acest articol din Constituție cu Decizia CCR nr. 85/2020, potrivit căreia Florin Cîțu nu mai poate fi prima nominalizare pentru funcția de Prim-ministru după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, „specialiștii” lui Iohannis au pus la cale acest plan diabolic în mai mulți pași, care prelungește criza politică:

– îl nominalizează mai întîi pe Dacian Cioloș
– PNL declară că nu-i acordă sprijinul
– Dacian Cioloș nu-și depune mandatul și se duce în Parlament, unde guvernul USRPLUS va cădea, neavînd sprijin de la nici un partid
– Iohannis îl va desemna atunci pe Florin Cîțu ca a doua nominalizare
– sub amenințarea dizolvării Parlamentului, cu motivația subsidiară că țara trebuie să aibă un guvern stabil, Florin Cîțu va redeveni Prim-ministru cu voturile USRPLUS.

Vedeți ce simplu este să nu fii victima manipulării? E de ajuns să pui întrebări și să cauți în subteranele deciziilor celor de la Putere! Așa, măcar ai satisfacția că nu ești fraierul lor și că te-ai prins ce jocuri fac acești oameni pe care noi i-am votat să ne apere interesele!

Revenind la criza politică de acum, trebuie să subliniem faptul că Iohannis avea de la început o soluție, aceea de a-i cere pur și simplu lui Florin Cîțu să demisioneze și să desemneze alt liberal pentru postul de Prim-ministru, păstrînd alianța pe care chiar el și-a dorit-o, aceea dintre PNL și USRPLUS.

N-a făcut acest lucru, avînd, cu complicitatea PSD, certitudinea că moțiunea USRPLUS-AUR nu va trece. Însă, sub presiunea opiniei publice și chiar a membrilor PSD, Marcel Ciolacu a fost obligat să introducă moțiunea de cenzură a PSD, sperînd ca USRPLUS să n-o voteze, cu argumentul că în textul ei sînt critici dure și la adresa miniștrilor USRLUS. Revedeți ședința de la votul final, și veți vedea ce eforturi făcea mai ales Sorin Grindeanu de a-i enerva atît de mult pe cei din USRPLUS, încît să nu voteze moțiunea: „Mă adresez exclusiv USR. Trebuie să vă recunoașteți public contribuția la dezastrul acestei guvernări”, spunea Grindeanu chiar la începutul cuvîntării sale!

Spre surpriza multora, mai ales a lui Klaus Iohannis, năbădăioșii din USRPLUS au trecut peste provocarea celor din PSD și au votat pentru căderea Guvernului Cîțu și astfel s-a apelat la Planul B, acesta cu desemnarea inițială a lui Dacian Cioloș și respingerea fermă de către cei PNL!

În această etapă ne aflăm acum, dar jocurile nu sînt încă făcute, căci Klaus Iohannis și cei din spatele lui nu vor să riște o nouă surpriză. Acum se analizează care ar fi consecințele desemnării lui Florin Cîțu și se are în vedere ca un alt membru PNL, probabil Lucian Bode, după cum spun cei din Divizia presei a SRI, să fie desemnat dacă s-ar contura un risc prea mare cu păstrarea lui Cîțu!

Așa se explică și conferința de presă de sîmbătă pe care a susținut-o Florin Cîțu, una care ar fi trebuit să-l prezinte iarăși ca Superman, lăudat excesiv de agențiile americane de rating pentru „succesele” sale economice care au dus România în gard, cu cel mai mare număr de morți de Covid din lume, cu împrumuturi uriașe de la băncile străine, despre care nimeni nu știe pe ce s-au consumat!
Practic, la această conferință Florin Cîțu a uitat că nu mai este decît interimar Prim-ministru, fiind deja demis de către Parlament. Iată-l pe acest bețivan / drogat, condamnat în SUA, în cîteva declarații care arată că Iohannis i-a promis că va reveni la Palatul Victoria:

În acest timp, Dacian Cioloș se poară ca și cum ar fi fost deja învestit ca Prim-ministru, ignorînd ridicolul situației, cînd toată lumea rîde de el și lui nu-i pasă, de parcă ar fi și el sub influența unei băuturi, dar de alt gen, de pe vremea prezenței sale în Misa! Așa ceva face doar acela care are de îndeplinit o misiune.

Și, uite-așa, aflăm și noi cine sînt slugile lui Iohannis în acest moment cu crize grave (politice, economice sau de sănătate), oameni mici cu funcții mari, pentru care țara este doar un experiment continuu.

Autor: Ion Spânu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu