Analize și opinii

Un altfel de RoExit

Îmi aduc aminte de o petrecere la care am participat în urmă cu mulți ani. Am fost invitat de nişte prieteni care doreau să sărbătorească – cu mâncare, băutură, muzică şi dans – aderarea României la Uniunea Europeană. Proastă idee! Cum naiba să mă inviți pe mine; un individ imposibil de manipulat politic, la o astfel de paranghelie? Ei bine… de dragul petrecerii am încercat să-mi camuflez resentimentele anti-politice. De ce să le stric oamenilor buna dispoziție? Am ignorat grațios toate drapelele unioniste arborate în camerele vilei în care se dădea bairamul. Am evitat abil să intru în discuții politice. Am suportat stoic să-i aud intonând cu voci aburite de alcool imnul unionist european. Dar când s-au cherchelit de tot şi au început să toasteze şi să facă declarații de dragoste Uniunii a fost prea de tot. Optimismul acela tembel şi credulitatea aceea irațională m-a întors pe dos. Am cedat psihic; era prea mult pentru mine. Şi când mi-a venit mie rândul să toastez, am spus-o pe direct: „O să iasă prost de tot. Niciodată statele mici n-au fost tratate corect de statele mari cu ambiții imperialiste. E ca şi cum nişte tiriplici ar merge într-un autobuz aglomerat împreună cu nişte bătăuşi… cine credeți voi că va sta pe scaun şi cine va sta în picioare, huh? Probabil că vom ajunge un fel de moşie a Europei, un fel de colonie, în care, culmea-culmilor!, noi vom deveni un fel de iobagi în propria noastră țară”. M-au huiduit. Aşa că am renunțat la restul discursului. N-are rost să argumentezi cu oamenii amețiți de alcool, nu-i aşa?

Acum, după ani şi ani de la aderare, fața nevăzută şi oribilă a Uniunii a devenit imposibil de ignorat. Exact aşa cum prognozam eu atunci; România a fost transformată într-o colonie de cea mai joasă speță. Economia noastră a fost distrusă şi suntem degradați progresiv la statutul de țară bananieră. Suntem jefuiți sistematic de resurse… şi primim în schimb ”ajutoare” care nu valorează nici măcar a mia parte din profiturile pe care le fac ei de pe urma noastră. Şi noi ne bucurăm ca proştii că firmele străine creează locuri de muncă. Ceva de genul: „Îți iau vaca din grajd, şi-ți dau şi ție un pahar de lapte pe zi… ca ajutor. Nu te bucuri?”.

Ni se aruncă praf în ochi că ni se alocă fonduri europene de dezvoltare. Dar, pe de altă parte, este creat un cadru legislativ draconic, de standarde europene, pe care evident că un afacerist român nu-l poate respecta… pentru că nu dispune de suficientă putere financiară. Dar corporațiile lor, da! După sute de ani de jaf colonial şi după zeci de ani de manipulare fiscală cu rate de schimb valutar artificial stabilite tot de ei, corporațiile lor vin aici pline de bani şi defilează cu cizmele peste producătorii autohtoni, care abia îşi permit o pereche amărâtă de şlapi. Cică asta e „dezvoltare intregrată europeană”. Adică ei produc totul, şi ne împrumută pe noi cu bani ca să putem cumpăra produsele lor. Banii tot la ei ajung… iar noi devenim din ce în ce mai îndatorați. Băi nene, am şi eu o întrebare: cât de cretini putem fi?

Mulți dintre prietenii cu care am fost la petrecerea de care vă spuneam au devenit acum euro-sceptici. Când le aduc acum aminte de toasturile lor entuziaste de atunci mă privesc cu un aer vinovat şi îmi spun: „Eram amețiți de băutură”. Şi v-au trebuit atât de mulți ani ca să vă treziți? Nu-i problemă, bine şi acum! Gândiți-vă la o soluție de ieşire… dacă mai e vreuna. Sunteți săraci, dependenți economic de Uniunea Europeană şi de America… iar Rusia abia aşteaptă să rămâneți singuri, fără chiloți şi pe întuneric. Cu riscul să mă urâți şi să mă ştergeți din lista de prieteni, dar am să fiu sincer cu voi. Problema nu e dacă sunteți sau nu prostituate… ci dacă preferați plata în euro, în dolari sau în ruble! Sunteți fii ploii, abandonați pe şoseaua de centură a istoriei…

Mentalitatea asta de tiriplic, supus ăluia cu ştanga mai lungă şi mai groasă, a ajuns un fel de crez național. „Trebuie să fim aliați cu cel mai tare!”. De fapt niciodată n-am fost tratați drept aliați… ci drept slugi. Românii au ajuns exact precum secretarele unui şef cunoscut pentru abuzuri sexuale. Tac din gură ca să nu-şi piardă slujba aia de tot rahatul, într-o firmă de tot curul. Vă violează America şi Uniunea Europeană în toate pozițiile posibile. Iar voi nu vă permiteți RoExit-ul, pentru că aveți economia distrusă sau acaparată de ei… şi, în plus, vă aşteaptă după colț Rusia cu penisul în erecție! Ăsta e destinul de tiriplic: să fie abuzat de oricine îl prinde. Vă place?

Dacă nu… am o propunere pentru voi. E singura soluție complet morală, onestă şi demnă care v-a mai rămas. Nu ştiu cum să v-o zic ca să nu mă înțelegeți greşit. Dar, pentru că orice e mai bun decât sclavia în propria ta casă, am să v-o zic pe de-a dreptul: va trebui să vă descurcați de unii singuri! Nu mai există niciun stat care să vă protejeze. Ceea ce voi numiți „statul român” este în realitate doar un sistem de control care este total aservit străinilor. Politicienii sunt sunt doar agenții acestui sistem, iar administrația este doar un ansamblu de unelte oarbe prin care sistemul se asigură că nu vor exista revolte. Votul vostru nu contează. Oricum, ei îl manipulează cum vor ei. Iar chestia asta a devenit atât de evidentă, încât până şi un handicapat mintal şi-ar da seama. La ultimele alegeri cică au fost 18 milioane de votanți… problema este că doar 15 milioane de români au carte de identitate! Şi nimeni nu protestează… Vă dați seama la ce nivel ridicol a ajuns manipularea? Acum înțelegeți că nu mai puteți aştepta nimic de la stat?

Ce soluție v-a mai rămas? Revoluția? Să vă iasă din cap tâmpenia asta! Nu e posibilă. De-a lungul timpului toate aşa zisele revoluții au fost minuțios pregătite de către nişte forțe din umbră. Nu vă sună niciun clopoțel că „revoluția” din 1848 a fost condusă în exclusivitate de masoni? Nu vă sună niciun clopoțel că după ”revoluția” din 1989 aproape toți şefii serviciilor secrete au devenit peste noapte milionari sau miliardari în valute forte? Un popor furios poate face o răscoală… dar niciodată o revoluție! Revoluția presupune un nivel de organizare mult prea complex… Atunci ce alternative v-au mai rămas? Vă spun eu; doar o rezistență îndârjită la nivel individual… şi Dumnezeu! Nu vă fie frică; Iisus Hristos însuşi a refuzat în mod explicit să recunoască autoritatea vreunui Cezar. Va trebui să învățați să vă descurcați fără stat… iar de restul se va ocupa Dumnezeu. Vor râde de voi şi vă vor spune că-i o utopie. Nimic nu-i sperie pe conducătorii lumii mai rău decât ideea că oamenii se pot descurca fără ei. Tot jocul lor morbid de-a puterea şi toate avantajele lor s-ar topi ca fumul în vânt.

Dacă nu luați atitudine fiecare dintre voi la nivel individual, riscați să dispăreți ca popor! Poporul nu este acelaşi lucru cu statul. Statul vine şi trece… Poporul este etern! Până acum duşmanii noştrii erau mulțumiți să controleze statul. Acum vor să distrugă chiar poporul! Ştiți cum se distruge cel mai eficient un popor? Făcându-l dependent de hrană! Exact ăsta a fost modelul aplicat de Statele Unite pentru a-i distruge pe indieni. Şi au reuşit! Nu vă sperie faptul că România are supermarket-uri pline de produse alimentare străine, în timp ce piețele fermierilor români sunt goale? Nu vă sperie faptul că toate marile lanțuri de magazine sunt străine? Deja sunteți dependenți de ei… dar nu vă dați seama! Dacă vreți să scăpați, primul pas este să vă interconectați între voi. Cumpărați doar de la românii voştri. Nu-i mai lăsați pe străini să vă paraziteze economic! Când nu vor mai avea profituri, vor fi nevoiți să plece. E ca atunci când nu mai laşi nimic comestibil la îndemână; gândacii şi şobolanii sunt obligați să plece, ca să nu moară de foame. Şi încă ceva; nu mai votați! Fără votul vostru, politicienii corupți de străini nu vor mai avea nicio legitimitate. Şi toate actele de concesiune a resurselor țării vor deveni arbitrare şi vor putea fi revocate pe motiv că nu au reprezentat voința voastră. Nu mai serviți aparatul statului. Fără cozi de topor nu vor putea exercita nicio autoritate asupra voastră. Organizați-vă cu proprii voştrii vecini şi prieteni, fără conducători; exact aşa cum a spus Iisus. Orice conducător, mai devreme sau mai târziu, va avea impulsul incontrolabil de a profita, de a abuza şi de a face trafic de influență. Şi, cu paşi mici dar siguri, veți ajunge din nou slugi. RoExitul nostru nu trebuie să fie doar ieşirea din Uniunea Europeană, ci din tot ceea ce înseamnă sistem politic!

Repet: nu e deloc o utopie! Trebuie doar să vreți… Veți înțelege că alternativa este perfect posibilă în momentul în care veți începe să cumpărați doar unul de la celălalt. Asta nu-i greu de făcut. Țineți aproape unul de celălalt. Dacă veți reuşi să vă câştigați independența economică, restul va veni de la sine…

Vă avertizez extrem de serios că va trebui să fiți complet corecți şi oneşti unul față de celălalt, pentru că altfel libertatea individuală se va transforma în haos. Trebuie să renunțați la ideea de a profita în vreun fel sau altul de semenii voştrii. Trebuie să renunțați la ideea de sistem de control. Ce nevoie este de control într-un popor în care toți oamenii îşi respectă unul altuia libertățile? Asta este singurul RoExit care v-a rămas la îndemână: libertatea totală… toate celelalte soluții sunt doar nişte iluzii care nu pot face nimic mai mult decât să vă prelungească agonia. Nu vă fie frică; Dumnezeu e întotdeauna de partea celor care îşi doresc sincer libertatea. N-a zis însuşi Iisus Hristos ca între creştini nimeni să nu fie mai mare, nimeni să nu conducă pe nimeni şi toți să fie precum frații? Libertatea absolută a ființei umane este garantată de însuşi Dumnezeu. Vă trebuie doar curajul s-o cereți înapoi…

Autor: Artin Side

Sursa: anonimus.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Destept scris.Cu atât pare mai ciudată referitea la ” amenintarea rusa” , de zici ca anonimul, să spunem D D , ar fi Radu Tudor. Adica noi suntem vecini cu actuLa Ucraina , ne facke Ucraina , vom fi vecini cu viitoarea Ucraina, dar tot de rusi ne ferim??