Analize și opinii

Ultimele cuie de la sicriul dominației mondiale americane sunt bătute astăzi de Rusia

Z’drastie.
Orice putere, e construită pe exact 3 stâlpi. Dacă lipsește unul dintre cei trei stâlpi, structura va deveni instabilă.
Acești stâlpi sunt: ​​dominația politică, dominația economică și dominația puterii.
Statele Unite și-au pierdut toți cei trei stâlpi. Suficient pentru a fi discutabilă pretenția la puterea mondială.
Acesta este un fapt istoric obiectiv.
Ultimele cuie de la sicriul dominației mondiale americane sunt bătute astăzi de Rusia…
Ieri, 23 iunie, Vladimir Vladimirovici a dat o a doua lovitură politică sistemului american de dominație economică globală.
Comandantul Suprem a anunțat că țările BRICS își creează propria monedă pentru plățile internaționale. Această nouă monedă va concura cu dolarul și euro, care se depreciază rapid. Se va baza pe puterea valutelor țărilor BRICS, determinându-i valoarea.
Dimensiunea economiilor celor 5 țări BRICS a depășit economiile combinate ale G7. Așadar, pare destul de logic să își creeze propria monedă, mai ales că Banca BRICS există de mult timp, mecanismele ei au fost stabilite, iar lucrarea a fost pusă pe drumul cel bun.
În mod surprinzător, aceasta este deja a doua declarație a lui Vladimir Vladimirovici care în scurt timp învinge sistemul american.
Prima a fost la SPIEF 2022, când a anunțat lumii întregi sfârșitul dominației economice a SUA. Încă se mai aude ecoul declarațiile sale de la forumul de la Davos de acum câțiva ani, dar atunci era vorba despre sfârșitul sistemului politic al lumii unipolare. Acum Comandantul Suprem a vorbit despre economia mondială.
Declarațiile Comandantului Suprem sunt confirmate chiar de economiști americani. Laureatul Premiului Nobel pentru economie pe 2001, Joseph Stiglitz, al cărui CV include funcția de „Economist șef al Băncii Mondiale”, a spus: Statele Unite au declanșat o nouă confruntare globală împotriva Rusiei și Chinei. Și o pierd.
În primul rând, din cauza propriilor probleme economice interne, a politicii externe eșuate și a campaniilor militare nereușite. Toate cei trei stâlpi.
Ciudățenia acestor două declarații „economice” ale Prezidentului este următoarea. În istorie, a existat întotdeauna o anume „politețe”.
Exemplul este: „Cine îngroapă, el e următorul”.
Declararea sfârșitului puterii cuiva este făcută de obicei de cel care pretinde că îi ia locul. Aceasta a fost întotdeauna privită ca o declarație de ambiție și potențial, ca o provocare. Dacă a funcționat sau nu este a doua întrebare, pentru că poate fi diferit.
Astăzi, tradiția mondială s-a rupt. În realitățile economice actuale, ar părea logic China să anunțe „colapsul economic al dominației mondiale a hegemonului”.
Cititorule, hai să ne întoarcem la cei trei stâlpi ai puterii mondiale…
Declarațiile rusești despre sfârșitul dominației politice și militare ale SUA sunt logice și justificate.
Rusia a demonstrat puterea politică, în Asia, Africa și lumea arabă. A depășit potențialul politic al Statelor Unite, iar pe cel militar, vedem „desenele lui Putin” și cum a fost în Siria.
Puterea economică a Rusiei moderne, spre regretul meu, nu este suficientă pentru a deveni centrul economic al întregii, sau măcar pe jumătate.
Dar China se potrivește perfect în acest rol.
Prin urmare, am presupus că RPC va anunța căderea economică a „hegemonului”.
Dar Vladimir Vladimirovici a făcut niște anunțuri. Cel mai interesant este cel cu „politețea internațională”.
Un singur lucru ar putea fi o explicație clară. Comandantul Suprem a vorbit în numele întregului BRICS.
Și în acest caz, cuvintele sale capătă o bază economică puternică.
Prezidentul Vladimir Vladimirovich Putin va scoate lumea din ghearele americane slăbite.

Autor: Ivan Grigorievici

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mai mare vrajeala nu am putut citi!
    Sa nu uitam ca fata de Rusia, NATO si tarile occidentale sunt cu puterea militara intacta, pe cand Rusia e mult sub 50% din cat ar trebui sa fie si se erodeaza masiv cu fiecare zi pe care o petrece atacand Ucraina. Veti spune ca Rusia are imense resurse umane si materiale. Gresit!
    Cat despre China ce pot spune…. e doar un mim al lumii stiintifice, sociale si militare occidentale! China nu este capabila de inovatii majore iar orice razboi, se stie ca asta face! Aduce in prim plan si duce la implementarea economica si civila a inovatiilor! Sa nu uitam ca Rusia si China au diferendele lor teritoriale nerezolvate!
    NATO si Occidentul nu face decat ceea ce este de facut: evita infruntarea celor doua entitati simultan. Ii ia pe rand: intai Rusia si apoi urmeaza China!
    PS: actuala inflatie a dolarului afecteaza SUA dar ii afecteaza mai mult pe cei care au investit sau isi tin rezervele in dolari. Un miliard de dolari de acum 2 ani va valora 30# din cat era peste 2 ani!…. La 1500 miliarde minim cat detine China in bonuri de trezorerie… e o suma! Asa se exporta crizele economice!

  • Mai, mai, mai… acelasi ro_bot, caruia-i reuseste de minune , intro insiruire gramaticala aproape perfecta, sa rastoarne …ba nu, sa ucida Ratiunea. N-am stiut ca Asimov a creat o clona si-n lumea oglinzilor strambe.