Analize și opinii

UE, hai sictir!

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a mai fost lasat sa vorbeasca in plenul Parlamentului European, cand se discuta despre modificarile aduse legilor Justitiei. Pentru ca asa vrea si a vrut UE, pentru ca asa sunt facute jocurile europene. Pentru ca trebuie sa ne iasa din cap ca vom depasi vreodata nivelul de tara de mana a doua. Nu o sa ne spuna nimeni asta, pe fata, dar lucrurile se fac in asa fel incat sa o simtim din plin, pana cand vom pricepe ca suntem doar o colonie in care UE dicteaza si isi face toate poftele.



Culmea este ca o buna parte din ajutor ii vine UE chiar de la noi. O mana de europarlamentari romani si-au facut un tel nu din a denigra Romania, ci de a lupta impotriva ei. Doar naivii mai pot crede ca isi exprima opinii personale. Nici vorba. Privind in ansamblu, iti dai seama ca sunt o particica  dintr-un angrenaj bine pus la punct.

Tokes, tu al cui esti?

Asadar, Tudorel Toader nu a mai avut loc la microfon. Era cel mai in masura sa explice, amanuntit, toate mecanismele ce guverneaza legile Justitiei. Si singurul cu o experienta de necontestat. Or, tocmai de asta nu era nevoie. Sa vada si sa inteleaga Parlamentul European ca legile au fost facute corect si ca nu e nicio potlogarie la mijloc? Sa priceapa ca a fost mintit de niste parlamentari care isi reprezinta interesele personale sau ale unor grupuri din tara, hulite de toata lumea? Cand Bruxelles pune mai multa importanta pe declaratiile Monicai Macovei, decat pe ale lui Tudorel Toader, ce mai e de zis? Cand conteaza mai mult ca un Cristian Preda cere ridicarea dreptului de vot al Romaniei, decat explicarea legilor Justitiei, la ce te poti astepta? Nesimtirea UE nu se opreste aici. Ministrul Justitiei, singura voce autorizata, nu a putut vorbi. In schimb, a pledat Laszlo Tokes, fara ca nimeni sa se intrebe pe cine reprezinta. Nu mai este europarlamentar din partea Romaniei cred ca de patru ani, ci a Ungariei, ca reprezentant al Fidesz. Iar dragostea lui fata de Romania este arhicunoscuta. Doar prostii nu pot sa inteleaga mesajul Europei transmis printr-un asemenea gest.

Romania, ciocu‘ mic!

De ce procedeaza UE astfel? Pentru ca vede ca de 28 de ani ne tinem doar de paruiala politica si de umplerea desagilor. Pentru ca avem un presedinte absent in politica externa, fara autoritate, fapt ce convine Brexelles-ului de minune. Poate de asta a si fost impus. Sau sprijinit. Acelasi drac. Pentru ca socialistii nu mai au loc in Europa. Pentru ca Uniunii ii pute coalitia PSD-ALDE rau de tot si nu vrea sa auda de ea. Pentru ca, prin modificarile aduse legilor Justitiei, se da peste cap un mecanism care Uniunii ii convenea de milioane. Un angrenaj machiavelic de epurare politica sub masca anticoruptiei, de sufocare a afacerilor romanesti si lasarea libera pe piata a multinationalelor. Pentru ca Romania trebuie sa-si vada lungul nasului si sa se multumeasca numai cu ce pica de la masa bogatilor. Liviu Plesoianu a reactionat imediat la magaria UE, spunand ca, a nu-l lasa pe Tudorel Toader sa vorbeasca, este o executie. E doar o jumatate de adevar, sa fim cinstiti. Este, de fapt, o consecinta fireasca a faptului ca la toate porcariile facute de UE de-a lungul timpului nu am avut reactii. Toata lumea, de la comisiile de specialitate si pana la presedinte, toti au dormit. Unii, in Parlament. Altii, in Tenerife. Dar asta, oricum, nu schimba datele din titlu.

Autor: Valentin Boeru

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Aici se vede arogantza sfidatoare de care da dovada acesta Uniune neo-marxista, in care daca nu conformezi intocmai ordinelor Papusarilor care o conduc din umbra, esti pus imediat la zid, ca stat si ca natie. Cea mai mare gresala a statului roman din ultimii 28 de ani este intrarea in aceasta Uniune Demonica, prin care si-a cedat de bunavoie o mare parte din suveranitate.

  • “Iarta-ne Doamne ca nu stim ce-am facut”, nu-i asa, in ce-am intrat, in ce-am calcat, si invata-ne tot pe noi, Doamne, cum sa iesim din ce-am calcat, ce am mancat, respirat, adulmecat, dezinfectat, vaccinat, legiferat, interceptat, repartizat aleatoriu, hacuit, distrus, falsificat, mituit, santajat, furat, talharit, jefuit, mintit, defrisat, subminat, retrocedat, devalizat, depersonalizat, dezumanizat, destructurat, din lucrarea Ta, Doamne, insasi Constiinta, Inteligenta Suprema, Suverana, Datatoare de Viata in Infinitul Univers! Mai da-ne Doamne-un neuron, inca un inger pazitor, o raza de Soare!

  • Oooo, iar epitete si definitii New Age = “inteligenta suprema”!?!!…n-ajunge aiureala asta scrisa, e si “suverana”…. dar si mai si – inteligenta este “datatoare de viata”!!!
    “Suveran” inseamna sa-ti aperi TOTUL prin orice mijloace…. CINE IL PRIMEJDUIESTE PE CEL LA CARE TE REFERI?
    Are vreun egal???
    Dar numirea ca “Atoatestiutor” nu va place? E “invechit” sau “pute” preluarea din Ortodoxie?
    —————
    Renunta duduie la ezoterisme si spiritualisme ratacitoare pentru minte SI SUFLET, ca pare ca ai intentii bune insa induci confuzie nestiutorilor.