Analize și opinii

Trump semnează o lege în apărarea creștinilor persecutați

Președintele Donald Trump a semnat o lege care obligă Statele Unite să apere creștinii persecutați și să lupte împotriva violenței fundamentaliștilor.



Înconjurat de lideri religioși și avocați ai libertății religioase, președintele Donald Trump a semnat joi o lege despre care se spune că va „intensifica” eforturile de sprijinire a creștinlor și a altor minorități religioase, victime ale genocidului comis de Statul Islamic în Irak și Siria, scrie Christian Post.

Legea semnată de Trump poartă numele  Syria Genocide Relief and Accountability Act (HR390) și definește drept „genocid” cele suferite de creștini sau alte minorități religioase.

Legea autorizează guvernul să finanțeze organizațiile non-profit, organizațiile caritabile și ONG-urile – inclusiv grupurile bazate pe credință – care se află în Irak și Siria și sunt implicate direct în acordarea ajutoarelor umanitare creștinilor și altor minorități religioase vizate de jihadiștii ISIS.

„Sperăm că din acest moment vom putea beneficia de sprijin mai eficient pentru minoritățile relgioase care se află în dificultate și, de asemenea, vom putea vedea că se acordă o atenție mai mare adevăratei justiții și tragerii la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat”, a spus Bashar Warda, arhiepiscopul catolic de Erbil, Irak, a cărui arhiepiscopie este responsabilă de ajutorarea a mii de creștini  din Kurdistan.

State precum Siria, Irak, China, Eritreea, Arabia Saudită sau Nigeria fac parte din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante, arată un raport al fundației catolice „Aid to the Church In Need” publicat în octombrie.

Statul Islamic este cunoscut pentru violențele și persecuțiile creștinilor din Siria și Irak, în timp ce în Nigeria grupul radical islamist Boko Haram a declanașat un adevărat genocid împotriva creștinilor. În timpul administrației Obama, autoritățile nigeriene au făcut de mai multe ori apel către SUA pentru asistență în lupta împotriva acestui grup, dar au fost refuzate.

Autor: Stefania Brandusa

Sursa: activenews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mă străduiesc să văd partea plină a paHarului și nu destructurarea civilizatiei umane pe planetă, în arealuri, ex. Orientul Mijlociu, Europa, Asia și restul lumii, tot o apă și-un pământ, tot o sabie. Efectul de Bumerang funcționeaza ope legis.

  • …și o lege în apărarea națiunilor, fix ACUM în Postul Crăciunului, sărbătoarea nașterii, a conceptului “pui de om”, copilul lui DoamneDoamne, ființă divină, născut nu făcut în laboratoare globaliste. Pace, armonie și iubire!

  • Nu mi-am inchipuit niciodata ca un rechin imobiliar plin de bani, arogant si mare crai, poate lua vreodata astfel de decizii in favoarea crestinilor, mai dintr-o postura, cea de presedinte, care a presupus mai mereu inchinarea in Fatza Ocultei! Cinste lui!

  • Unii dintre cei mai persecutaţi sunt Palestinienii…. Oare legea asta (strâmbă, ca orice lege omenească, în disonanţă cu legea Naturii) n-ar trebui să se refere şi la protejarea şi apărarea lor ? Oricum, religia este motivul principal care a dus la cele mai multe conflicte şi la cei mai mulţi morţi şi cât timp este un mod de viaţă sprijinit şi întreţinut de nişte persoane slabe, dar mişele, nu ieşim la liman.

  • Legea iubirii divine, religia pe planeta Pământ. Altă religie pe această planetă nu există … poate pe alte planete, în alte sisteme galactice. Tranzacții interplanetare cu recomandări din Legea iubirii divine – Decret Divin.

  • Pace, armonie, iubire vs RĂZBOI (Conflictul permanent, indus la toate niv, prin toți porii, toate instituțiile, organizațiile, organismele, națiuni, popoare, ideologii, inginerii, interetnic, interspecii, rase, conflictul intern, extern, interiorul ființei), DIZARMONIE, NEIUBIRE (Industria neiubirii, condamnării, lichidării, exterminării, MegaPornoGrafia, atrocitățile, ororile, genocidul)…
    A fi locuitor al planetei Pământ înseamnă să respecți Legea iubirii divine în componentele acesteia, pace, armonie, prosperitate, căldură sufletească, creație, conștientizare, climat favorabil evoluției vieții, circumstanțe care asigură împăcarea contradicțiilor, dezlegarea, aplanarea, eradicarea conflictelor de orice natură și la orice nivel. Istoria se repetă până la momentul în care învățăm această lecție. Am învățat? Ne-am maturizat frumos. Până la unul.

  • Război. Ce mai cuvânt!
    Răz
    Boi
    Pe la noi, BOI, pe la parteneriatul strategic, BOY. GOOD BOY. Y. Cromozomul Y, responsabil de atribuirea sexului MASCULIN.
    Obama & Clinton, RESPONSABILI DE FONDAREA ISIS (ISIS ZEIȚA, SIMBOLUL FERTILITĂȚII)…nimic întâmplător în infinitul univers. Un lucru este cert: lucrurile au scăpat de sub control într-un mod extrem de periculos, din păcate, sub aspectul genomului uman, obiect de cercetare genetică. Modificăm genetic, măncăm alimente, produse, modificate genetic, ne tratăm cu doctorii modificate genetic, respirăm, trăim, concepem organisme modificate genetic. Suntem ceea ce gândim, mâncăm, respirăm, inovăm, comunicăm, înfăptuim … împlinim. Legea împlinită. Iisus a venit să împlinească legea, nu să o strice. L-am răstignit, răstignind un simbol. Simbolul iubirii. Prin ignoranță. Inconștiență. Neiubire. Primitivism. Degradare, regres, psihoinvoluție. Dacă…dacă, Măicuța Prea Curata și Prea Nevinovata Fecioară, Împărăteasa inimilor noastre, a inimilor de pretutindeni, Cer și Pământ, ar fi născut și o fată, o IISUSĂ, la fel am fi procedat, noi, copilul năzbâtios, numit, umanitate …?! Și-apoi, prin acele locuri, pe unde s-a născut Iisus, nu prea erau brazi. De ce facem nebunii sub bradul de Crăciun, conștienți fiind de faptul că, Bradul, reprezintă simbolul vieții eterne, coloana vertebrală a universului, ființă vie, coloana vertebrală a ființei vii, a omului născut, nu făcut în laboratoarele globaliste. A fi sau a nu fi. Ființă vie, conștientă … Crăciun Binecuvântat! Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin! Mulțumesc!

  • În postul Crăciunului a izbucnit o mare problemă în maternități, locul unde se aduc pe lume, prunci. Oare, oare, oare, dragă Doamne, Dumnezeule Mareee, și așa ceva e tot întîmplareee?