Analize și opinii

TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT PREZIDENȚIALĂ

Incalcand art. 80 din Constitutie, care il obliga sa fie un mediator social, presedintele Klaus Iohannis a iesit in strada la mitingul antiguvernamental neautorizat, pentru a conduce mii de protestatari spre Guvern. Printre agitatori au fost vazuti SPP-isti. Sub masca unui protest anti gratiere, se forteaza debarcarea guvernului legitim ales.

3
Miting neautorizat prin care se incearca debarcarea Guvernului PSD – Grindeanu prin forta strazii. Elemente care au instigat o parte mica din acea fractiune a populatiei prost informata despre legitimitatea unei legi de gratiere a unor pedepse, au blocat duminica seara, incepand cu orele 17.00 circulatia in Piata Universitatii din Capitala.

Dupa orele 18.00, in Piata Universitatii si-a facut aparitia, imbracat intr-o geaca de culoare rosie, insusi presedintele Romaniei Klaus Iohannis, care i-a salutat pe protestatari si care a dat tonul plecarii catorva mii de persoane, mobilizate in piata prin retelele de soocializare, sa purceada la un mars pe b-dul Magheru, din Piata Universitatii spre Piata Victoriei, in fata Guvernului Romaniei. Klaus Iohannis s-a raliat prin prezenta sa unui miting neautorizat, dovedind astfel ca este interesat de caderea Guvernului, sprijinand practic un protest impotriva guvernului legitim ales, pe care l-a obstructionat inca dinainte de formarea sa, dar si a parlamentului legitim ales. Asta intrucat protestatarii au strigat continuu sloganurile: “Parlament penal, mars la Tribunal!”; “DNA sa vina sa va ia!”; “Mergeti la inchisoare, nu la guvernare!”; “Dragnea nu uita Romania nu-i a ta!; “PSD, ciuma rosie!“; Insusi Iohannis a declarat: “Luptam cu gasca celor cu probleme penale!”

In cele cateva minute pe care le-a petrecut alaturi de protestatari, inconjurat de SPP-isti, Iohannis a avut grija sa li se permita jurnalistilor sa vina alaturi de domnia sa pentru a-si manifesta indignarea fata de proiectul de ordonanta privind gratierea unor pedepse: “Am venit aici in Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gasesca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati.”

Este absolut nemaivazut ca un presedinte in functie sa iasa in strada sa protesteze impotriva Guvernului si Parlamentului noi si legitim alese, fapt care poate fi calificat drept o tentativa de stat impotriva legislativului si executivului alese prin vot democratic.

In opinia noastra, Klaus Iohannis a incalcat grav Constitutia care spune despre Presedintele Romaniei:

Art. 80 – Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.”

Prezenta lui Iohannis in Piata Universitatii, alaturi de importante efective ale SPP, si pornirea in mars catre Guvern la bordul limuzinei sale Mercedes S500, alaturi de protestatari, reprezinta o instigare impotriva Guvernului si Parlamentului legitim alese in decembrie 2016.

Spre cinstea lor, desi mitingul a fost neautorizat si a blocat circulatia, jandarmii nu au intervenit in forta, dovedind maturitate in actiune spre deosebire de protestele neautorizate din timpul regimului Basescu, unde s-a ajuns la raniri grave a unor persoane.

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • de la agonie la extaz si de pe partie fix in mijlocul nefericitilor, imbracat in aceeasi haina rosie, culoare invocata in lozincile si strigaturile tematice; scopul scuza mijloacele, implicit incalcarea Constitutiei. Unde-i LEGE nu-i tocmeala!
    ps: in tema, identitate de camp tactic: incendiu, emotie, diversiune, instigare la ura si dezbinare. Daca Unirea, Natiunea a facut-o, cine creaza DEZBINAREA?!

  • Desi l-am votat, eu cred ca inainte de orice actiune politica presedintele, care este in primul rand cetatean al Romaniei (azi chiar ma indoiesc)ar trebui amendat ca conducator al unei demonstratii neautorizate impreuna cu toti parlamentarii si ei participanti.Cred ca acesti parlamentari inca nu stiu ce cauta in parlament si de ce este facuta tribuna din parlament de unde ar trebui sa se exprime.

  • JCe jalnica “prestatia” a avut posesorul gecii rosii de pesedist sadea … Cu adevarat, comportament iresponsabil care arata ca personajului nu-i pasa, nici cat negru sub unghie, de Connstitutie, Legi etc … intereseaza doar “casute” si plimbari cat mai multe si mai dese … Apropo, la festivitatea de 24 Ianuarie participa la … Strasbourg, nu-i asa, copilasi !?!

  • …importantele efective SPP si zambetul satisfacut din Mercedes SSSSSS50000…VORBESC DE LA SINE: pe de o parte, teama de furia poporului-ceea ce justifica prezenta numeroasa a SPP ( un conducator iubit de popor nu are de ce sa isi faca griji pentru propria viata!!!), iar pe de alta parte, satisfactia misiunii indeplinite, respectiv blocarea FDSI-IN PROCEDURA PREALABILA PAS CU PAS pe fondul diversiunii, confuziei generata in mentalul colectiv: un paradox-din orice unghi am privi, cu bune si rele, sa aducem elogii PUSCARIEI, mi se pare absolut aberant, degradant, inuman! Pai, daca l-am votat pe Klaus, neavand cunostinta despre contextul penal dovedit aferent dobandirii averii personale, ar rezulta, pe cale de consecinta, ca ma scald in penalitate si ca, ne balacim in aceeasi balta penala. Pestele de la cap se impute si tot de la cap devine penal, dupa caz, tot de la cap se reinstaureaza ordinea de drept!

  • Neam de nemernici ce sunteti a trebuit să mai vină un german să ne arate cât de tâmpiți, corupți, lingăi et. etc. suntem

  • @Ioan says: Intradevar tu faci parte din acei nemernici pomeniti, asta nu inseamna ca trebuie sa ne bagi pe toti in aceeasi cloaca neispravitule!