Analize și opinii

Telenovela plăcuței injurioase

Prin urmare, un concetățean trăitor în Suedia decide să recurgă la o formă inedită de a-și manifesta nemulțumirea față de PSD. Și o face prin intermediul unei plăcuțe de înmatriculare. Se plimbă cu mașina astfel inscripționată, bine-merci, timp de două săptămâni. Apoi se confruntă cu autoritățile. Și el și autoritățile au procedat greșit. Voi explica de ce.

Proprietarul autoturismului, care a călătorit din Suedia până la frontiera României și, de acolo, într-un veritabil periplu prin mai multe orașe, cu obiectivul atins de a face cât mai multe valuri, cu certitudine a omis în mod iresponsabil un detaliu. Cuvântul, pe care el l-a utilizat pentru a crucifica un partid politic aflat la guvernare, le este interzis copiilor minori de către părinți și profesori.

După două săptămâni în care respectivul cuvânt a fost vehiculat în toate mediile, mulți dintre copii noștri au aflat că ceea ce era interzis, acum este permis. Și deja folosesc în mod frecvent respectivul cuvânt. De ce insist asupra acestui element?

În definitiv, românul trăitor în Suedia pentru a crucifica Partidul Social Democrat, nu avea nevoie să facă acest lucru utilizând plăcuțele de înmatriculare, care, abia după două săptămâni, au fost declarate ilegale de către autoritățile române. El putea pur și simplu să scrie cuvântul pe parbriz sau pe lunetă sau pe caroseria autoturismului. Dacă ar fi procedat astfel, autoritățile din România nu ar fi putut invoca legea internă, care-i obligă pe posesorii de autoturisme cu plăcuțe dedicate să folosească atât litere cât și numere. Certificatul de înmatriculare și permisul auto nu ar mai fi fost reținute. Iar omului nu i-ar mai fi putut fi deschis un dosar penal pentru o prezumtivă infracțiune privind circulația pe drumurile publice.

În condițiile în care au trecut două săptămâni până când autoritățile române au reacționat, timp în care s-au concentrat exclusiv asupra plăcuțelor de înmatriculare, îmi este ușor să-mi imaginez că ar fi trecut poate ani de zile până când onorabilele organe în drept ale acestui stat să fi înțeles că respectivul protestatar, cu sau fără plăcuțele de înmatriculare inscripționate cum a ales să le inscripționeze, tot ar fi săvârșit o infracțiune, prin afișarea publică a unui cuvânt obscen și trimiterea acestui glonț de argint direct în capul unui partid politic. Are mai puțină importanță dacă respectivul partid politic e mai mare sau mai mic sau dacă el se află la putere sau în opoziție. Utilizarea în public a expresiilor obscene se pedepsește. Atât în România, cât și în Suedia. Adresarea de injurii unei persoane fizice sau juridice, unui ONG sau unui partid politic, se pedepsește de asemenea. Prin urmare, respectivului personaj nu trebuia să i se permită intrarea în România. A fost prima greșeală a autorităților. Următoarea greșeală e că autoritățile statului român au pierdut timp pentru a coresponda cu autoritățile din Suedia asupra legalității ori nelegalității pe teritoriul național a respectivei plăcuțe de înmatriculare. Dacă tot i s-a permis intrarea în țară, omul putea fi oprit la prima intersecție și atenționat că săvârșește un lucru ilegal, riscând astfel să suporte rigorile legii. Asta, în eventualitatea în care reprezentanții instituțiior de forță din această țară intenționau să facă un exces de bunăvoință în raport cu un protestatar. Pentru că, în altă țară, inclusiv în Suedia, dacă ar fi astfel insultat un partid politic, autoritățile nu ar fi pierdut niciun moment în dialoguri inutile. Dar noi suntem ospitalieri și ultratoleranți. Asta înseamnă că, la următoarea intersecție, personajul trebuia blocat în trafic, obiectul infracțiunii fiind confiscat de îndată, cum scrie la lege, și întocmit în aceeași zi un proces verbal de natură să conducă la declanșarea anchetei penale.

Iată de ce mă întreb – și cred că o fac pe bună dreptate – cum ar reacționa autoritățile române dacă alți protestatari de acest fel, în loc să utilizeze plăcuțe de înmatriculare sau să-și inscripționeze altfel autoturismul, și-ar plasa injuriile pe pălăria de soare? Sau pe tricouri? Oare în această eventualitate nu ar mai fi posibilă nicio ripostă? Și noi ce ar trebui să facem? Să ne legăm copiii la ochi pentru a nu citi asemenea obscenități? Și partidele politice insultate în acest fel, ce ar trebui să facă? Să nu reacționeze în niciun fel?

Dacă tot s-a vorbit excesiv în aceste zile despre DEX, nu ar fi oare util ca persoanele interesate, dacă există asemenea persoane, să încerce să afle care este definiția corectă a cuvântului „libertate”? Ești liber să faci orice, cu excepția acelor acte și fapte care pun în pericol libertatea celorlalți.

Sursa: CorectNews

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

 • EXTREMA DEGRADARE! Diversiunea isi are originea in Suedia, tara care ridica la rang de principiu, relatiile sexuale cu cadavre – NECROFILIA. Un TOMBERON! Regres, psihoinvolutie. Tiganeala.
  # Tiganeala, care Tiganeala isi are originea in MEMORANDUMUL prin care PETRE ROMAN A OFICIALIZAT “ROM – ANIZAREA” TIGANILOR, creearea ambiguitatilor lexicale, a confuziei generale: rom-rromi-romanes-romani – RIDICOLA SITUATIE: ASIMILAREA CU CERSETORII, HOTII, IOBAGII, SERBII, ROBII, PARADITORII …, initiat imediat dupa 1990, in cadrul unui PROGRAM COMPLEX DEZVOLTAT DE FUNDATIA … SOROS!!!!!!!, cu participarea prim-ministrului din 2000, onor MUGUR ISARESCU. DOUA TOMBEROANE!
  Inca un TOMBERON pentru CEDAREA PERLEI ECONOMIEI NATIONALE catre OMV.
  Apropos de … romani! Dacia a fost cotropita de romani in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica f. scurta de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost calcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa de scurta perioada istorica, dacii sa fi invatat LATINA, fara ca 86% din teritoriul lor sa-i fi intalnit pe soldatii romani. “N” TOMBEROANE pentru istoricii tradatori. Husti Andras SUBLINIAZA ca suntem urmasii GetoDacilor, DOVADA, uriasa concentrare de cetati GetoDacice din zona Harghita si Covasna ( peste 50 de cetati!), majoritatea acestor cetati fiind descoperite de … arheologi maghiari, in sec. XIX.. multe documente istorice ref. la tinutul ocupat de “valahi” fiind carate in Ungaria dupa asuprirea habsburgica. TOMBEROANE pentru denigratori, diversionisti, in speta pentru AUTORITATILE ABILITATE ALE STATULUI carora le-au trebuit DOUA SAPTAMANI ca sa constate ILEGALITATEA, MEGA FARA DE LEGEA. Orfanii istoriei. “Un popor care nu-si cunoaste istoria e ca un copil care nu-si cunoaste parintii”, Nicolae Iorga. Sa ne inmatriculam bine! Inca un TOMBERON. Milioane, miliarde de TOMBEROANE.

 • Si uite asa, ne-am gandit in timp si spatiu: sa ne schimbam DUSMANII, saturandu-ne de cei vechi. Intotdeauna ne-am dorit DUSMANI NOI, mai de FIRMA, mai de MULTINATIONALE, caci MULTINATIONALELE’S SMECHERE: isi EXTERNALIZEAZA PROFITURILE IN TARILE DE ORIGINE, mai inainte de a le DECLARA, IMPOZITA in TARA in care-si desfasoara activitatea comerciala: afacerile cu zilele omului, istoria, patrimoniul, identitatea unui neam stravechi. Tomberoane! Pentru tomberoane nu este necesara alocarea a 1-2% din PIB-ul tarii.

 • Sa nu ucizi!
  Sa nu furi!
  Sa nu minti!
  Iaca, sa nu faci diversiune cu placutele de inmatriculare!

  In 1930 Edgar Cayce a indicat “pacatele” natiunilor – cheie: America – a uitat de ” in Dumnezeu avem incredere!”; Anglia – ingamfare; Franta – pofta; China – izolationism; India – internalizarea cunoasterii; Italia – disensiuni; (vezi bancherii sionisti din City of London si … legatura de cauzalitate cu REZERVA DE AUR a tarii … gazele naturale din Marea Neagra, resursele naturale, minerale, umane, apartinand unui neam stravechi, de SINE STATATOR in Gradina Maicii Domnului! Parafrazandu-l pe Francesco Goya, am putea spune ca si SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRI!) Cayce a spus: “Rusia va deveni baliza de speranta pentru intreaga lume”, de unde misiunea istorica privind denuntarea CONTRACTULUI ISTORIC, imperios necesara pentru salvarea minunatei planete. Putin in spiritum sanctum reviviscimus & Trump. Vechea ordine mondiala vs ERA PACII, de AUR, de Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat.

 • Sa-si aminteasca domnul, domnul PETRE ROMAN de FORTA DEMOCRATA, ONESTI, 2004 si sa-si pregateasca placutele de inmatriculare pentru TOMBERON. Dau regatul pentru un amarat de tomberon! Un tomberon pt subsemnata, fara girofar, antemergatoare, spp…vai de stelutele noastre.

 • Istoria se-nvarte …. au carat ungurii dovezile care atesta continuitatea neamului in areal, acu’ cara gazele naturale din Marea Neagra pe motiv ca nu avem industrie petrochimica, ca nu avem … autostrada din motive de sange-albastru, paduri din aceleasi considerente, etc., ca nu avem, ca nu suntem, nu existam, nu suflam in front… Respiram conectati la aparate. Muribundu’de serviciu.

Abonează-te la newsletter