Analize și opinii

Tanti Anisie, dar cu ăștia mici cum facem? Hai să-i facem proști pe toți!

Am vrut să vă iinterpelez cu “duamnă”, dar “tanti” îmi pare mai la îndemână. Deci: Tanti Anisie, sunt tatăl a doi copii care de la toamnă ar trebui să înceapă școala. Unul clasa zero, celălalt a cincea. Deci cum ar veni, început de învățământ primar și gimnazial. Două cicluri esențiale în procesul de educație, am spune noi ăștia mai old school. Ce spuneți, se mai aude ceva?

Le cumpăr uniforme și caiete sau caut niște oferte bune la căști, microfoane laptopuri și alte chesti de gen? Văd tanti Anisie că stai liniștită ca Covidu la “infecțioase”. Ai o seninătate pe față tanti Anisie, de-ar putea să concureze cu succes orice poză cu răsăritul din Vamă. Dar până în septembrie nu mai e mult. Chiar deloc. Cu alegerile văd că nu aveți dubii, se țin pe 27. Deși culmea ironiei, cred că în 90% din cazuri se votează în scoli. Dar cu ăștia mici cum facem?

Înțeleg că sunt niște scheme în discuție. Să înceapă, dar nu toți odată, să vină la școală în schimburi ca la fabrică, să învețe în corturi, ca în Mongolia… Tanti Anisie, am o idee!

Hai să ținem școlile deschise doar o dată la patru ani, pentru votare! Până la urmă nici nu avem nevoie de copii deștepți, dă-i draq! N-ai văzut că imediat cum prind puțin aripi își caută viața p-afară? Hai să-i facem proști pe toți!

Îți dai seama tanti Anisie cum ar arăta o țară plină cu adulți idioți peste vreo 15 ani? Nu cred că-ți dai seama, dar aș putea să te ajut. Exact ca acum, tanti Anisie, exact ca acum!

Așa că tanti Anisie ai două variante: ori îți dai demisia și recunoști că pălăria asta pe care o porți îți e mai mare cu cel puțin două numere. Ori îți dai demisia și nu recunoști nimic. Uite, ca să nu spui că am ceva cu tine tanti Anisie, sunt sigur că faci o zacuscă bestială.

Autor: Pop Lucian

Sursa: Pop Lucian Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu