Analize și opinii

Stupidul și nasolul proiect Năsui

Ar fi trebuit să ne așteptăm la asemenea enormități! Chiar și cei care fac parte din generația USR ar fi trebuit să se gîndească la pericolul ca prietenii și aleșii lor, lipsiți de experiență, mimetici (papagali!) într-ale politicii să propună tot soiul de idei trăznite și să sprijine, astfel, interesele celor pe care îi servesc explicit sau inconștient…

Un asemenea caz este „proiectul Năsui”. Caricaturalul personaj politic, la fel ca și Stelian Ion, ca și Drulă sau Ghinea, ca și Cristian Seidler sau Clotilde Armand,  cînd au ajuns la putere sunt gata să întoarcă pe dos și arhivele și economia și instituțiile și toată societatea românească!
Dintr-o mînie dată în clocot cu spume, junele cu chip și comportament de beizadea s-a dat în stambă și a crezut că ar putea să joace rolul Sfîntului Gheorghe pornit împotriva balaurului. Claudiu Nasui, junele și aerianul ministru al Economiei, a fost marcat de legăturile familiei (celebra afacere a fraților Năsui) cu SRI de pe vremea cînd serviciul secret român era alcătuit mai mult din fosta Securitate. Iată și acuzația politică a PSD (nu imposibil de demonstrat!) care l-a întărîtat pe Năsui cel Mic:
Acest tablou al afacerilor de familiei Năsui nu s-a schimbat aproape de loc în ultimii 30 de ani. Aceleași personaje. Aceleași legături cu foști agenți ai Securității comuniste. Același obiect de activitate în domeniul securității. Aceleași instituții de forță ale statului român care le-au cumpărat produsele!”
Și, ce face acest nasol de Năsui mai mic, zicînd că dă țara pe spate, inclusiv pe cei cu care familia sa a făcut purcoiul de bani după 1990? Propune o enormitate, demnă de scăfîrlia lui:
Haideți să vedem dacă veți vota această lege. Ce face această lege? Face un registru public al tuturor securiștilor de la momentul decembrie 1989 și nu doar atât, dar obligă CNSAS-ul să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia. Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică. Nu mai poate fi invocată nicio problemă de siguranță națională sau de secret de stat pentru că oamenii aceia existau acum 31 de ani, nu mai sunt nici spioni sub acoperire sau altceva de genul acesta”

Ca să se scoată pe el și pe tac-su, fără să-i lămurească afacerile de după 1990, Năsui cel Mic aruncă propunerea în Parlament, zicînd că dă o lovitură politică.  În fapt, proiectul său nu este decît o lege a răzbunării. După 31 de ani, ca să își șteargă afacerile cu SRI și să îngroape problema ofițerilor acoperiți din USR, din PSD și din PNL și din celelalte institutuții publice devenite furnicare ale serviciilor, Năsui cel Mic zice:
-Să facem un Registru Național cu foștii și cu urmașii lor pînă la rudele de gradul trei.
Nu mă privește în nici un fel. De aceea, îmi și pot permite să scriu negru pe alb că este o enormitate. O prostie stoarsă dintr-un creier scopit!
După mintea lui, n-ar fi exclus ca, la dezbateri, să fie adpugate și patrupedele care le-au aparținut.
În fapt, este vorba despre o gîndire subversivă. Reluăm o operațiune ratată în 1990 și începem vînătoarea de vrăjitoare, lăsîndu-i liniștiți pe cei din serviciile secrete actuale inserați pe funcțiile și cu firmele lor acoperite cu tot.

N-ar strica să revedem toate articolele și alegațiile despre nașterea USR, partid socotit ca fiind înființat de serviciile de intelligence (Victor Ponta). Ne-ar mai lămuri puțin. Registrul propus de Năsulică ar întoarce țara la o vînătoare și la o scormonire în cenușa anilor 1990, băgînd sub preș toate urgențele României, plus acoperiții actuali, excesele lor, abuzurile și implicările lor în guvernare și în justiție.

O probă de prostie sau de ticăloșie? O diversiune sau o secetă de inteligență? Ideea lui Năsui cel Mic seamănă cu programul de mari siluiri a limbajului și a logicii, pregătit a fi declanșat în România. Este vorba despre un import de progresism excesiv, de o nouă gîndire, pe post de religie și de revoluție a sexelor, un fel de introducere, dezbatere și aplicare a diferenței de gen la care lucrează o altă luminație păstorească numită Raluca Țurcană.
Cu două idei tîmpite puse într-un program finanțat de o putere chioară, poți întoarce pe dos orice țară de pe planetă!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu