Analize și opinii Cultură și Familie

Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate,Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș

Sursa: rbnpress.info

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Bravo!!superb,de ar intelege toti tinerii ceea ce intelege si ea..am salva Romania!respect.

 • In acest moment plang…plang…plang de fericire…
  Bravo fetito !
  Sa-ti dea Dumnezeu tot ce doresti si sa ai parte de o viata frumoasa si mai ales …
  Sa fii iubita ca meriti !

 • ciao sunt o romanca plecata in Italia din ian 2002 am citit cu interes ceea ce ai scris ai dreptate .Problema e ca cei care au plecat vor fi mereu dezradacinati in occident nu au viata ca acasa religie traditii iar acasa daca se intorc nu vor fi niciodata multumiti ptr ca multi dintre noi nu vor mai apuca sa vada Romania pe drumul care l ar merita din plin.

 • Doamne ,Marie , de cite ori am gindit si eu la fel …dar poate nu m-am exprimat la fel…citä dreptate ai , dragä fatä!

 • Bravo, ție, copilul meu !!! Mulțumesc eu, bunului Dumnezeu, că mai avem tineri ce gândesc ca tine. Și eu am 2 băieți care au ales să trăiască și să muncească aici. Și sperăm cu toții că măcar generația voastră va face ordine. Eu sper… Să-ți țină Dumnezeu mintea sănătoasă și curată.
  Cu stimă, Mitrița Galben

 • singura sansa pt romania, disparitia de la putere a partidelor care au distrus tara , asta se poate face numai prin neprezentarea la vot a tuturor romanilor, de 23 de ani prostimea voteaza doar pt bunastarea politicienilor !!!!

 • Traiesc la Paris din 2000, am umblat prin Europa si State in otate directiile, si am ajuns la aceleasi concluzii cu stdenta noastra din Londra. Si eu ma voi intoarce acasa ca m-am saturat Occident! Tara noastra e frumoasa, pacat de politicieni corupti. Dar poate e timpul ca si noi sa ne implicam….

 • Sa-ti dea domnul sanatate, dar din pacate acesta este adevarul,am devent niste roboti,fara sentimente ,suntem artificiali,ne-am pierdut valorie ,numai stim decat bani si fala ..restul numai conteaza

 • Inainte de a comenta orice altceva in legatura cu acest subiect, incep prin a observa ipocrizia studentei care a mers la studii in Occidentul “care l-a omorat pe Dumnezeu”. Atunci de ce nu a ramas sa studieze in tara, daca e atat de patrioata, daca-si iubeste tara si meleagurile unde s-a nascut si a trait? Nu e asta o mica-mare ipocrizie? De ce n-a crezut ea in universitatile tarii pe care o iubeste si a ales acel Occident atat de dezumanizat si desacralizat? Occidentul inseamna umanism si toleranta, Romania inseamna ura, intoleranta si apelare la principii empirice in exprimarea propriilor principii de viata. Intr-adevar, in Occident tot mai multi oameni isi dau seama ca religia nu are la baza decat principii empirice, povesti nemuritoare gen “Alba Ca Zapada Si Cei 7 Pitici” sau “Greuceanu” si nu mai poate o fi o componenta serioasa a societatii din lumea de azi. E intr-adevar interesant sa vezi cum o mentalitate de genul “crede si nu cerceta” a progresat atat de mult in timp. Dar totusi suntem in secolul 21, cand oamenii au instrumentele necesare pentru a raspunde intrebarilor care-i framanta. Nu in totalitate. Poate o fi Dumnezeu, poate n-o fi, n-am de unde sa stiu. Dar stiu ca daca exista Dumnezeu, existenta Sa nu se bazeaza pe o carte penibila de povesti nemuritoare, scrisa de niste primitivi acum cateva mii de ani. Si in care primitivii din ziua de azi mai cred. Si ce invata oamenii din acea carte de povesti nemuriotare, denumita Biblia? Sa urasca…Asta e principiul de a fi al crestinului…Cine nu e cu noi e impotriva noastra…Urati homosexualii, urati ereticii. Ca asa scrie in cartea noastra de basme nemuritoare !!! Nu este o atitudine un pic penibila pentru o persoana care traieste in secolul 21, in anul 2014? Apropo, in Occident exista biserici care-si redau slujbele la boxele scoase in afara lacasului de cult, in asa fel incat sa trezeasca toata populatia, indifrent de religie? Nu exista. In Occident exista umanism, toleranta, respect. In Occident, daca o persoana fumeaza iarba pe strada nu e aruncata la mitica,cum se intampla in Romania? De ce? Pentru ca occidentalii pun mare pret pe libertate, libertarianism, dreptul individului de a alege ceea ce e bine si ceea ce e rau. Lucru care nu se intampla in Romania, unde societatea cauta sa-ti baga pe gat definitia binelui si a raului. Iata de ce, intre Occidentul care a ucis pe Dumnezeul asociat scrierii empirice numite “Biblie” si Occidentul care se bazeaza pe principiile umanismului, tolerantei si a respectului fata de semeni, aleg a doua varianta. Romani, daca vrei empirism, traditie si mentalitati de Ev Mediu la maxim, mergeti in Rusia lui Putin, care va asteapta cu bratele deschise !!!

 • Felicitari “Un om liber”.as mai adauga ,ramand la “valorile crestine ” la care se refera autoarea epistolei:daca occidentul la ucis pe D-zeu,romanii il tortureaza prin atitudine,fara mila,zi de zi…mars ipocritilor!!!

 • cea ce Domnisoara afirma mai demult,vine azi sa intareasca si mai mult cele sus afirmate ,referitor la acel atentat din Paris : de cata degradare si mizerie,trebuie sa dai dovada tu ca societate asa zis civilizata(ca,evident,decenta lipsesc)in Europa zilelor noastre,degradarea ,lipsa de moralitate si toleranta fata de semeni si relegii e manifestata in mod direct si prin respectul aratat unei anumite confesiuni,oricum s-ar chema ea.astfel lipsite fiind aceste cateva repere morale ale asa zisei “civilizatii europene” …cum putem vorbi de civilizatie intr-o Europa necivilizata ,ce se manifesta mizerabil fata de un profet sau altul?!inseamna satanism,ateism,promovat si incurajat de presa occidentala si opinia publica occidentala ce nu mai crede decat in puterea banului.

 • un om liber- ipocrizia si idiotenia iti sunt atat de caracteristice incat nu te-am putut citi pina la final

 • evul mediu este caracteristica europena (un om liber) aceiasi francezi nemernici ce ne jighneau non-stop cu tot felul de clipuri postate si promovate in media?!asta e toleranta ,un om liber says?asta e toleranta,fata de atrocitatile si crimele comise,umanism in foste colonii franceze di Africa in istoria ,perioada actuala, dar personal cred ca nu este bine deloc sa faci glume despre religia altora…