Analize și opinii

Știre – pe surse

Am aflat (din surse credibile) că Grupul de Dialog Social (grup civic, progresist, europenist, de utilitate publică, organizat) l-a nominalizat la premiul Omul anului pe Augustin Lazăr (cunoscut ca Taica Lazăr) pentru contribuția sa la apărarea statului de drept, a independenței Justiției, a drepturilor și libertăților cetățenești. Tot pe surse aflu că, în acest moment, vajnicele și focoasele amazoane din GdS (Magda Cîrneci, Monica Macovei, Andreea Pora etc.), îl vor selecta pe cel care va scrie laudatio. Eu vreau să le comunic: pe mine să nu conteze. Nu aș putea să scriu din două motive:



1.Ținând cont de criteriile și orientarea GdS-ului (premiile anterioare au fost acordate lui Daniel Morar,”însăși slujirea” Laura Codruța Koveși, Monica Macovei, Mișcării #rezist) mi se pare nedrept că a fost nominalizat Augustin Lazăr și nu oameni care s-au sacrificat pe altarul statului de drept și au luptat împotriva corupției, adevărați martiri, cum ar fi Lucian Onea, Mircea Negulescu Portocală, Ciprian Man, Cristian Ardelean, Emilian Eva etc.

2.Există deja cel mai exhaustiv laudatio, și anume: raportul de evaluare elaborat de către Ministrul Justiției, Tudorel Toader. Nu aș face decât să-l plagiez.

În concluzie, propun GdS-ului ca la înmânarea premiului, în loc de laudatio, să se citească integral, considerațiile lui Tudorel Toader și deciziile Curții Constituționale, privind protocoalele între SRI și Parchetul General.

P.S.1: Se spune că sultanul turc a anunțat că va da un premiu celui care va traversa Bosforul înot. Imediat după anunț, la poarta palatului se prezintă un pitic cocoșat, slab, olog, care cere să vorbească cu Padișahul. Insistă atât de mult încât este dus în fața sultanului. Atunci el spune: Știți, am venit în legătură cu anunțul și premiul pe care l-ați promis. Sultanul se uită la el și spune: Cum, așa cum arăți te încumeți să participi la concurs? Aaa, nu, spuse piticul. Eu am venit să vă spun, în legătură cu anunțul, că pe mine să nu contați.

P.S.2: Despre amazoane: Măria şi Ildiko, la examen.
– Mărie, cum se scrie corect, piept sau pept?
– Nu ştiu, Ildi, scrie şi tu ţâţe.
Scrie Ildiko, se uită nedumerită la foaie, se uită la Măria.
– Mărie, zici tu că e corect aşa: în ţâţele mele bate o inimă de gedesist român?
(de la Liviu Antonesei – adaptat)

Sursa: Vasile Astărăstoae Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Un “laudatio” pentru parintii si bunicii care ne-au construit hidrocentrale, termocentrale, centrala nucleara, OBIECTIVE pe care nu le-am retehnologizat timp de 30 de ani, mai mult, cedat DISTRIBUTIA in cond ec de piata, achitand acum FACTURA cu varf si indesat. Nu scapa nimeni de PLATA!