Analize și opinii

Ștefan Băișanu acuză un TUN al Guvernului Orban: “Desființarea CNU, cadou pentru o multinațională din Canada!”

Ștefan Băișanu avertizează asupra intenției Guvernului de a vinde, într-o formă sau alta, CEC-ul, Portul Constanța, Hidroelectrica și alte societăți cu capital majoritar de stat care încă mai merg bine în România, cum ar fi și Compania Națională a Uraniului.Deputatul Forței Naționale Ștefan Băișanu a declarat, pentru DC News că se dorește o privatizare a tot ceea ce mai aduce profit dintre companiile de stat, dând ca exemplu CNU:

”Printre aceste tunuri pe care vrea să le dea Guvernul României avem și pe acesta: noul ministru al Energiei, împreună cu Ludovic Orban vor să desființeze CNU (Compania Națională a Uraniului). Aș vrea să vă spun că această companie este singura care mai are un ciclu complex, de la extragerea minereului din minele din Bucovina, transformarea lui la Brașov în uraniu și folosirea uraniului în centralele de la Cernavodă. Între timp, în România, a intrat o firmă canadiană care exportă în țara noastră uraniu la un preț de dumping, sperând să ucidă prin acest joc pe cei care scot uraniu în România și îl folosesc.”

Scopul final al dumping-ului

Deputatul ne-a explicat și de ce se procedează în acest fel și care este scopul final:

”Așa s-a petrecut și în alte state din lume și vă dau ca exemplu India, pe vremea când indienii încă mai produceau uraniu, s-a venit cu prețuri de dumping, iar India nu a mai produs, după care au cucerit piața și au ridicat prețul de 3-4 ori peste cel la care ar fi produs statul indian. Așa se dorește și în România, să se închidă această Companie Națională a Uraniului, să ofere posibilitatea firmei canadiene să exporte și noi să importăm de la ei fără a mai avea vreun competitor, iar lucrul acesta este foarte grav pentru că CNU este o companie strategică a statului român și ține de siguranță națională” ne-a declarat deputatul Forței Naționale.

”Se vede treaba că, acum, noul guvern vrea să facă un cadou unei multinaționale: dreptul de a vinde către România, la ce prețuri vrea, minereu de uraniu și uraniu”, a completat Ștefan Băișanu.

Autor: Mircea F. Cristian

Sursa: DC News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Bineinteles ca, la ordin extern Iudele astea din clasa politica-securistoida damboviteana, vor vinde(aproape gratis) tot din tara, astfel ca va veni vremea cand nimic nu va ma fi al nostru, devenind astfel, sclavi pe plantatiile altora!

  • Daca Consiliul Concurentei este organism AUTONOM atunci va intocmi un Raport in speta cu valoare istorica de interes national, macar in ultimul ceas. Bine… asa ar fi corect, moral, legal…

  • Dovada ca DNA este complice sta in promovarea Laurei in functia de procuror sef la Parchetul European cu sediul in Luxembourg, institutie despre care pana in prezent nu s-a auzit decat ca are nevoie de fonduri. Cine n-are nevoie de fonduri? Da’ sa furi o tara, radiezi identitatea unui neam cu radacini stravechi de pe fata planetei, cu organisme modificate gen DNA… asa ceva… depaseste sfera umanului, parerea mea. O capcana cat planeta!