Analize și opinii

STAPINII DIGI 24 – DATORI VINDUTI LA BANCI, RESTANTIERI MARI LA STAT

Compania RCS-RDS, care deține și un trust de presă cu Digi 24 pe post de navă-amiral, este o campioană a datoriilor pe toate planurile.

rcs-rds-dvbc

Astfel, compania a fost nevoită să recurgă, în ultimele săptămîni, la o rostogolire a datoriilor de cca.1,2 miliarde de euro pe care le are la bănci private, prin contractarea unui nou împrumut de sute de milioane de euro.

Dacă la bănci e datoare vîndută, RCS-RDS nu stă prea grozav nici la achitarea obligațiilor către stat.

În replică la o interpelare parlamentară a senatorului Valer Marian, ministerul Finanțelor a dezvăluit recent, printr-o adresă oficială, că trustul lui Zoltan Teszari e dator statului, în acest moment, cu suma de 45.486.092 lei, adică cca.10 milioane de euro, reprezentînd obligații aferente lunii august cu scadența deja depășită în septembrie.

În cazul în care trustul nu își va achita respectivele obligații, Finanțele urmează să declanșeze operațiunea de executare silită.

1-1-1

De asemenea, alt mare datornic la stat e trustul Adevărul Holding, aflat în insolvență de patru ani de zile și care are restanțe, conform aceluiași document, de 16.599.064 lei, adică în jur de 3,7 milioane de euro.

Autor: B.I.

Sursa: InPolitics