Analize și opinii

SRI ne vrea globaliști cosmopoliți, fără identitate națională, familie și țară. Cine nu percutează capătă eticheta de rusofil!

Iminenţa războiului nuclear? De ce trebuie demonizată RusiaCum pe pagina de FB am distribuit, cu un scurt comentariu personal, ştirea despre SRI care ne vrea fără identitate, familie, credinţă, ţară ameninţându-ne că facem jocul ruşilor dacă susţinem aceste valori/concepte, iar unii dintre comentatori mă întrebau ce facem cu ameninţarea acestora, vă traduc în cele ce urmează o parte din opinia unui reputat analist şi comentator, fost membru al guvernului Reagan, Paul Graig Roberts, despre de ce folosesc SUA, de data aceasta, sperietoarea rusească cu mult mai mult decât atunci când în mod real Rusia comunistă făcea jocurile într-o mare parte de lume şi era un pericol real pentru Occident.

De ce, în pofida realităţii, care ne arată o Rusie în defensivă, în recuperare economică, mult scăzută faţă de fosta Uniune Sovietică, preocupată de dezvoltarea relaţiilor economice cu Vestul pentru a se dezvolta ea însăşi, suntem permanent bombardaţi, manipulaţi, hipnotizaţi, stârniţi să ne temem de Rusia, să o vedem ca pe marele şi permanentul pericol, în timp ce, dinspre Vest, tăvălugul sexo-neomarxismului distruge persoana umană, popoarele, statele europene, lumea.

Vom avea, se pare război, chiar nuclear, iar imaginea care însoţeşte acest text este chiar cea a articolului original. O imagine care ne vorbeşte despre pericolul ca, urmând unui astfel de parcurs, România să devină nu peste mult timp o amintire.

Provocarea Rusiei, care este în desfăşurare din timpul regimului Clinton, a ajuns la nivele fără precedent sub regimurile neo-conservatoare ale lui Obama şi Trump. Conflictul care a fost orchestrat este benefic pentru bugetul anual de 1.000 miliarde al complexului militaro/industrial la costuri care maximizează pericolul războiului nuclear. Demonizarea Rusiei, a lui Putin, a Chinei şi a Iranului sunt atât de extreme încât au convins Rusia şi China că Washingtonul vrea război.

Pentru Rusia, retragerea lui Trump din tratatul privind rachetele cu rază medie de acţiune (INF) confirmă că se pregăteşte un atac împotriva Rusiei. Rachetele cu rază medie nu pot ajunge în SUA. Tratatul asigura securitatea pentru Rusia şi Europa, motiv pentru care pretenţia Washingtonului că Rusia a violat acordul este absurdă. Singurul motiv pentru retragere este acela de a putea amplasa rachete cu rază medie în jurul frontierelor Rusiei, ceea ce creşte substanţial posibilitatea unui succes al unei prime lovituri împotriva Rusiei.

Acest lucru pare a nu evident pentru poporul american, media şi Congres, dar este foarte clar pentru ruşi.

Mihail Gorbaciov, cel care a negociat tratatul INF cu preşedintele Reagan, a sintetizat pe scurt această ameninţare: „Pare-se că lumea se pregăteşte pentru război.” https://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/27/mikhail-gorbachev-looks-world-preparing-war-nuclear-threat-re/

Îi este de asemenea foarte clar guvernului rus. Un oficial înalt, Andrei Belousev, a declarat: „Da, Rusia se pregăteşte pentru război, pot să confirm. Ne pregătim să apărăm patria noastră, integritatea noastră teritorială, principiile noastre, valorile noastre, oamenii noştri – pentru un astfel de război ne pregătim.

https://www.express.co.uk/news/world/1037059/Russia-INF-treaty-world-war-3-Donald-Trump-Vladimir-Putin-Mikhail-Gorbachev-US-violence

Putin însuşi a spus-o cu cuvinte dure. O ţară care va ataca Rusia va fi ştearsă de pe faţa pământului, „vor muri ca câinii” şi „se vor duce în iad”.

Cum demonizarea Rusiei este parte din demonizarea lui Trump de către democraţi – „Sluga lui Putin”, „Agentul lui Putin”, sau, cu cuvintele fostului director al CIA, John Brennan, „trădătorul” – poporul american este prea dezbinat pentru a lua poziţie împotriva unui conflict cu Rusia, care serveşte agendei complexului militaro/industrial şi  ideologiei neoconservatoare a hegemoniei americane a lumii.

Şi cum Rusiei îi este imposibil să accepte rachetele cu rază medie la graniţele ei, războiul este aproape.

China vede şi ea războiul la orizont. Preşedintele Chinei a ordonat militarilor să se „pregătească pentru război”.  https://www.rt.com/news/442625-china-prepares-war-us/

Nesăbuita şi iresponsabila politică a guvernului SUA faţă de Rusia şi China conduce către războiul nuclear.

Mai mult: http://theduran.com/paul-craig-roberts-is-america-finished/?mc_cid=2266952d97&mc_eid=69e26eb2bb

Autor: Paul Ghitiu

Sursa: Justitiarul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu