Analize și opinii

Sorin Roşca Stănescu: Guvernul ras, tuns, frezat

A sosit vremea remanierilor. Guvernul Ciolacu trebuie să se însănătoșească. Traversează o perioadă grea și, ca de obicei, în asemenea situații, se impune și de această dată să fie operate schimbări la vârf ,mai repede decât ar fi fost programat. Cine sunt demnitarii pe care Marcel Ciolacu ar trebui să-i elimine din guvern pentru a nu fi silit să plătească el însuși factura politică?

Răspunsul la această întrebare nu este deloc dificil. E suficient să analizăm, fie și doar superficial, ce ne transmite seismograful opiniei publice. În ce capete se sparg protestele sindicale?

Dacă Marcel Ciolacu nu ar fi întors cu cheia de te miri cine și dacă ar judeca situația la rece, ar face cel puțin patru remanieri, încă pe parcursul acestei luni. Simultan. Fără o ordine prestabilită. Pur și simplu în funcție de contraperformanțele unor înalți demnitari, raportate la programul de guvernare și la angajamentele asumate de aceștia. Cetățenii au sesizat, pe bună dreptate, că sindicatele din transporturi au dreptate atunci când îl reclamă pe Sorin Grindeanu. Dacă ar trebui să existe un cap de listă, acesta ar fi. Cu singura condiție ca el să nu fie protejatul numărul unu al statului subteran. Dar cine sunt ceilalți?

Ministrul agriculturii, atunci când a dat de greu, când a fost confruntat cu fermierii, s-a făcut literalmente de râs. A dezinformat opinia publică. A început prin a afirma că, de fapt, toate solicitările fermierilor sunt cuprinse în buget. Și s-a dovedit, în scurt timp, că nu este așa. I-a taxat drept agitatori. După care a fost silit să retracteze. Trebuie scos din executiv ca o măsea stricată.

Ministrul de externe, instalat în executiv sub presiunea lui Klaus Iohannis. Și-a demonstrat incapacitatea. În cazul Schengen. Și duplicitatea. Atunci când nu a fost capabil să-l împacheteze și să-l trimită acasă cu arme și bagaje pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Washington. După ce acesta și-a permis să îl insulte pe premier, chiar atunci când acesta se afla într-o vizită oficială la Washington.

Și fără doar și poate, se cuvine a fi demis și Ministrul Finanțelor, pentru nenumăratele inconsecvențe vizând modul în care sunt atrase veniturile la buget și modul scandalos în care sunt în continuare cheltuiți banii.

Dacă Ciolacu nu-și execută acum Miniștrii citați mai sus, mai târziu va fi silit să-și facă el însuși seppuku.

Autor: Sorin Roşca Stănescu

Sursa: http://www.corectnews.com/politics/guvernul-ras-tuns-frezat

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu