Analize și opinii

Sorin Faur: „Totuși, de ce se menține frica vaccinatului de nevaccinat cîtă vreme primul și-a rezolvat problema?”

După aproape 15 luni de ospiciu, lumea poate fi împărțită în două categorii: cei cărora le e frică de Covid și cei cărora le e frică de vaccinul antiCovid.
Oricît aș încerca, nu pot pricepe, totuși, de ce se menține frica vaccinatului de nevaccinat cîtă vreme primul și-a rezolvat problema, deci nu mai este periclitat de cel de-al doilea. Pe lîngă emblema de superioritate (auto)atribuită unei noi categorii sociale – cea informată, luminată științific, responsabilă prin vaccinare pentru sănătatea umanității, deci și a planetei, pe care o salvează încă o dată etc -, răspunsul posibil este că, cel puțin în România, gradul de frică indusă de campaniile care au creat această nouă categorie foarte superioară(!) a populației a depășit cu mult dozele rezonabile ale unui război psihologic fake. This shit is real.
Bine ar fi ca isteria acumulată cu mare presiune în cele două bule să nu degenereze într-o explozie socială reală. Habar n-am de ce îmi vine în minte doar generosul exemplu al unei țări africane în care, suficient de recent, de la microfonul unui singur post de radio niște foarte puțini demenți superiori au reușit foarte repede să convingă foarte mulți alți demenți superiori că pentru a supraviețui trebuie să omoare între 8000 și 10.000 de inferiori pe zi. Operațiunea de succes s-a implementat în cea mai mare parte cu maceta.