Analize și opinii

Sorin Faur: „Presupun că Șică s-a sărutat singur pe gură cînd i-a venit ideea autosalvatoare”

Șică Orban știa foarte bine ce face cînd i-a delegat lui Florin Roman șefia Camerei Deputaților pentru ședința de joi în care s-a citit moțiunea de cenzură. Operațiune ticluită cu altitudinea de caracter a unei moluște alunecoase, animată de spaima că, dacă ar prezida el însuși ședința pe care el însuși a convocat-o, liberalii (aici se impun hohote prelungite) îi vor reproșa că a trădat definitiv partidul și pe Conducătorul lui iubit. Deci Șică a tulit-o în propria campanie de partid după ce a semnat hîrtia delegării la șefia Camerei Deputaților a unui personaj care pînă joi se dovedise doar exotic cu beculațe, nu și util obiect de studiu pentru laboratoarele de etică a rigipsului.
Presupun că Șică s-a sărutat singur pe gură cînd i-a venit ideea autosalvatoare, pe care imediat și-a autovîrît-o în depozitul interior cu autocomplimentele de mare și versat politician. Fabricase el o dibace manoperă cu titirez, din care să iasă el bine, orice s-ar întîmpla. Doar că fantezia de win-win-er a lui Șică e sărăcuță. De fapt a ticluit ecuația perfectă lose-lose. S-a făcut de fecală inclusiv acolo unde pînă adineaori ventilatorul nu ajunsese să bată. Încă o confirmare a antologicei inteligenței tactice a liberalilor vechi, din garnitura cărora Șică Orban face parte alături de Călin Tăriceanu sau Crin Antonescu.
Din garnitură nu face parte, însă, și Florin Roman, care joi a interpretat prost rolul Costăchel Gudurău. Oricît și-ar fi dorit asta cine l-a urcat la prezidiu, domnul Florin n-a avut șansa sperată să fie insultat grav dumnezeu mami și palme amenințat moarte viața onorul nesigure tremur viața mè. Ghinion, dar nu! I s-a tras moalele fotel de sub verso, i s-au dezlipit mîinile sudate de microfon și a fost evacuat molatec de la prezidiu. Apoi Gudurău i-a prezentat pe loc un scurt raport de eșec lui Simonis, șeful grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților. După care impetuosul penelist a ieșit din sala de plen cu o greu explicabilă bocceluță în spinare.
Repet, ședința de prezentare a moțiunii a fost convocată, în condiții extraordinare, în calități și nume propriu, de președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, respectiv președinta Senatului Anca Dragu. Or, cine are dreptul să convoace o ședință a Parlamentului, în nume și calitate personale, trebuie să o și prezideze, tovarăși. Precum și scumpe Șică. De altfel, în nume și calitate personală, mă foarte mir că Șică nu l-a delegat să conducă ședința de joi pe Nicușor Dan, el însuși expert în delegări tactice. Bașca al doilea om în stat după numărul de voturi cu care a fost ales să mă salveze.
Autor: Sorin Faur

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu