Analize și opinii

Sorin Faur: “Pedosu. Pedosu e atunci cînd albul e negru, ziua noapte, binele rău, călăul victimă, Barna salvator sau Șică orice.”

Un platouaș de membri CSM încadrabili cel puțin la abuz în serviciu cu executare refuză să intre într-o ședință care ar valida-o pe Adina Florea șefă la SIIJ. Asta după ce Adina Florea a cîștigat postul de șefă la SIIJ printr-un concurs organizat chiar ce ăia care refuză s-o numească. Parte din boicotiști sînt anchetați de SIIJ pentru corupție.


Problema uriașă este că și foarte mulți alții ar putea fi anchetați de SIIJ pentru corupție. Anchetați în cadrul luptei anticorupție care, nu-i așa?, ar trebui să continue neabătut. Dacă lupta anticorupție continuă, însă, cu gen Laura Codruța, ea, lupta, trebuie să înceteze de îndată, iar luptătorii implicați trebuie să rămînă șomeri fiindcă instituția care continuă lupta anticorupție contra găștii noastre trebuie desființată. Rasă. Spulberată. În context, lăutarii militarizați ai Cauzei bagă pe ecrane teve pedosu.

CCR constată în două rînduri că la cea la importantă instanță din România, la Înalta Curte de Casație si Justiție, se judeca nelegal de ani buni. Se dau sentințe penale grele cu încălcarea legii. Cu periclitarea cvasifatală a minimului prestigiu al justiției naționale. Iar asta din urmă ar putea fi chiar o premeditare cu foarte mult schepsis. În consecința ei, cineva poate stabili că românii nu sînt în stare să se guverneze singuri, deci ar face bine să predea altora cheile cămărilor. Unora care se pricep, deci știu ce trebuie făcut cu românii si cu statul lor eșuat.

Dar, mai ales, CCR a constatat în două rînduri că la ÎCCJ se judecă într-o bătaie de joc flagrantă față de viețile ălora pe care niște judecători care au încălcat sistematic legea îi trimit la pușcărie pentru încălcarea legii. Pedos mai desăvîrșit, foarte greu de imaginat!

Cum rezolvă cazul cei care mîine vor prelua puterea în statul român? Bagă pedosul. De pildă, Șică. Șică nu cere demisia comițătorilor de la Înalta Curte, ci a celor care au constatat încălcarea legii. Cere demisia judecătorilor CCR. Șică este tipic pentru categoria șofer prins beat rangă la volan care înjură și scuipă polițistul amenințîndu-l că-l dezbracă dacă nu-l lasă să plece. Că el e Șică. Desigur, comparația e forțată. Ca demn continuum al Brătienilor, Șică nu bea. Nici n-a avut vreodată accidente auto în stare rangă. Și mai ales n-a cerșit oral bani la pungă pentru campania sa de imagine televizată, motiv pentru care nici n-a fost condamnat pentru corupție.

După cum se poate constata, și mie îmi plac mult pedosu.

Îmi plac mult și Barna Salvării Naționale. Un licențiat în drept al Universității București care, după decizia de ieri a CCR, emite asta, e însăși întruparea pedosului: “CCR, în actuala componență colorată politic, a decis să-i ajute pe toți infractorii judecați în ultimii 16 ani pentru fapte de corupție”. Barna Salvării Naționale nu e doar licențiat în drept, ci și președinte de partid. Cred că și-ar dori să fie ales chiar președinte de țară. Iar, ca președinte de țară, Barna Salvării Naționale va veghea “la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice ” exact în logica pedosului care continuă să-l consacre.

Apropo: aveți idee ce mai face cel mai bine salarizat cetățean care, cică, lucrează la Cotroceni? Nu de alta, dar după catastrofa completurilor de 5, veni și asta cu completurile de 3. Iar Salarizatul de la Cotroceni ia leafă ca să vegheze “la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”. Cică așa ar scrie în fișa postului Salariatului. Dăcât că vegherea pare priveghi. Iar Constituția pare scrisă fix pedosul ultimelor două făpturi salarizate cu contracte pe perioadă determinată să vegheze la respectarea ei.

O fi zis Constituția ceva… O fi înjurat…

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu