Analize și opinii

Sorin Faur: “Minunata lume nouă”

Din primele momente ale relatărilor despre prăbușirea avionului ucraienean în Irak, CNN a pus grozăvia pe seama a ceea ce se cheamă “the fog of war”. Care va să zică pe seama unei erori, aproape inevitabilă pe fundalul confuziei firești create de decizia de război a prietenului CNN Trump de a-l omorî pe Soleimani. Cîtă ticăloșie!


În mentalul american, “the fog of war” este ca ploaia. Un fenomen natural. Cu “the fog of war” amplasat în gurile rujate ale babelor acru stafidite care l-au intonat ca refren la teve, CNN a absolvit Iranul de vina de a fi spulberat cu o rachetă 176 de oameni la bordul unei curse aeriene civile.

Normal. Pentru CNN și asociații, dușmanul desemnat nu este azi cutare mulah al perșilor, ci Trump. Trump e cauza sugerată deschis a lui “the fog of war”. Logică parșivă, dar simplă. De manual în manipulare. După terenul pregătit cam 24 de ore în USA de mediile care îl urăsc asumat pe Trump, Iranul își asumă acum “cu regret profund”, dar mult mai confortabil responsabilitatea pentru doborîrea avionului civil ucrainean.

Doborîrea “din greșeală” a fost teza emisă aproape mecanic și de guvernul canadian, ăla condus de un băeat care poartă ciorapi zglobii și posedă o căutătură galeșe. Altfel au stat însă lucrurile cu doborîrea în iulie 2014 a zborului 17 al Malaysia Airlines în estul Ucrainei. Spre deosebire de Ali Khamenei în 2020, în 2014 Vladimir Putin era dușmanul desemnat, deci a fost tratat ca atare. Deși foarte tîrzia concluzie oficială a unei anchete mai mult decît dubioase a fost că MH17 ar fi căzut tot din cauza ceții războiului.

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu