Analize și opinii

Sorin Faur: “Dacă aș fi FSB, aș fi aplaudat și cu mânuțele, și cu piciorușele bălăriile democraților familiei Clinton”

Celor cu stomac pentru politichie și controlul puterii le recomand monologul lui Tucker Carlson din primul comentariu. Doar lor, căci restului i se poate ciufuli fengșuiu confortabilelor convingeri maniheiste, care simplifică peisajul și îți lasă timp, dragă, pentru lucrurile cu adevărat importante (ah!).
După, vă sugerez să cugetați la o teorie a conspirației după cum urmează:
Teză, pardon, irefutabilă: visul umed al oricărui serviciu de spionaj din lume este ca dușmanul să-și aleagă un lider cu vulnerabilități de anvergura celor ale lui Joe Biden.
Dacă aș fi FSB, aș fi aplaudat și cu mînuțele, și cu piciorușele bălăriile democraților familiei Clinton despre susținerea lui Trump de către Rusia lui Putin. Ba le-aș fi întreținut și stimulat. Pentru că erau, pe de o parte, foarte ușor demontabile, ceea ce s-a și întîmplat, cu stropi. Dar, în primul rînd, bălăriile acelea îți furnizau camuflarea perfectă a obiectivului strategic principal: Biden, președinte al SUA. De ce? Pentru ceea ce deții despre el și despre familia lui. Ce faci cu ce deții? Mai nimic, fiindcă dușmanul strategic are o eficiență senzațională în tehnica automutilării.
Mi se pare, însă, de neînțeles cum de statul paralel american (da, știu: el nu există) a putut gira așa ceva. Doar două explicații posibile, iar prima e foarte hazlie: 1. oamenii aceia (care nu exista, da?) cred atît de tare în democrație încît nu s-au putut opune sprijinului popular masiv pentru candidatul Robinette; 2. oamenii aceia (care nu exista, da?) se cred atît de inteligenți încît nici n-ar putea concepe, darămite să se gîndească la altceva decît la propriile halucinații despre reala lor putere de control din umbră. Iar aroganța închipuitului este un alt ingredient delicios cu care operează ăia care chiar se pricep la spionaj.
Desigur, asta este doar încă o teorie a conspirației. O alta putea fi cea ce se putea schița cu – să zicem – doi-trei ani în urmă. Hai patru. Potrivit căreia un efbiaist-șef al umeului american care l-a anchetat pe #moșTrumpșiprieteniisăi din cauza legăturilor cu Rusia va fi el însuși arestat fiindcă încasa sistemic soldă rusească.
Nu-mi mai rămîne decît să zic: Să-mi fie rușine!

Autor: Sorin Faur