Analize și opinii

Alexandru Racu: “SUA vor deveni în curând o țară la fel de sigură ca Irakul în timpul ocupației americane”

SUA vor deveni în curând o țară la fel de sigură ca Irakul în timpul ocupației americane.
44 de ore în America. Trei împuşcături în masă. 19 vieți distruse. Toate în California.
Printre victimele din suburbia Monterey Park se numără persoane cu vârste cuprinse între 57 și 76 de ani, sunând sâmbătă seara la un studio de dans din inima comunității asiatice americane a orașului.
Apoi s-a întâmplat din nou.
Înainte ca autorităţile să-şi facă public numele, alte şapte persoane au fost împuşcate luni după-amiază într-un oraş rural de la malul mării din nordul Californiei. Victimele erau muncitori imigranți care au trudit terenul la o fermă de ciuperci unde unii locuiau și în case mobile și remorci.
Și apoi din nou, de data asta în Oakland.
Comunitățile din marile orașe și orașele mici din SUA sunt ridicate aproape în fiecare zi, deoarece împuşcăturile în masă la locurile de muncă, școli și case de cult devin obișnuite.
Guvernul Gavin Newsom a fost la spital cu victimele masacrului din Monterey Park de luni, când a fost scos pentru o informare despre violența din Half Moon Bay.
„Tragedie peste tragedie”, a scris Newsom pe Twitter.
Democratul s-ar fi putut referi la primele săptămâni ale anului 2023 în America, care a suferit deja 40 de împușcături în masă luna aceasta – mai mult decât în orice alt început de an înregistrat. “

Autor: Alexandru Racu