Analize și opinii

Sorin Faur: “Abuzul în serviciu a fost infracțiunea de suflet a tefeliștimii. A fost, dar nu mai este”

Abuzul în serviciu a fost infracțiunea de suflet a tefeliștimii. A fost, dar nu mai este, deoarece acum i se administrează, între alții, lui Vlăduț.
Cînd infracțiunea noastră de suflet i se administrează lui Vlăduț al nostru de către iubita noastră DNA, avem de-a face cu “un evident atac politic, o acţiune judiciară aberantă”, după cum spune Leaderul nostru politic Drulă. Căci Vlăduț al nostru “este o victimă, un om inocent, un om care timp de trei luni s-a luptat pentru vieţile din această ţară, hărţuit în mod mizerabil el şi familia lui, el este un simbol acum pentru lupta pe care o ducem în România”, adaugă același Leader al nostru.
Pe acest fundal, rata mortalității din cauza rîsului în rîndul curcilor a crescut exponențial, iar acesta este al doilea val tragic din serie. Primul s-a consumat în 2019, cînd magistrații de suflet ai tefeliștimii – procurorii – i-au făcut niște dosare penale Luluței Koveși. Nici la răposările primilor doi Kim nu s-a plîns cu atîta cumulată întristare scandalizată. Și cine a îndrăznit așa ceva s-a destituit cu tot cu instituția făptuitoare (SIIJ). Care instituție nu degeaba s-a autodenumit “specială”, adică exact așa cum și-a botezat Vladimir Putin (tiran) operațiunea din Ucraina! Pfoaaa!!! Ce vreți mai clar de-atît?
Pe vremea lui Cuza i se zicea ocá mică, azi se numește mai elegant: dublă măsură. Care contravine flagrant și de pomană principiului egalității în fața legii, căci astea sînt mofturi de pe vremea cînd unii mai credeau că…democrație. Însă nu asta e marea problemă a anchetării penale a Vlăduțului, Cîțului și Mihăilei pentru afacerile din pandemie.
Mai strănutăm de două-trei ori și ne vom pomeni în 2024. An cu cinci (5) episoade electorale distincte, prezidențialele avînd două tururi de scrutin. Or, este pur și simplu exclus ca un astfel de dosar să ajungă anul viitor la vreo soluționare. Dimpotrivă, el s-ar putea mări ca număr de anchetați. Deci va fi temă, dacă nu cumva TEMA campaniilor electorale.
Iar ambele ipoteze de soluționare sînt gravisime. Achitările ar fi dezastruoase pentru percepția publică a justiției, iar condamnările ar fi catastrofale pentru stat, și nu doar pentru statul român. #sabășitmireasa
Autor: Sorin Faur