Analize și opinii

”Slujirea”, umilită în CSM!

Sefa DNA Laura Kovesi incepe sa isi piarda sustinatorii din CSM. Cererea de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de Kovesi, privind comentariile din presa referitoare la inceperea urmaririi penale impotriva liderului PSD Liviu Dragnea, a fost respinsa cu un vot zdrobitor pentru sefa DNA. Laura Kovesi nu a fost in stare sa stranga decat trei voturi in favoarea sa. Vin tot mai multe semne rele pentru sefa DNA Laura Kovesi (foto). Inclusiv din Consiliul Superior al Magistraturii, acolo unde Kovesi inca mai avea adepti dispusi oricand sa sara in apararea ei si sa o protejeze in pofida evidentelor. Ceea ce s-a intamplat in ultima sedinta CSM este o noua dovada ca statuia lui Kovesi, ridicata in mod artificial de aparatul de propaganda in ultimii ani, incepe sa se naruie. Si ca cea poreclita “Nefertiti” sau “Slujirea” devine pe zi ce trece un personaj ca oricare altul.

Plenul CSM a discutat, marti 27 martie 2018, cererea prin care sefa DNA dorea apararea sistemului judiciar in ansamblul sau. Solicitarea lui Kovesi a fost formulata in legatura cu modul in care presa, desigur nu presa aflata in slujba DNA, a relatat informatiile din comunicatul parchetului anticoruptie din 13 noiembrie 2017. Este vorba despre comunicatul prin care DNA a anuntat declansarea urmaririi penale fata de liderul PSD Liviu Dragnea.

Evident, toata lumea se astepta ca cererea Laurei Kovesi sa fie admisa, in conditiile in care, asa cum evenimentele petrecute in ultima perioada au demonstrat, sefa DNA avea de partea sa majoritatea membrilor CSM. Ei bine, surpriza de proportii. Cererea lui Kovesi a fost respinsa, Plenul Consiliului hotarand ca independenta sistemului judiciar nu a fost afectata.

Rusinoasa infrangere

Poate mai important este insa modul in care Laura Kovesi a primit flit din partea CSM. Astfel, votul de respingere a cererii formulate de sefa DNA a fost unul zdrobitor pentru Laura Kovesi. Dintre cei 16 membri ai Consiliului prezenti la sedinta, 11 au votat pentru impotriva cererii Laurei Kovesi, iar 2 voturi au fost declarate nule. Kovesi nu a fost capabila sa stranga decat 3 voturi.

Iata minuta Plenului CSM privind cererea de aparare a independentei sistemului judiciar facuta de Laura Kovesi:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii formulate de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de aparare a independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, cu privire la modul in care presa a reflectat informatiile devenite publice prin comunicatul de presa nr.1056/VIII/3 din data de 13.11.2017 al Directiei Nationale Anticoruptie. (majoritate: 3 voturi pentru admitere, 11 voturi pentru respingere, 2 voturi NULE)”.

Autor: George Tarata

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • In opinie personala, un semn de normalitate, intrare in legalitate, revenire pe cale, in adevar, la viata. Un mesaj si pentru colegii de birou, parteneri, aliatii unei tari in pragul stopului cardio-respirator. Ce-o sa faca acum Marile Puteri, cum o sa fie afectata implementarea NOM in zona, realizata destructurarea tarii in An Centenar?!