Analize și opinii

SINUCIDEREA ASISTATA, pe cale de a fi adoptata in Marea Britanie! In Romania LEGEA SANATATII – o bisnita care face din viata marfa si din boala profit

Parlamentarii ar trebui să ia în considere schimbarea legislaţiei asupra sinuciderii asistate a persoanelor aflat în stadii terminale ale unor bolii în sensul ca acestora să li se permită să-şi pună capăt vieţii acasă cu ajutorul medicilor, susţine un raport al Comisiei pentru Moarte Asistată, informează cotidianul The Guardian.

Alegerea de a pune capăt vieţii ar trebui oferită acelor persoane bolnave în stadiu terminal, susţine documentul care descrie actuala lege ca “inadecvată şi incoerentă” şi care va oferi o schiţă legală celor care au fost diagnosticaţi cu o boală care le dă mai puţin de un an de viaţă şi care vor dori să moară asistanţi. Dar asta doar dacă vor îndeplini anumite criterii stricte:

1. Doi doctori independenţi vor confirma diagnosticul.
2. Bolnavul a fost informat cu privire la întregul ajutor medical şi social existent.
3. Bolnavul a luat decizia în mod voluntar, fără să fi presat de alţii sau fără să se simtă “o povară”
4. Bolnavul nu acţionează sub influenţa unei boli mintale şi este capabil să ia medicamentaţia singur, fără ajutor.

Raportul de 400 de pagini apare după un an de investigaţii al comisiei, al cărei membri include  un fost şef al poliţiiei metropolitane, un fost preşedinte al Consiliului General al Medicilor, un consultant în privinţa persoanelor cu dezabilităţi,un preot anglican şi specialişti în medicină, sănătăte mintală, îngrijire paleativă şi asistenţi sociali.

Printre finanţatorii comisiei s-au numărat Terry Pratchet, celebrul autor de cărţi pentru copii, care suferă de Alzheimer şi de un om de afaceri.

Radiografia României bolnave: Aproape 100.000 de bolnavi de cancer şi 2 milioane cu hepatită

România lui 2012 este una bolnavă şi nici nu se întrevăd semne de vindecare prea curând. În ultimii doi ani, numărul celor care suferă de boli cronice s-a dublat, iar statisticile Ministerului Sănătății sunt îngrijorătoare. Nici sistemul sanitar nu se simte mai bine – bugetul este tot mai sărăcit de la un an la altul.

Statisticile recente arată că, în prezent, în România avem aproape 100.000 de bolnavi decancer şi peste 2 milioane de bolnavi de hepatita B sau C. De asemenea, aproape 1.000.000 de persoane au diabet, iar jumătate de milion suferă de boli de rinichi.

Dacă la nivel mondial cea mai frecventă boală cronică este cancerul pulmonar, în Româniacancerul mamar face ravagii. La cancerul de col uterin ocupăm un nedorit prim loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea suntem pe a doua poziţie ca incidenţă.

15 români din 100 suferă de boli cronice renale, potrivit cifrelor date publicității de Societatea Română de Nefrologie.

Deşi ne plângem de sărăcie şi nici la nivelul economic nu stăm prea bine, peste 30% dintre adulţii români suferă de obezitate și asta pentru că mâncăm dezordonat și prost. În plus, un român din patru suferă din cauza problemelor de greutate, iar România se clasează în primele zece locuri în Europa privind numărul persoanelor supraponderale. Mai îngrijorător este faptul că, în ultimii opt ani, numărul elevilor care suferă de obezitate s-a dublat.

Proasta informare, comoditatea şi lipsa banilor sunt cauzele principale pentru numărul mare de bolnavi cronic din România.

În plus, bolile aparatului circulator, tumorile canceroase, afecţiunile aparatului digestiv, accidentele şi bolile aparatului respirator reprezintă principalele cinci cauze de deces la nivel naţional, potrivit unui raport întocmit de Colegiul Medicilor din România.


Idei rezumate din materialul video despre Legea Sanatatii:
– Serviciile medicale vor fi tot mai scumpe si inaccesibile celor cu venituri mici;
– Privatizarea Caselor de Asigurare este o absurditate, deoarece se privatizeaza entitati care iau bani de la cetateni ca sa ii intoarca tot cetatenilor – teoretic, pentru ca scopul lor este profitul;
– Cei mai afectati vor fi pensionarii si cei cu venituri mici;
– Este vorba de o afacere: cel mai probabil e vorba de mari companii de asigurare din strainatate care vor sa intre pe piata romaneasca;
– Proiectul s-a facut public intre sarbatori, in preajma Anului Nou in mod premeditat, pentru a nu fi cunoscut si discutat.
– Nu se precizeaza nicaieri cum vor fi asigurate finantarile pentru spitale, este total neclar ce inseamna sa fie transformate in fundatii sau privatizate (in afara faptului ca nu mai sunt finantate de stat).
– SA TRANSFORMI SPITALUL INTR-O SOCIETATE COMERCIALA INSEAMNA SA TRANSFORMI VIATA OMULUI INTR-O MARFA!
– Dupa noua Lege, la poarta spitalui se vor uita si vor gandi: scot profit din boala asta sau nu scot?
– Nu exista nicaieri in lume acest model, ci doar in capul celor de la FMI care si-au gasit in Traian Basescu elevul sarguincios.

sursa: razbointrucuvant.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu