Analize și opinii

Singura solutie

Nu exista alta solutie. Propozitia asta nenorocita ne este prezentata, de dimineata pana seara, de o Putere incapabila sa inteleaga ca drama Romaniei nu mai poate continua, ca populatia a ajuns pe culmile disperarii, ca abuzurile nu pot inlocui la nesfarsit o guvernare competenta. Mamele trebuie sa aleaga intre reducerea concediului maternal la un an si mentinerea acestuia la doi ani, dar cu conditia limitarii indemnizatiei la 1.200 de lei. Motivul: nu exista alta solutie!… Trebuie largita aria de contributii la CAS, astfel ca toti pensionarii cu o pensie mai mare de 740 de lei trebuie sa cotizeze cu 5,5 la suta. Explicatia guvernantilor este la fel de simpla: nu exista alta solutie. Salariile bugetarilor vor ramane si in 2011 reduse, in ciuda promisiunilor unei Coalitii arogante si corupte pana in maduva oaselor, subfinantarea Sanatatii, a Educatiei, Justitiei si a altor domenii prioritare se agraveaza in 2011, disponibilizarile vor continua, din acelasi motiv invocat de exponentii regimului Basescu: nu exista alta solutie!

Exista si alte solutii, domnule Basescu, Boc, Udrea si alti decidenti vremelnici ai Romaniei anului 2010. Sute de solutii, pe care nici macar nu ati avut dramul de decenta de a le lua in calcul. Va credeti stapanii unei tari care nu are, in opinia voastra, decat un singur drept, si anume acela de a va accepta abuzurile, jaful si tupeul fara limite. Exista, spre exemplu, solutia stoparii devalizarii bugetului de catre clientela portocalie. Dar respingeti, la unison, aceasta varianta, cat timp de aici rezulta banii prin care vreti sa va perpetuati la Putere, in dispretul unei realitati tot mai alarmante.

S-a furat pe rupte in Romania ultimilor 20 de ani. Incepand cu guvernarea Roman, pana la cea a lui Tariceanu, gastile politice ce s-au perindat in fruntea tarii au bagat mana pana la fund in banii publici, fara a se obosi sa dea explicatii cuiva. In timpul regimului Basescu, jaful a depasit, insa, orice bariera. Miliarde de euro, bani luati acum cu brutalitate de la pensionari, bugetari si mediul privat, au umplut conturile profitorilor acestui regim. Tunurile date de “baietii destepti” din energie, agricultura si alte domenii in care statul este capusat sistematic, sub umbrela politica, nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni.

CFR va plati circa 280 de milioane de euro pentru 41 de kilometri de cale ferata reabilitata. Toate bune si frumoase pana la un calcul elementar care arata ca pentru un kilometru “reabilitat” se plateste 6,8 miliioane de euro, de peste trei ori mai mult decat standardul de cost maximal stabilit de Ministerul Transporturilor. Crede, oare, cineva ca acest lucru se poate petrece fara implicarea fatisa a unor decidenti ai zilei? Cazul Nitulescu, nimeni altul decat prefectul de Teleorman, este, de altfel, de notorietate. Spitalul TBC din Rosiorii de Vede a jucat rolul statului pacalit. Firma prefectului a vandut acestuia produse la preturi de pana la cinci ori mai mari. Un scaun fix cu tapiterie textila, la un pret de magazin de 67 de lei, a fost achizitionat de spital la pretul de 226 de lei. Iar factura a fost intocmita pentru 250 de bucati. Circul a continuat. 60 de cosuri de gunoi cumparate, fiecare la pretul de… 338 de lei. Televizoarea LCD, achizitionate la pretul de 2.400 de lei fiecare, in timp ce valoarea acestora nu sare de 900 de lei. Inutil sa mai adaugam aici carucioare de transport vesela, canapele extensibile, perdele de baie si casetofoane (pentru ce or fi necesare acestea la un spital TBC?), toate cumparate la preturi vopsite in portocaliu. Doar un singur exemplu de jaf portocaliu. Inmultiti acest exemplu cu sute, poate mii de cazuri de coruptie flagranta din regimul Basescu, multe infinit mai profitabile decat acesta.

Si, totusi, ce asteptari sa mai ai de la o Justitie care inchide ochii la frauda lui Anastase? Care sta drepti in fata unui regim ce propovaduieste in fiecare zi aceasta austeritate blestemata si perverteste democratia? Dispretul la adresa legilor, a Constitutiei, a devenit o normalitate in increngatura intereselor portocalii. Daca faci parte din ecuatia Puterii, esti imun nu numai in fata Justitiei, dar si a crizei.

Aveti dreptate, domnilor decidenti, nu exista alta solutie. Sau, mai corect, exista o singura solutie. Aceea a demisiei in bloc. A voastra, a tuturor celor ce va credeti mai presus de lege si care umiliti fara jena, in fiecare zi, milioane de romani…

autor: Iulian Badea
sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ATATA TIMP CAT NU EXISTA UN GUVERN INTELIGENT PENTRU A EMITE LEGI DRASTICE PENTRU COMBATEREA CORUPTIEI(EL INSUSI ESTE UN GUVERN CORUPT)SI MODIFICAREA LEGISLATIEI ACTUALE ESTE SI NORMAL SA SE ZIC”CA NU EXISTA ALTA SOLUTIE”.DAR,SOLUTII SANT MULTE.DE CE OARE POPORUL ROMAN SE LASA IMBROBODIT CU TOT FELUL DE PROMISIUNI PE CARE LE ARUNCA LA INTAMPLARE POLITICIENII IN FIECARE CAMPANIE ELECTORALA(GEN TRAIAN BASESCU–VOM TRAI BINE).IN FOND SI DE DREPT CAND AJUNG SUS;TOTI FURA TOTI I-SI UMPLE SACUL TOTI CU SUME FABULOASE IN DIVERSE BANCI STRAINE(NICI NU-SI IMAGINEAZA CA ACESTE CONTURI SECRETE SE POT BLOCA) SI IN FINAL”NU EXISTA ALTA SOLUTIE”.DE CE OARE SE CAUTA SA SE ATINGA DE PENSII?DE CE OARE ALTI SI ALTI DISPONIBILIZATI?PENTRU CA “NU EXISTA ALTA SOLUTIE”CARE PARLAMENTAR?CARE GUVERNANT A FACUT SAU AR FACE UN ACT DE CARITATE SA RENUNTE LA SALARUL SI TOATE INDEMNIZATIILE PE TIMP DE O LUNA IN TIMPUL MANDATULUI SAU.NICI UNUL.PENTRU CA”ATATA TIMP CAT MASA LUI DUMNEZEU ESTE INTINSA”DE CE SA NU FURE.NU EXISTA ALTA SOLUTIE.CINE I-SI IMAGINA PRIN ANII,85 CA VA DISPAREA COMUNISMUL;CA VA DISPAREA CEAUSESCU.SI UITE CA A DISPARUT.VOR DISPAREA SI ASTIA.CA NIMENI NU ESTE BATUT IN CUIE.CHIAR DACA”NU EXISTA ALTA SOLUTIE”.ASA CA ATENTIE PE CINE””VOTATI””.POLITICIENII DE MUCAVA CORUPTI SI MANJITI.CARE A MIROSIT SI VA MIROASE IN URMA VOASTRA.