Analize și opinii

Şi Turcia îşi repatriază aurul! Ce face România?

România care are peste jumătate din aur în afara ţării, în cea mai mare parte la Londra?



După Venezuela, Germania, Austria, Olanda, şi, recent, Ungaria, care şi-au repatriat o mare parte, sau chiar tot aurul păstrat la NY Fed, sau în alte bănci centrale occidentale, Turcia a anunţat şi ea, în 21 aprilie, că a decis să-şi aducă acasă tot aurul stocat în US Federal Reserve şi să-l depună la Bursa de mărfuri din Istanbul anunţă Turkey’s Yeni Safak. În anii trecuţi, Turcia a repatriat circa 220 tone din care 28,7 din SUA.

Datele FMI estimează rezervele Turciei la 591 tone, adică circa 23 de miliarde de dolari, Ankara fiind a 11-a deţinătoare de aur, după cantitate, după Olanda, dar înaintea Indiei.

Mişcarea Turciei poate fi pusă în corelaţie cu declaraţia lui Erdogan, care a criticat împrumuturile în dolari şi a spus, în discursul de la Global Entrepreneurship Congress în Istanbul pe 16 aprilie, că împrumuturile internaţionale ar trebui bazate pe aur.

Cu dolarul, lumea se află tot timpul sub presiunea retei de schimb. trebuie să eliberăm statele şi naţiunile de această presiune a ratei de schimb. Aurul nu a fost niciodată în istorie un instrument de opresiune – a declarat Erdogan, conform cotidianului Hurriyet.

În afară de teama unei mari crize financiare, care să arunce întreaga lume în haos, repatrierea aurului este provocată de teama unor conflicte de mai mari dimensiuni, de mişcarea de ieşirea de pe orbita SUA, de posibilitatea tot mai evidentă de abandonare a sistemului de plăţi şi împrumuturi internaţionale bazate pe dolari şi revenirea la situaţia anterioară anului 1971, când preşedintele Nixon a anulat convertibilitatea în aur a dolarului. Toate cele trei mişcări sunt efectul dislocărilor provocate de trecerea de la o lume unipolară, condusă de SUA, la una multipolară, în care Rusia şi China, în primul rând, dar şi alte state cu o importantă semnificaţie internaţională să-şi împartă sfere de influenţă.

Mai multe: https://www.zerohedge.com/news/2018-04-20/turkey-will-repatriate-all-gold-us-attempt-ditch-dollar

Autor: Paul Ghitiu

Sursa: Solidaritate europeană

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mai toate Bancile Nationale presimt pericolul ce se va abate asupra intregii Lumi si isi repatriaza aurul, in schimb nenea mason Isarescu tine in continuare valuta Romaniei in banci straine externe, iar aurul tarii, la Londra, chipurile, ca de-acolo se fac mai usor tranzactii “in folosul” Romaniei. In realitate, nea’ Mugurel nu face altceva, decat sa execute scurt si la obiect, ordinul primit de la stapanii sai din Oculta: „banii si aurul romanilor ii retragi de pe teritoriul tarii si ii pui la dispozitia noastra, ca o garantie, in caz ca vreodata, puterea ar fi preluata de forte nationale, ce ar dori sa iasa de pe orbita impusa, Washington-Bruxelles-Tel Aviv; in cazul ca s-ar putea intampla un astfel de eveniment, banii si aurul mamaligarilor vor ramane definitiv in posesia noastra”. Evident ca, doar intr-o Colonie de ultima speta(asa cum este si cazul Romaniei) se poate intampla asa ceva.

  • Tarile civilizate mai sus mentionate si-au repatriat aurul din locatii devenite instabile pe fondul incercarilor de reasezare a sferelor de influenta functie de conditiile de fond si forma la nivel planetar, circumstanta care OBLIGA BNR sa procedeze LA REPATRIEREA AURULUI, MONEDA DE SCHIMB in viitorul imediat apropiat. In caz contrar VA SUPORTA CONSECINTELE LEGALE, imprejurare-sperietoare-baubau care nu ne incalzeste cu nimic. Cine mai crede in pedepsirea adevaratilor vinovati?Soarta tarii si viitorul copiilor, urmasii urmasilor nostri, CONTEAZA! Exista cineva in tara aceasta minunata care sa rezolve problema in cauza, cu profesionalism, seriozitate, responsabilitate, si cat mai urgent posibil? Dispunem de o formatiune, forta nationala care sa se ocupe de gestionarea si administrarea fondurile recuperate, a aurului repatriat, de tranzactiile derulate cu simt de raspundere in numele si slujba neamului? DE REASEZAT TARA PE FAGASUL NORMAL?

    ACEASTA ESTE PRIORITATEA LA MOMENTUL ACTUAL.

  • IN CONCRET, CARE ESTE ATITUDINEA BNR FATA DE CRIZA FINANCIARA IMINENTA?
    LA NIVEL MONDIAL SE PREGATESTE O RESETARE FINACIAR-BANCAR-FISCALA, O SCHIMBARE DE PARADIGMA, CF. DATELOR OFICIALE, PROGNOZELOR, FENOMENELOR VIZIBILE, INVIZIBILE, PREVIZIBILE SI PREDICTIBILE.

    BNR. DE CARE PARTE SE POZITIONEAZA?

  • Repatrierea aurului, recuperarea sufletului tinerelor vedetete pe VIDEOCHAT, deliciul, divertismentul, hrana monstrilor, reconstructia din temelii a unei tari sanatoase. Renasterea din propria cenusa. Ca cenusa am ajuns! Deschideti ochii!