Analize și opinii

SFIDAREA LUI KLAUS FRAUS

Cu o crasa nonsalanta, presedintele Klaus Iohannis evita in continuare sa spuna cand se va duce asa-zisa „prima doamna” Carmen Iohannis la PICCJ, pentru a fi audiata in dosarul caselor luate cu acte false: „Nu exista temei pentru astfel de discutii”. La prima convocare, sotii Iohannis s-au tirat in Marea Britanie pentru o vizita de stat care a fost de fapt un chef dat de printul Charles.



Halucinant: presedintele Romaniei sfideaza pe fata romanii si procurorii. Klaus Iohannis a avut o reactie incredibila joi, 22 noiembrie 2018, in cazul sotiei sale Carmen Iohannis, care urmeaza sa fie audiata la PICCJ in dosarul caselor luate cu acte false, dar care da semne ca fuge de aceasta audiere si incearca sa se eschiveze prin orice metode, chiar si unele penibile.

In conferinta de presa improvizata la Palatul Cotroceni (ocazie cu care Iohannis a socat refuzand sa ia act de demisia ministrului Transporturilor si sa dea curs cererii de revocare a ministrului Dezvoltarii), presedintele a fost intrebat despre dosarul penal in care este vizat impreuna cu sotia sa. Mai exact, Klaus Iohannis a fost chestionat in legatura cu momentul in care sotia lui se va duce la PICCJ, ca sa fie audiata in dosarul casei luate cu acte false. Raspunsul a fost stupefiant: „Nu exista deocamdata temei pentru astfel de discutii”.

Dupa doar opt cuvinte, primul om in stat s-a spalat pe maini de situatia mai mult decat delicata in care se afla Carmen Iohannis. In loc sa ofere cat mai multe detalii si sa dea dovada de cat mai multa transparenta, Klaus Iohannis prefera sa aiba o atitudine sfidatoare atat fata de romani, cat si fata de procurori. Asta desi situatia in care se afla atat el si sotia sa este una delicata, mai ales in conditiile in care o instanta (Curtea de Apel Brasov) a stabilit ca sotii Iohannis au fost cumparatori de rea-credinta ai imobilului din Sibiu, judecatorii invocand adagiul latin „fraus omnia corrumpit”  „frauda corupe totul” (click aici pentru a citi).

Carmen a fugit de parchet

Situatia este cu atat mai scandaloasa, cu cat prima data cand Carmen Iohannis a fost citata la Parchetul General de catre procurorul Cristian Lazar, familia prezidentiala s-a tirat in Marea Britanie. Presedintele a pretextat atunci ca avea programata „o vizita de stat”, dar in cele din urma s-a dovedit ca a participat doar la o chindie data de printul Charles, la aniversarea a 70 de ani. Mai mult: s-a ales praful de cealalta parte a vizitei, care i-ar fi putut da deplasarii o spoiala de eveniment oficial. Tinem minte cum premierul britanic Theresa May i-a inchis lui Werner usa-n nas, pentru simplul motiv ca trebuia sa conduca o sedinta de Guvern pe tema Brexitului.

Werner il tine in brate pe taica Lazar

Aceeasi nonsalanta a dovedit-o Klaus Iohannis cand a fost solicitat sa detalieze motivele pentru care miercuri, 21 noiembrie 2018, a respins propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca Adina Florea sa preia functia de procuror-sef al DNA (click aici pentru a citi).

Niste exigente foarte simple (n.r. are de la urmatorul proces de selectie): sa se desfasoare in conformitate cu legea. Atat. Alte pretentii nu am avut de la ministru. Si nici macar pe asta nu a indeplinit-o. Fara indoiala ca puteti sa cititi acele comunicari si juristii va vor da interpretari foarte exacte. Pozitia Administratiei Prezidentiale (si – evident – si a mea) este exact aceea care este scrisa”, a afirmat Iohannis.

Daca Iohannis raspunde in batjocura la intrebari incomode, presedintele are reactii diametral opuse cand se simte in largului. La fel s-a intamplat joi, cand Werner a avut ocazia sa-l ia in brate – pentru a cata oara? – pe Procurorul General Augustin Lazar, cel care a condus Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia in perioada in care dosarele lui Klaus Iohannis s-au inchis pe banda rulanta:

O sa studiez acea motivare (n.r. motivarea avizului negativ dat de CSM asupra propunerii de revocare – click aici pentru a citi). Ce am inteles pana acum din ce s-a vehiculat in public suna foarte corect. Iar despre activitatea domnului Procuror General am mai spus: este un Procuror General care-si face treaba foarte bine, iar aceasta propunere de revocare mi s-a parut si mi se pare in continuare o eroare. Asadar, puteti sa trageti singuri concluziile a ce va urma in aceasta chestiune”.

Autor: Valentin Busuioc

Sursa: Luju

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Justitia s-a pus in miscare.
    Nu Klaus Iohanis trebuie sa spuna cand se duce Carmen Iohanis la Parchet.
    Ea este invitata, nu el.
    Nimeni nu are obligatia sa faca publice informatii cu privire cand si de este chemat la Parchet – asta este pretentie de minti bolnave.
    Nu este nici o sfidare sa se abtina de la declaratii – pana a urma, este dreptul la propria aparare, asa ca va rog sa fa reconsiderati pozitia – nu doar exagerata dar si rau-voitoare; nu e crestineste, … nicidecum omeneste.