Analize și opinii

Şerban Andi: “Cum se recunoaște un intelectual bun, autentic, validat social?”

Cum se recunoaște un intelectual bun, autentic, validat social? Este în cel puțin 8 din 10 situații publice (se lasă una sau două la liber, pentru culoare și credibilizare) pe linie exactă, fidelă până la virgule, cu temele și pozițiile din agenda Puterii transnaționale, dacă nu cumva este ales spre a le fi chiar pionier reformator ori “profet” al unei noi ordini mai bune, mai drepte și mai corecte… politic.
Este (aproape) întotdeauna vocea culturală a ADECVĂRII și a PROPAGANDEI pentru “the current thing”, aka tendințele, ideile și practicile care trebuie impuse conform Agendei (2030, să zicem).
Intelectualul valid este cel care știe mereu să își așeze corabia pe direcția în care bate vântul care o împinge spre “partea bună a istoriei”. Iar de acolo înainte diferența o mai fac doar talentul și stilul. Fiindcă la zel activist nu face nimeni rabat… dacă nu dorește cumva să fie considerat un suspect de neutralitate sau un complice prin pasivitate cu Dușmanul!
Intelectualul corect este cel care dă ora exactă în materie de… claritate morală, adică este cel descrie elocvent reperele cruciale (stabilite prin consensul tacit al “lumii bune”) care trasează diferența între tabăra Binelui care are dreptate a priori și tabăra Râului care este damnat irevocabil.
Intelectualul autentic nu greșește niciodată… decât cel mult prin exces de sinceritate și de râvnă activistă. Intelectualul autentic nu critică niciodată la modul fundamental Puterea care stabilește Agenda… decât cel mult în una-două aspecte, pentru culoare și credibilitate. După care reintră urgent în dispozitiv și-și reconfirmă loialitatea nestrămutată.
Intelectualul bun cade întotdeauna în picioare.
Trăiască!