Site icon gandeste.org

Semnalmentele votantului de dreapta în România 2016

E timpul să facem o nouă retrospectivă. Vin alegerile parlamentare, partidele se agită ba să-și mențină publicul ba să capteze nehotărâți. Astfel, începe lupta unor ideologii. Ceva complex, poziționare pe eșichierul politic, politici economice de stânga sau de dreapta, viziuni legate de politica externă, planuri despre rolul nostru în UE și NATO și nu în ultimul rând luări de poziție pe subiecte de interes general, cum ar fi calota glaciară sau găurile de ozon.



Cam așa se întâmplă în orice țară democratică sau care mimează democrația, deci nu trebuie să ne simțim speciali, România se încadrează și ea aici.

Dacă vrei să fii de dreapta, acum ai două variante

Peisajul politic românesc a primit de curând un nou membru: pe lângă deja tradiționalele PSD și PNL a apărut USR. Un partid care se vrea o alternativă la clasa politică coruptă și învechită. Au trecut mai bine 25 de ani de la Revoluție, ne-am făcut mari, nu mai credem în povești, deși narațiunea lui Nicușor Dan sună tentant pentru mulți.

Astfel, dreapta românească are o alternativă: pe lângă deja demodatul PDL-PNL, acum poți vota și USR. Deși aceste două partide practic își canibalizează electoratul, ele au discursuri apropiate. Nu au proiecte, mizând pe votul emoțional, iar sloganul care merge mereu în România este ”jos comunisul” și ”PSD e corupt”.

Votantul ”de dreapta”

În contextul politic actual, dintre păreologii de la TV dar și printre cei din multinaționale și scara blocului, se ramercă votantul ”de dreapta”.

Am prezentat doar câteva din semnalmentele ”votantului de dreapta”. Ele se vor acutiza pe măsură ce se apropie alegerile iar argumentele lor lătrate se vor auzi mult mai des în mass-media, social media și locurile publice.

Autor: Alexandru David

Exit mobile version