Analize și opinii

SCHIMBAREA

schimbareaToată lumea se plânge, toată lumea este oripilată de jaful din țara asta, toată lumea vrea o schimbare. Din păcate, nu e suficient doar să vrei, e ca și cum ai vrea să câștigi la lotto, dar nu-ți iei bilet niciodată. Dumnezeu nu o să coboare din cer să-i pedepsească pe cei răi aici pe pământ, pedeapsa e după, dar până acolo noi suntem in charge, d’aia se cheamă liberul arbitru. Ai posibilitatea să faci bine sau să faci rău, să muncești sau să nu muncești, dar printre legile universale A VREA nu are nici o valoare atâta timp cât nu faci nimic.

E foarte bine să te rogi la Dumnezeu, e foarte bine că românul are frica lui Dumnezeu, e foarte bine că-s bisericile pline, e foarte bine că milioane de oameni stau cu zilele sub cerul liber la cozi la moaștele Sfinților! Românul cere “DĂ-MI DOAMNE!” si apoi se duce acasă și așteaptă și așteaptă și așteaptă până moare fără să facă nimic.

El crede ca A MUNCI este sinonim cu prosperitatea și cu reușita în viață. Într-adevăr, într-o societate ideala așa ar trebui sa fie, într-o societate in care nu există noțiunea de rău ci doar binele in tot si toate. Așadar românul se conformează și alege din două rele: sclav în țară sau sclav afară pentru că românul în gena lui e un sclav din generație în generație, s-a șters demult din gena noastră amprenta războinicilor geto-daci!

Niciodată nu se va schimba nimic de la sine! Atâta timp cât accepți să fii jefuit, vei fi jefuit! Asta e o lege universală, legea CAUZA/EFECT. Lucrurile în lume, dar mai ales în țara asta merg din prost în mai prost nu din cauza celor câțiva care fură, ci din cauza celor mulți care acceptă să fie furați. Răul întotdeauna va exista pe pământ, lipsa de reacție și acceptarea are fix același efect ca și asocierea cu acesta, adică se alege praful de tot, rapid si sigur.

Trăim în secolul XXI. În zilele noastre, în lumea occidentală, nu mai stă nimeni cu sabia deasupra capului, nu mai e nimeni legat în lanțuri, nu mai e nimeni biciuit dacă ridică o secundă capul din pământ și spune: NU, ATÂT, GATA, STOP, PÂNĂ AICI! În zilele noastre nu trebuie să te mai jertfești pe câmpul de luptă cu coasa si furca în mână împotriva asupritorilor, în zilele noastre nu trebuie să ne mai apărăm gospodăria de invazia cotropitorilor, în zilele noastre este infinit mai simplu. E suficient să spui NU și atât, dar un NU la unison, nu fiecare în intimitatea lui!

Oare câți oameni în țara asta sunt mulțumiți cu cât câștigă și de cum trăiesc? Cunosc si eu câțiva și sunt oameni respectabili și cinstiți care au reușit să se integreze cumva în mizeria asta și fără să fure, să realizeze ceva și-s mulțumiți cu asta, dar nu văd dincolo de bârna din ochii lor. Nu văd că totul în jurul lor se năruiește și nu văd că dacă distrugi cadrul în care trăiești și anume Pământul și mai distrugi și oamenii și nivelul de trai scade vertiginos pentru marea majoritate. Ție care îți merge acum bine, vei fi luat de furtună mai devreme sau mai târziu, degeaba ești ca o floare acum pentru că o floare in mijlocul pustiului nu are cum să supraviețuiască!

Au plecat din țara asta cinci milioane de oameni la munca de jos, în afară, unde sunt tratați precum animalele, disperați și morți de foame, aici neavând unde să muncească și cum să trăiască. Țara este pustie și paralizată, există doar Bucureștiul și câteva orașe mai mari unde mai poți să faci ceva. Bucureștiul în curând se va bloca, nu mai e loc, infrastructura e aia ceaușistă de acum 50 de ani, blocurile sunt alea ceaușiste de acum 50 de ani, prea puțin s-a făcut în 24 de ani de capitalism de cumetrie, s-a distrus, s-a jefuit, ba mai mult, ne-am vândut și străinilor pe nimic și ne-am îndatorat la FMI si Banca Mondiala pe 15 generații de acum încolo, asta în condițiile în care în 1990 aveam 0 datorie externă. Spitalele sunt alea ceaușiste, școlile sunt alea ceaușiste, cele mai multe sunt vechi și degradate, profesorii sunt plătiți mai prost decât gunoierii de la REBU, copiii ies niște retardați, la școală nu învață mai nimic, acasă nu se ocupă nimeni de ei că părinții sunt la căpșuni și la cărat moloz în Spania și totul se duce de râpă. In țara asta daca te îmbolnăvești ai pus-o original, o să ajungem ca în Africa în ritmul ăsta, medici nu avem, dotări nu avem, trebuie să-ți faci credit la bancă, să eviți riscul să mori pe masa de operație.

Oare ce ar fi fost dacă aceste cinci milioane de oameni, împreuna cu alte cinci milioane de oameni la fel de disperați ca și ei, dar care au ales sa rămână aici, ar fi luat atitudine? Nu neapărat toți, nici 10% dintre ei, 1%, dacă  100.000 de oameni ar spune NU, ar ieși în strada și la orice abuz flagrant ar ieși să protesteze, atât ar fi suficient! N-ar fi nimeni arestat, n-ar muri nimeni, nu ar păți nimeni nimic. De unde frica asta si pasivitatea asta morbide? Guvernul Boc a căzut imediat doar pentru că au protestat o mână de oameni la Universitate, e atât de simplu, de ce nu luam măcar exemplul ala!!

Infecții ăștia care ne conduc acum s-au întărit la fel ca un virus care devine imun și nu mai reacționeaza la tratamentul inițial. Acum nu mai e suficient cu 10.000 de oameni, protesteaza de două luni de zile lumea împotriva exploatării la Roșia Montana și pe ei îi doare la bască, pe principiul câinii latră caravana trece!! Păi când sunt trei câini care latră, e normal să nu dea doi bani pe noi!!

E în puterile noastre să mai adăugăm un 0 la acei 10.000 de oameni care protestează acum și garantat se va stopa acest cancer. Spuneți NU, ieșiți din amorțeală, din pasivitate, din moarte clinica, chiar există o șansă!!! Șansa nu pică din cer, Dumnezeu nu va veni pe un nor să îi fulgere pe cei răi în timp ce noi stăm să ne uităm fascinați, nu e suficient să vrei și să ceri, trebuie să și faci și a face, în cazul ăsta, nu înseamnă a munci cu capul plecat, nu înseamnă să fii sclav, ci înseamnă să ridici capul din moloz și să spui un mare NU! și să iei atitudine, acum, în ceasul al 12-lea!

Sursa: Initiative pentru Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cu alte cuvinte, o schimbare venita dinafara, oricare ar fi acel dinafara, nu e o schimbare. Iar cei care umplu bisericile, ar putea sa-l caute pe Dumnezeu si aiurea, de pilda in ei insisi. Si sa se ajute singuri, pentru ca Dumnezeu nu-ti baga in sac. Are alte metode…