Analize și opinii Economie

Sa ramanem OAMENI !

La fel ca si cei mai multi dintre voi ma intreb ce se intampla zilele acestea in tara? Ce se intampla cu clasa politica? Ce se intampla cu guvernantii ? Ce se intampla cu noi? De ce am ajuns aici? Si mai ales CAND si CUM ne oprim din aceasta autodistrugere? Fiindca asa vad eu situatia in care ne aflam si perioada parcursa in ultimii 20 de ani.

Brucan vorbea de 20 de ani ca sa invatam exercitiul democratic, Chirovici explica ceea ce unora le scapase din intelegere la auzul celebrei fraze a lui Brucan si anume ca “ Douazeci de ani inseamna, printre altele, ceva ce nimeni nu a subliniat – epuizarea biologica a unei generatii.”
Dupa 20 de ani concluzia e doar una in ceea ce priveste castigul nostru dupa revolutie: s-a imbogatit DEX-ul! Restul e iluzie! Sau, daca vreti: Restul e tacere!

Daca am incerca sa fim sinceri, sinceri cu noi insine macar, am recunoaste ca totul s-a sofisticat intr-o masura fara de inteles, fara nici un rost. Sofisticare care nu ne face sa traim mai bine, sa fim mai buni, sa evoluam.

Sofisticarea nu face decat sa ne imparta (DIVIDE ET IMPERA!): unii care se presupune ca inteleg si altii care se presupune ca nu inteleg .Radical si simplist: in prosti si destepti. Total eronat! Fiindca de fapt nimeni, nici unii si nici altii nu inteleg.

Ni se vorbeste de CRIZA. Criza economica, financiara, politica. De fapt e o CRIZA a CONSTIINTEI! Opriti-va un minut din ceea ce faceti! Chiar dupa ce terminati de citit aceasta postare. Ganditi-va la voi! Ganditi-va la cei apropiati voua,Ganditi-va la cei din jurul vostru, Ganditi-va la tot ce ne inconjoara, fiinte, natura, lucruri si mai ales Ganditi-va la oameni!

Cu totii suntem OAMENI! Unii mai norocosi, altii mai putin norocosi. Norocosi sunt cei ce au timp sa gandeasca si mai putin norocosi sunt cei ce nu au timp sa gandeasca. Norocul unora de cele mai multe ori (din pacate) inseamna nenorocul altora.

Sa ramanem cu totii OAMENI!

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu