Analize și opinii

ROMÂNIA PROASTA SATULUI

Netanyahu dă una-doua fuguţa la Moscova sau la Soci şi este oaspete de onoare al lui Putin, alături de preşedintele sârb, de ziua victoriei.Frau Merkel îl vizitează la Soci, fără probleme de liste şi sancţiuni, cumpără gazul cel mai ieftin şi face gazoductul North Stream II.

Macron face pe durul acasă dar participă la Forumul economic de la Sankt Petersburg, încheie contracte de 1 miliard de euro şi recomandă oamenilor de afaceri francezi Rusia.

Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Cehia au relaţii bune cu Rusia şi refuză diverse aberaţii globaliste menite să favozizeze corporaţiile vestice, nu să apere popoarele vestice.

Bulgaria s-a răzgândit şi vrea South Stream la ea acasă.

În Austria Putin e primit regeşte, Gazpromul semnează cu OMV-ul un contract până în 2040, şi preşedintele şi premierul vor ridicarea sancţiuniulor.

Italia va cere în curând acelaşi lucru. Salvini vrea să fie pace cu Rusia Lega Nord, partidul său, coşaborează cu partidul lui Putin.

Nu mai continui cu exemplele – Arabia Saudită, Turcia, India, Pakistanul, Brazilia etc . – pentru a mă întoarce la România în care, dincolo de “îngrijorarea” şi “revolta” produsă de deplasarea lui Dorneanu în Rusia, dl Tăriceanu, nu o invită pe Valentina Marvyenko, preşedinta Consiliului Federaţiei Rusiei, similara senatului românesc, la lucrările Asociaţiei Senatelor Europene pentru că este pe lista persoanelor indezirabile declarate astfel de SUA-UE! Pun pariu că pe acest parcurs România se va trezi, nu peste multă vreme, într-una din următoarele situaţii:

1. Cei în cauză îşi vor rezolva problemele şi ea va rămâne ca proasta satului cu gura mare în mijlocul drumului numa bună de un viol.

2. Problemele nu se vor rezolva, dar Centrul şi Estul se vor detaşa tot mai mult de Vest şi se vor apropia de Rusia, China … România la fel ca la 1.

3. Va ieşi cu cafteală: nimeni nu va avea grijă de România, ba, din contră, va fi un teren numai bun pentru un război de tipul proxi cu multe rechete care vor pleca de şi, mai ales, vor cădea aici. Deci, la fel.

4. Vom continua să slugărim şi vom fi lgbtizaţi, migraţionaţi şi cu banii luaţi (mult mai mult decât cele 11 miliarde antamate acum pt diverse tehnici militare cu care nu prea avem ce face) pentru a fi apăraţi. Nu vom mai fi nici popor, nici stat.

(Şi, aşa ca o previziune de campanie: Dacă Rusia ar vrea să ne ocupe – ceea ce nu are de gând nici în vis – ar face asta liniştită căci, conform regulamentelor şi normelor NATO, ar fi nevoie de vreo 30 de zile până la o reacţie consistentă. adică mult mai multe decât cele 2-3 zile necesare ocupării. Iar după ce ocuparea s-ar înfăptui, s-ar aduna consilii şi comiţii, care ar condamna actul samavolnic, ar dispune sancţiuni şi ar face liste şi mai lungi cu ruşi indezirabili. Şi cam atât.)

Autor: Paul Ghițiu

Sursa: Paul Ghițiu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Testul nostru de maturitate! Normalitate, stabilitate, prosperitate. Armonie. Omenie. Prietenie. “Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune”. Din maidan in saivan cu toate oile acasa. Miorita laie …
  Se cuvine sa facem si noi niste invitatii in tema. Renegociem. Numai asa ne-OM TREZI!

  p.s.: au rusii niste super/ultra/mega/para/extra/hipersonice …si-apoi…gandind si la pierderile lor in materie de diplomati, simboluri nationale – renumitul COR al Armatei, efective militare, elite…lucrurile s-au mai schimbat prin lume, intru slava ingerilor, pe Pamant pace si intre oameni bunavoie.
  # gandim

 • Mare-i Dumnezeu dragutul si s-o pune capat la exercitii militare, zapad-uri, mutat norii dintr-o locatie intr-alta pe fata Pamantului. Vf. Omu ramane neclintit de veacuri. Apa trece, pietrele raman sa se transforme in stanca, un munte de om.

 • si pierderile rusilor s-au inregistrat fix in perioada miscarilor guleniste in Turcia in nota gulenist-sorosit-globalist-lgbt-ista …
  Istoria nu minte!