Analize și opinii

ROMÂNIA ESTE UN STAT MAFIOT, CONDUS DE MARIONETE PROTEJATE DE TICĂLOȘII DIN INSTITUȚIILE STATULUI CORUPT!!!

efa-dna-laura-codruta-kovesi-vrea-sa-o-aresteze-pe-sefa-diicot-alina-bica-117103-1George Becali a vorbit încă de acum doi ani despre lanţul corupţiei de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. El spunea într-o emisiunea România TV că mita pentru o retrocedare rapidă la ANRP putea ajunge până la 30% din valoarea despăgubirii și că vârful de lance al şpăgilor era constituit din Ioan Oltean, fostul chestor al Camerei Deputaţilor şi omul de afaceri Dorin Cocoş.

“Eu ştiu oameni cu care m-am confruntat, care m-au şantajat şi care au furat mai mult şi decât Vîntu şi Năstase la un loc. (…) Dacă era măcar o deşteptăciune. Mă, dar dacă Cocoş a ajuns gangsterul şef al României”, spunea Gigi Becali despre fostul soţ al Elenei Udrea, în 2012.

“Oameni care trebuie să ia despăgubiri, trebuie să îi dea lui Oltean şi lui Cocoş 30% că altfel nu iese nicio despăgubire? Aşa e cinstit? Bani, bani. Acţiuni la Fondul Proprietatea pe care le vinzi imediat. Sute de milioane de euro. Care eşti cinstit sa le dai 30% lui Oltean şi lui Cocoş?”, spunea Gigi Becali.

– Gigi Becali, dezvăluire şoc despre dosarul retrocedărilor în care apar Alina Bica şi Dorin Cocoş, despre mafia imobiliara si cum a fost amenintat de oamenii lui Basescu – 26 iulie 2012 –
https://www.facebook.com/video.php?v=10152844395657974&set=vb.715392973&type=3&theater

Dosarul DNA în care Alina Bica, fostul procuror şef al DIICOT, a fost arestată aduce din nou în atenţie culisele afacerilor cu despăgubiri. Despre jocuri, comisioane şi şantaj a vorbit şi Gigi Becali. Afaceristul dezvăluia că Ioan Oltean şi Dorin Cocoş percep taxe celor care deţin drepturi litigioase. Tot Becali a susţinut că a fost şantajat de “săgeata” lui Dorin Cocoş, omul de afaceri Gheorghe Stelian, cel care a denunţat-o pe Alina Bica, şefa DIICOT.

La doi ani de atunci, numele lui Dorin Cocoş apare în cel mai scandalos dosar cu despăgubiri păguboase pentru stat. Despre jocuri şi comisioane aminteşte şi Becali care îi numeşte capii afacerii pe Dorin Cocoş şi Ioan Oltean.

Dezvăluirile lui Gigi Becali se leagă cu dosarul de acum al DNA, unde se arată că Dorin Cocoş i-a cerut 10 milioane de euro prietenului său Gheorghe Stelian, pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în legătură cu despăgubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren în Capitală.

“În cursul anului 2010, GS (Gheorghe Stelian – n.r.) a cumpărat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafaţa de teren în zona lacului Plumbuita, sector 2, Bucureşti. După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine (…) După ce s-a nominalizat un evaluator, GS i-a dat un plic cu bani (…) 100.000 lei. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, (…) valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei şi Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului (…) Cocoş Dorin, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro (…)”, se arată în referatul DNA.
În şedinţa comisiei din 15 martie 2011, arată procurorii, citând unul dintre inculpaţi, Alina Bica “a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare este corect întocmit, iar suma stabilită era justificată”.

“La şedinţa din 15.03.2011 a fost prezent şi evaluatorul care a întocmit raportul de evaluare. În cadrul acestei şedinţe, Bica Alina a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare este corect întocmit, iar suma stabilită era justificată. Având în vedere solicitarea anterioară făcută de către Dorin Cocoş, deşi valoarea stabilită pentru teren mi s-a părut mare, am votat pentru aprobarea raportului, luând în considerare susţinerile evaluatorului că avea comparabile chiar cu preţuri duble. (…) Pe Gheorghe Stelian l-am cunoscut ulterior procedurii, prin intermediul lui Alin Cocoş, cu care eram în relaţii de prietenie. De asemenea, am aflat că Bica Alina făcea parte din cercul relaţional al familiei Cocoş. (…)”, se mai arată în referatul procurorilor.

Gigi Becali susţinea că oamenii care nu plăteau erau ameninţaţi. Ba mai mult, spune el, a fost şantajat şi de afaceristul Gheorghe Stelian.
“Păi dacă a venit la mine, păi dacă mi-a trimis mie. Da, domnule, nu ia nimic, dacă nu dă. Alea de la Fondul Proprietate, şi altele pe care până la urmă le-am dat. Le-am vandut lui Stelica Ghoerghe, i-am vândut. M-a santajat. Ia-le…”, povestea Becali.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele fostei şefe DIICOT, Alina Bica, aceasta fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de retrocedarea unui teren. Alina Bica a fost adusă de soţul său în arestul Poliţiei Capitalei unde îşi va petrece următoarele 30 de zile. De altfel, este o premieră în România ca un procuror în funcţie să fie arestat. Tot la Poliţia Capitalei au ajuns şi un fost vicepreşedinte ANAF, Dragoş Bogdan şi un director din ministerul de Finanţe, Lăcrămioara Alexandru, ambii membrii în comisia de despăgubire.

Sursa: Virgil Iordache