Analize și opinii

Reich-ul Merkelian continuă: Germania deasupra tuturor, România dedesubtul tuturor.

angela-merkel-300x224In final, a rămas unul singur.

In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.

Exact așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa – si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.

Duelul de încălzire.

Primul “nemuritor” care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele – adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.

Măcelul.

După aia, au fost decapitați rapid “nemuritorii” mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca “prietenii europeni” n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha…

Bătălia finala.

La sfârșitul lui decembrie 2011, mai rămăseseră doar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Așa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constituțiile naționale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toți (care fost posibila doar prin creșterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constituție, nu prea mai poți fi numita tara independenta.

Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franța si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Franței trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a ținut economia Germaniei pe linia de plutire.

Așa a dispărut cuplul “Merkozy”. Franța a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.

Iar Europa sociala, așa cum o cunoșteați, e terminata pe veci.

Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!

4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.

Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar…20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.

Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?

Timp de 20 ani, socialiștii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!

Deutschland uber alles!

Noua Ordine Europeana va fi decisa de Germania. Germania e marele câștigător al războiului economic: nu pentru ca a învins pe cineva, ci pentru ca e singura rămasă in picioare in fata crizei. Celelalte tari nu vor mai fi consultate, nici măcar de forma.

Acum doi ani vorbeam de barca de salvare germana, in care nu vor încăpea decât câteva tari: Austria, Ungaria, Cehia, Olanda, poate si Polonia. Ele vor fi nucleul dur al noii economii europene (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Ele își vor limita datoria externa prin Constituție – pentru ca așa vrea Germania. Ele vor scoate in afara legii protecția sociala – pentru ca așa vrea Germania.

Nu-ti convine? Pai scufunda-te in haos, război civil, foamete. Sau aveți impresia ca o tara ca România o sa scape ea singura, in vârful muntelui, cu miorița, cu naiul si cu brânza ei? Hahaha…

Așa cum are un câștigător net, criza are si un perdant net: coada cozilor, prostul proștilor, râsul lumii, sclavul sclavilor. Acest perdant absolut se numește România.

Un nou pact Ribbentrop-Molotov.

Care de data asta, va fi respectat cu sfințenie de ambele parți. Germania are nevoie disperata de resurse – pe care Rusia le are. Rusia are nevoie disperata de tehnologie – pe care Germania o are. Sa le ia cu forța? Pai au încercat deja in 1941: si e nerentabil. Nici una din ele nu poate supraviețui singura in fata concurentei americane si chineze. Mai ales ca in jurul Chinei, sunt mulți alți producători, chiar mai ieftini: Taiwan, Singapore, Malaiezia, Thailanda, India. Competiția e pe viața si pe moarte.

Protestele antiglobalizare sunt stupide, pentru ca economia s-a globalizat deja. La fel criminalitatea. Statele n-au încotro, decât sa se adapteze – sau sa dispară.

Un secol de fier.

Urmează o dictatura de dreapta cum n-ați mai văzut. Nu una naționala: ci globala. Nu una infantila, cu marșuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale “poporului”: ci ale celor care le plătesc salariile (așa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decorații, ci costum și cravată. Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iți zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreți pe lista neagra.

Urmează o dictatura in care criminalii de stânga nu vor fi trimiși in lagăre, ca in secolul 20: ci transformați in bănci de organe pentru cei bogați. Sângele si organele sunt o resursa prețioasa: e neprofitabil sa le irosești, când poți să le vinzi.

Urmează o dictatura unde va domni o singura lege: a capitalului, a competiției libere, a exploatării. Sărăntocii si incompetenții deja au fost doborați de criza: imaginați-va o cizma, care le va strivi acum fața. Nu pentru o zi sau un an: ci pe vecie. Criza nu se va mai termina niciodată.

Obișnuiți-va cu secolul 21. Pentru ca este ultimul secol.

Nota: articol publicat inițial in 2012.

Autor: Mihai Giurgea
Sursa: Capitalism pe paine

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pacat ca un blog BUN, cum – dupa parerea mea – este acesta, se “pateaza” publicind elucubratiile unui schizofrenic cinic si frustrat precum aceasta bestie cu chip de om denumita Giurgea, care nu e altceva decit vuvuzeaua NOM, in slujba careia mai mult ca sigur ca este…

  • O fi Giurgea in slujba NOM (multe din lucrurile pe care le sustine se pliaza perfect) dar asta nu inseamna ca trebuie sa ignori total ceea ce spune, mai ales ca obţinerea “victoriei” depinde direct de cat de bine iti cunosti dusmanul… Si, in plus, Giurgea prezinta uneori lucruri relevante si corecte pentru situatia politica din Romania… Cei care se uita DOAR la B1TV (basistii) sau cei care se uita doar la ANTENE (usl-istii) sau cei care citesc doar gandeste.org sau DOAR un singur alt site sau ziar… risca sa nu inteleaga suficient de bine imaginea de ansamblu… si risca sa fie manipulati din cauza credintei orbesti ca “aici este adevarul”. Adevarul trebuie cautat peste tot. Luati ce vi se pare bun si corect din articolul asta, si treceti mai departe. Nu va spune nimeni sa votati Giurgea.

  • Problema sta cam asa: de cate ori a fost spulberata Germania? De doua ori in principiu iar avantul care si l-a luat se datoreaza exclusiv germanilor din fosta RDG, inainte de caderea zidului cei din vest erau americani care vorbeau germana, importasera TOT stilul de viata american, revigorarea a venit din Est, oamenii care au continuat fascismul cu un mod de viata asemanator: comunismul si respectiv socialismul, societati ordonate carein care totul era planificat la secunda, totul era previzibil deci usor de dirijat si de indeplinit. De asta MERITA sa fie primii, nu-i vina prostului ca mananca 10 paini, este a celui ce i le da… Spuneati de Anglia… Ati inceput gresit, uitati-va intai ce anume conduce aceasta Anglie: Australia, Noua Zeelanda, Canada si binenteles masa de manevra: SUA. Ca sa nu mai spun ca nu chinezii au ocupat Hong Kong-ul ci invers, de fapt bursa Asiei este si astazi tot a britanicilor. Voi chiar credeti ca cel mai mare imperiu al tuturor timpurilor se joaca? Mai cititi si voi presa internationala, mai cititi o carte de istorie, invatati sa cititi si printre randuri! Un tampit de roman spunea ca a vazut toata Europa si ca cel putin 2 capitale europene, Parisul si Londra sunt efectiv inundate de straini. Asta este prima impresie, de fapt aceste doua tari au inlocuit caii de povara locali cu marfa de import, “bastinasii” s-0au retras la tara iar mana de lucru ieftina se faleste ca stau in capitala dar nu-si dau seama in ce capcana au cazut… Ma intorc la Germania, Stiti cati etnici turci, sarbi, croati, bosniaci, africani, etc. traiesc si muncesc in Germania? Peste 15 milioane!, era un timp cand orice femeie care nastea in Germania capata automat cetatenie germana si copilul ei la fel, erau spitalele pline cu femei gravide, in ultima luna care veneau chipurile “la rude” dar veneau de fapt sa nasca acolo. Toti cetatenii sunt impozitati nu ca la noi, toti platesc dupa posibilitati un fel de CAS, la noi cativa platesc si restul beneficiaza…

Abonează-te la newsletter